ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός παρακολουθεί στενά την υπόθεση του Σάσα Βεζένκοβ και περιμένει στη γωνία

ÁÈËÇÔÉÊÇ ÁÍÁÓÊÏÐÇÓÇ 2023 (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ÁÈËÇÔÉÊÇ ÁÍÁÓÊÏÐÇÓÇ 2023 (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Το μέλλον του Σάσα Βεζένκοβ στο ΝΒΑ αποτελεί θέμα προς παρακολούθηση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος περιμένει στη γωνία για τον 28χρονο φόργουορντ εφόσον μείνει ελεύθερος και πάρει την απόφαση για επιστροφή στην Ευρώπη.

Η κίνηση του Σάσα Βεζένκοβ να ενημερώσει τους Σακραμέντο Κινγκς πως δεν προτίθεται να αγωνιστεί με τη φανέλα τους τη σεζόν 2024/25 διαμορφώνει, όπως είναι λογικό, μια νέα συνθήκη για το μέλλον του 28χρονου φόργουορντ: το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ευρώπη, μετά από μόλις ένα χρόνο στο ΝΒΑ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ έφυγε από το ΣΕΦ το καλοκαίρι του 2023 ως MVP της EuroLeague με στόχο να κυνηγήσει το όνειρό του στο NBA, όμως η πρώτη του εμπειρία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν ήταν αυτή που περίμενε και προσδοκούσε, από την άποψη πως είχε μικρό ρόλο στο rotation του Μάικ Μπράουν.

Εξ ου κι η εκπεφρασμένη, πλέον, πρόθεση του ιδίου να μην ξαναφορέσει τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, παρότι δεσμεύεται με (πλήρως εγγυημένο) συμβόλαιο για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Πώς θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτή η επιθυμία; Πρόκειται για μια δύσκολη και ιδιαίτερη συνθήκη, που θα πρέπει να διαχειριστεί μαζί με τους εκπροσώπους του τις προσεχείς εβδομάδες αφού αυτό δεν είναι κάτι τόσο απλό (ή συνηθισμένο) σε ό,τι αφορά στο ΝΒΑ και τον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών που το απαρτίζουν.

Όπως ανέφεραν οι Σπύρος Καβαλιεράτος και Χάρης Σταύρου στο τελευταίο επεισόδιο του podcast Bald Brothers, αν ο Σάσα Βεζένκοβ είναι διαθέσιμος στην αγορά ως free agent, τότε ο Ολυμπιακός θα του δώσει όλα όσα επιζητά: τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, πήρε το MVP της EuroLeague και βρήκε το συμβόλαιο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο ΝΒΑ.

Η στενή σχέση που πάντοτε υπήρχε ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι κάτι επίσης που λογίζεται ως "συν" στη συγκεκριμένη ιστορία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος προς το παρόν παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει στη γωνία, έτοιμος να... δράσει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ