ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ντίνος Μήτογλου στο SPORT24: "Θα προσπαθήσω να ενοχλήσω τον Ντόντσιτς όσο πιο πολύ μπορώ"

2024 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Το μάθημα που πήρε η Εθνική Ελλάδας από την Αίγυπτο και ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει ο Ντίνος Μήτογλου τον Λούκα Ντόντσιτς όταν θα τον βρει απέναντί του στον ημιτελικό με τη Σλοβενία. Ο διεθνής φόργουορντ στο SPORT24.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο μεγάλος άτυχος του περσινού καλοκαιριού, αφού τραυματίστηκε λίγο πριν από την έναρξη του MundoBasket 2023 και τέθηκε νοκ-άουτ. Φέτος, μετά από μία υπερεπιτυχημένη σεζόν με τον Παναθηναϊκό AKTOR, με τον οποίο κατέκτησε την EuroLeague και το ελληνικό πρωτάθλημα, ο διεθνής φόργουορντ έχει τεθεί κανονικά στη διάθεσή του Βασίλη Σπανούλη, προκειμένου να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Στο δεύτερο παιχνίδι του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ ο Μήτογλου έκανε το καθήκον του, μετρώντας 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 17 μονάδες στην αξιολόγηση στο ματς με την Αίγυπτο (93-71). Αμέσως μετά μίλησε στο SPORT24 και εξήγησε τι μας δίδαξε αυτό το παιχνίδι, ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον Λούκα Ντόντσιτς στον ημιτελικό με τη Σλοβενία, το απόγευμα του Σαββάτου (6/7, 17:30).

Τι κρατάμε από αυτό το ματς;

"Κρατάμε το ότι πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί πνευματικά, διότι δεν πρέπει να λυγίζουμε και να πέφτουμε γενικά ψυχολογικά όταν δεχόμαστε πολλά καλάθια.

Σήμερα (σσ. χθες) ήταν ένα πάρα πολύ καλό μάθημα, γιατί η Αίγυπτος έπαιξε σκληρά, έπαιξε ζώνη και γενικά δεν τα παράτησε ποτέ. Κάτι το οποίο έβαλε την πίεση σε εμάς σε ένα σημείο κι αρχίσαμε να δείχνουμε κάποια σημάδια, που δεν πρέπει να τα δείχνουμε.

Θεωρώ ότι αυτό που έγινε και στο σημείο που έγινε, ήταν πάρα πολύ καλό για εμάς, για να μας δώσει ώθηση να συνεχίσουμε καλύτερα στη συνέχεια".

Με πρόλαβες. Διάβασες τη σκέψη μου. Θα σε ρωτούσα για την άμυνα ζώνης. Δεν είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο μια ομάδα να παίζει 40 λεπτά με πέντε στημένους κώνους που λέμε.

"Οι Αιγύπτιοι ήξεραν και εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά τα κορμιά τους, την ενέργειά τους και τον τρόπο που παίζουν. Και μείωσαν φοβερά τη διαφορά (σσ. λίγο πριν την ανάπαυλα). Μας έφτασαν σχεδόν στον πόντο. Κι αυτό το πέτυχαν ξεκάθαρα με την ενέργειά τους".

Εικόνα από το μέλλον. Και το μέλλον είναι πολύ κοντά. Περνάει ο Ντόντσιτς από την πρώτη γραμμή άμυνάς μας και τον βλέπεις απέναντι σου. Τι κάνεις;

"Έχουμε ομαδικά φάουλ ή δεν έχουμε; Θα προσπαθήσω να του κάνω φάουλ χαμηλά, αν έχουμε φάουλ (να δώσουμε). Εάν δεν έχουμε, θα πάω στον αέρα, θα προσπαθήσω να τον ενοχλήσω όσο πιο πολύ μπορώ ή να του κάνω τάπα".

Τι σου λένε οι 31 ασίστ;

"Προσπαθούμε να βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έτσι, πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει συνέχεια και για την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και έτσι θέλουμε να είμαστε σαν σύνολο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ