EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός, η Παρτιζάν και το κίνητρο

Ο Ολυμπιακός, η Παρτιζάν και το κίνητρο
Γιαννάκης

"Να παίξουμε όπως σε Φάιναλ Φορ" δήλωσε ο Μαυροκεφαλίδης ενόψει Παρτιζάν (Τετάρτη, 21:00)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη (21:00) την Παρτιζάν και ολοκληρώνει την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν βαθμολογικό άγχος, αλλά θέλουν να ρεφάρουν την ήττα από τους Σέρβους στον πρώτο γύρο, ενώ φυσικά στόχος τους είναι να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις και να ζεστάνουν ακόμη περισσότερο τον κόσμο τους.
Γιαννάκης: "Το κίνητρό μας είναι πάντα μεγάλο"

Μιλώντας στο επίσημο site της Ευρωλίγκα για το παιχνίδι, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: « Η Παρτιζάν είναι μια ομάδα που έχει κερδίσει πολλά πράγματα και πάντα αποδεικνύει ότι αξίζει να τα κερδίζει. Θα έρθει στον Πειραιά ώστε να παλέψει για τα πάντα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας κρατήσει σε κατάσταση συναγερμού.

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το κίνητρό μας, το οποίο είναι πάντα μεγάλο, αφού δεν θέλουμε μόνο να τους κερδίσουμε, αλλά να παίξουμε και καλό μπάσκετ. Ελπίζω επίσης ότι οι οπαδοί μας θα έρθουν να μας στηρίξουν και να μας δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση

.

Μαυροκεφαλίδης: "Όπως σε Φάιναλ Φορ!"

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν στάθηκε καθόλου στην απουσία βαθμολογικού κινήτρου στο ματς με την Παρτιζάν, αντιθέτως είπε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει λες και βρίσκεται στο… Φάιναλ Φορ: « Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν είναι σημαντικό για την κατάταξη, είναι παιχνίδι-πρόκληση για τον Ολυμπιακό. Όλα τα παιχνίδια, δεν έχει σημασία η κατάσταση, είναι σημαντικά και μπορείς να έχεις ένα κέρδος, αυτό είναι μία βασική οδηγία που μας δίνει ο κόουτς, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Θα έλεγα ότι εμείς πρέπει να παίξουμε εναντίον της Παρτιζάν με τρόπο με τον οποίο θα αγωνιζόμασταν σε ένα παιχνίδι για το Φάιναλ Φορ! Σοβαρότητα και σεβασμός χρειάζονται πάντοτε. Η Παρτιζάν έχει πολύ ταλέντο και ποιότητα και παίζει με πάθος και ενθουσιασμό. Έρχεται εδώ για να μας νικήσει, αφού έχει πιθανότητες για να πάρει την δεύτερη θέση στον όμιλο, γι 'αυτό πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες

».

Κλέιζα: "Εκδίκηση"

Ο Λίνας Κλέιζα δεν έχει ξεχάσει τα όσα έκαναν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο παιχνίδι στο Βελιγράδι (πανό, υβριστικά συνθήματα κλπ.), αλλά ούτε και ήττα από τους Σέρβους. Γι’ αυτό και τόνισε: « Είναι ένα παιχνίδι υπερηφάνειας, δεν υπάρχει αμφισβήτηση πως θέλουμε να κερδίσουμε και να πάρουμε εκδίκηση για αυτό που αντιμετωπίσαμε στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι και για τον λόγο αυτό θα είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε την Παρτιζάν. Θυμόμαστε πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο είχαμε χάσει στη Σερβία και ξέρω ότι στεναχωρήσαμε τους φιλάθλους μας. Σίγουρα η περηφάνια είναι ένα σημαντικό κίνητρο για εμάς, αλλά επίσης ένα επιπλέον κίνητρο είναι το γεγονός πως στην έδρα μας δεν θέλουμε να χάνουμε, είμαστε αήττητοι στο ΣΕΦ και αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε».

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι, σχολίασε: « Οι παίκτες της Παρτιζάν αν πετύχουν τα καλάθια που θέλουν μπορούν να κάνουν μεγάλο παιχνίδι και για τον λόγο αυτό θα πρέπει από πλευρά μας να είμαστε συγκεντρωμένοι, ειδικα στους γκαρντ που διαθέτουν. Τους λείπει ο καλύτερος τους παίκτης, ο Μάριτς, που είναι τραυματισμένος αλλά και πάλι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους περιφερειακούς παίκτες που διαθέτουν».












TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ