EUROLEAGUE

Ο Ντ. Μπλατ στο SPORT 24

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ετοιμάζεται για τον Παναθηναϊκό, το "Νο1 της Ευρώπης" όπως τόνισε στο SPORT 24

"Παίζουμε με τη Νο1 ομάδα της Ευρώπης και όλοι σκεφτόμαστε την αναμέτρηση της Τετάρτης", σχολίασε ο Αμερικανός κόουτς, ο οποίος καταστρώνει σχέδιο "εξόντωσης" του (φίλου του) Σαρούνας Γιασικεβίτσιους...

" Τι να σας πω για τον Παναθηναϊκό;", ήταν η αυθόρμητη αντίδραση του πρωταθλητή με την εθνική Ρωσίας στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα του SPORT 24. "Παίζουμε με το Νο1 της Ευρώπης. Αυτό ακριβώς είναι ο Παναθηναϊκός, μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου!", δήλωσε επακριβώς ο 49χρονος τεχνικός υποστηρίζοντας ότι "για τη διοίκηση, τους παίκτες, τους προπονητές και τους οπαδούς της Εφές Πίλσεν αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι το Top-16 αρχίζει με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας"...

Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν... Νο1 τον Παναθηναϊκό; Δεν είναι ένα, αλλά... τέσσερα! Ο κόουτς Μπλατ είχε μάλιστα έτοιμη την απάντηση λες και την είχε προετοιμάσει! "Ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει αυτό που ονομάζω... '4C'. Continuity (Διάρκεια), Consistency (Σταθερότητα), Coaching (Κοουτσάρισμα) και Quality (Ποιότητα). Ξέρω ότι η τέταρτη λέξη δεν γράφεται με 'C', αλλά έτσι προφέρεται, οπότε το ίδιο κάνει!", εξήγησε ο προπονητής της Εφές Πίλσεν, ο οποίος θα... μπερδευόταν εάν έπρεπε να διαλέξει έναν παίκτη του Παναθηναϊκού.

"Ποιον να πρωτοξεχωρίσω; Είναι όλοι τους ένας κι ένας! Πρωταθλητές με συλλόγους και εθνικές ομάδες, έμπειροι και οι περισσότεροι σταρ. Να ξεχωρίσω τον Διαμαντίδη και να αφήσω τον Σπανούλη; Δεν γίνεται, για αυτό η γνώμη μου είναι ότι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ποτέ δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Σε προσωπικό επίπεδο, εάν είχα να διαλέξω, δεν θα είχα πρόβλημα.

Ο άνθρωπός μου στον Παναθηναϊκό είναι ο Σάρας

(Γιασικεβίτσιους) . Υπήρξε παίκτης μου, είμαστε φίλοι και τον ξέρω πάρα πολύ καλά. Πιστεύω ότι έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα του και δεν θα ικανοποιηθεί αν δεν κερδίσει τίτλους. Γιατί ο Σάρας για αυτό ζει. Για να κερδίζει τίτλους και να οδηγεί την εκάστοτε ομάδα του στο επόμενο σκαλοπάτι", σχολίασε ο Μπλατ πλέκοντας το εγκώμιο του Λιθουανού σουπερστάρ.

Οσο για την ομάδα του την Εφές Πίλσεν; "Αυτή τη στιγμή, πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά! Δεν είμαι ικανοποιημένος...", είπε ορθά κοφτά και η σκέψη του επέστρεψε στην απώλεια του Κυπέλλου Τουρκίας και μάλιστα από τη... 13η ομάδα του τουρκικού πρωταθλήματος, την Ογιακ Ρενό Μπούρσα, που νίκησε την Εφές Πίλσεν στον ημιτελικό.

"Αυτό που μας λείπει είναι η σταθερότητα", παραπονέθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει καταλάβει ότι "στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, μόνο με θετικά αποτελέσματα κερδίζεις τους οπαδούς, για αυτό και η έδρα μας δεν έχει γεμίσει ποτέ ως τώρα. Ελπίζω το πρώτο 'sold out' να σημειωθεί την Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό", ευχήθηκε ο Μπλατ, ο οποίος προέβη σε μια μικρή ανάλυση για τον όμιλο της Εφές Πίλσεν.

"Εκτός από τον Παναθηναϊκό, που είναι το φαβορί –παρεμπιπτόντως πρέπει να πω ότι η ελληνική ομάδα είναι το φαβορί και στη δική μας αναμέτρηση- η Μοντεπάσκι Σιένα είναι πολύ ποιοτική ομάδα και ικανή για σπουδαία πράγματα. Οσο για την Παρτιζάν Βελιγραδίου, ρωτήστε τον Παναθηναϊκό αν αξίζει ή όχι, κάτι που φάνηκε από τους δύο αγώνες της κανονικής περιόδου με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

Είναι ομάδα με ταλέντο και πολύ επικίνδυνη. Γενικά, ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος και κάθε αποτέλεσμα θα παίξει τον ρόλο του"

, κατέθεσε την άποψή του ο κόουτς της Εφές Πίλσεν περιμένοντας με ανυπομονησία τον εναρκτήριο αγώνα του Top16, αλλά (κυρίως) την άμεση βελτίωση των παικτών του.











TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ