ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός προχωράει για Μπραζντέικις: Σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τη Ζάλγκιρις για να κλείσει η μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός προχωράει για Μπραζντέικις: Σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τη Ζάλγκιρις για να κλείσει η μεταγραφή

Περίπου δύο βδομάδες πριν από την έναρξη της EuroLeague, ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει την τελευταία μεταγραφική εκκρεμότητα με την απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις. Το νέο ενδιαφέρον για τον 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ και το συμβόλαιο με τη Ζάλγκιρις.

Δύο βδομάδες έμειναν περίπου για την έναρξη της EuroLeague και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (6/10, 21:15), με τον Ολυμπιακό να έχει -εδώ και καιρό- μια τελευταία μεταγραφική εκκρεμότητα στην περιφέρεια. Αυτή που θέλει να κλείσει άμεσα, προκειμένου η έναρξη της regular season της EuroLeague να τον βρει απολύτως έτοιμο.

Οι ερυθρόλευκοι αναζητούσαν εδώ και πάνω από ένα μήνα το τελευταίο κομμάτι του παζλ για το "2" και το "3". Σε πρώτο χρόνο στράφηκαν στην αγορά του ΝΒΑ, ενώ παράλληλα εξετάζαν τις εναλλακτικές από την αγορά της Ευρώπης. Κάπως έτσι, τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο προσκήνιο -πιο ζεστά από ποτέ- η περίπτωση του Ίγκνας Μπραζντέικις (24, 2μ01).

Ο αριστερόχειρας περιφερειακός είχε πέσει στο τραπέζι για τον Ολυμπιακό πριν από περίπου ενάμιση μήνα (πριν από την έναρξη του MundoBasket 2023), αλλά το θέμα δεν είχε προχωρήσει δεδομένου πως υπήρχε στη μέση το συμβόλαιό του με τη Ζάλγκιρις. Πλέον όμως, οι ερυθρόλευκοι δεν προβληματίζονται από αυτή την ιδιαιτερότητα, έχοντας επαναφέρει σε πρώτο πλάνο τον διεθνή -με τη Λιθουανία- γκαρντ/φόργουορντ.

Γι αυτό κι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ζάλγκιρις, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση κι ο παίκτης να μετακομίσει από τη Zalgirio Arena στο ΣΕΦ.

Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο ομάδων στην Κύπρο για το "Νεόφυτος Χανδριώτης" σαφώς καθιστά πολύ πιο εύκολη την επικοινωνία και τη διαπραγμάτευση για τα... μάτια του Ίγκνας Μπραζντέικις (σ.σ.: Ολυμπιακό των δύο ομάδων λόγω ενός τραυματισμού, όχι σοβαρού πάντως), με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να έχουν κάνει το focus στην περίπτωσή του.

Κοινώς, ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί πλέον την πρώτη μεταγραφική επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα, για την τελευταία θέση της περιφέρειας. Είναι ο παίκτης που ο "Coach of the Year" θέλει να ντύσει στα ερυθρόλευκα για να ξεκινήσει την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων στην Ελλάδα και την ανανέωση της παρουσίας στο Final Four.

Την περσινή σεζόν, την πρώτη του ως παίκτης της EuroLeague, ο Ίγκνας Μπραζντέικις είχε 11.6 πόντους (31.3% στο τρίποντο), 2.9 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 22'24'' συμμετοχής υπό τις οδηγίες του Κάζις Μακσβίτις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ