ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Ο Οσμάν χάλασε τη... δίαιτα του Γιαννακόπουλου

Ο Οσμάν χάλασε τη... δίαιτα του Γιαννακόπουλου
24MEDIA CREATIVE TEAM - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Τσεντί Οσμάν έγινε ο… παίκτης παραπάνω στο ήδη πλουσιοπάροχο ρόστερ του Παναθηναϊκού και ο Βασίλης Σκουντής τον βάζει στο λιτό μενού του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και προαναγγέλλει τον "πόλεμο των άστρων" στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σε μια παλιά τηλεοπτική διαφήμιση ένα πιτσιρικάς βγαίνει τρέχοντας από το σπίτι του για να εκτελέσει την παραγγελιά της μάνας του και για να μην ξεχάσει τι του ζήτησε, την επαναλαμβάνει μονολογώντας μέχρι να φτάσει στο μπακάλικο της γειτονιάς...

"Τυρί, ρύζι, γάλα, καφέ, Καμπά"!

Μέχρι να φτάσει ξέχασε το τελευταίο, αλλά είδε μια κυρία να ζητάει ένα μπουκάλι κρασί Καμπά και δέχθηκε κι ελόγου του την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και γύρισε στο σπίτι έχοντας εκτελέσει πλήρως την παραγγελιά.

Τη θυμήθηκα αυτή τη διαφήμιση, όπως και το παιδικό παιχνίδι "πέτρα, ψαλίδι, χαρτί" χθες μόλις είδα και άκουσα μια ιστορία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο Instagram.

O ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός διαπιστώνει με μια σχετική τσατίλα ότι έχει πάρει δέκα κιλά σε σχέση με πέρυσι και αποκαλύπτει το εφεξής λιτοδίαιτο διατροφικό μενού του…

"Νερό, λεμόνι, ψάρια, παντζάρια"!

Ο Οσμάν τού χάλασε τη δίαιτα

Βεβαίως απ’ ό,τι ξέρω τα παντζάρια δεν αποτελούν ακριβώς την επιτομή της δίαιτας και τούτου δοθέντος θα μπορούσε να επικαιροποιήσει τρόπον τινά το μενού του…

Νερό, λεμόνι, ψάρια, Οσμάν!

Οσμάν και τέλος, αν και με τη φόρα που πήραν αυτό το καλοκαίρι ο Γιαννακόπουλος και οι Αγγελόπουλοι, ουδείς γνωρίζει εάν αυτό είναι όντως το τέλος!

Πιθανότατα είναι, εκτός κι αν τα αφεντικά ξανατρελαθούν και συνάμα τρελάνουν κόσμο και ντουνιά και αναγκάσουν κιόλας την επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague να μην περιοριστεί σε έναν φρέντο καπουτσίνο, αλλά να συμπεριλάβει σε μια επόμενη ανάρτηση της όλον τον… Λουμίδη.

Το ντελίριο των "αιωνίων"

Ζωή να ‘χουν οι αιώνιοι, ξανάβαλαν στην πρίζα και τους οπαδούς τους και όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, ακόμη και το ΝΒΑ από το οποίο άρπαξαν παίκτες για να ισχυροποιήσουν έτι περαιτέρω τις ομάδες τους και να προβάλλουν ως ισχυρά φαβορί για να διανύσουν όλο τον δρόμο: ο μεν Παναθηναϊκός για να πετύχει το σπανίζον γενικώς και παρθενικό δικό του repeat, όντας κιόλας "the team to beat" όπως επισήμανε ο Σάνι Μπετσίροβιτς, ο δε Ολυμπιακός για να αποδείξει ότι εκτός από την τρίτη φορά, φαρμακερή μπορεί να είναι και η τέταρτη!

Αυτή προφανώς δεν είναι μια απλή μεταγραφική δραστηριότητα, αλλά μια κοσμογονία, ένα κρεσέντο, ένα ντελίριο και δεν συμμαζεύεται!

Τα λεφτά που υπάρχουν και το ντου από παντού!

Οι Πράσινοι και οι Κόκκινοι έκαναν ντου από παντού, έφτιαξαν φαραωνικά και πάντως πανίσχυρα, πλήρη και αξιοζήλευτα ρόστερς με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις βλέψεις τους ενόψει της νέας σεζόν, εντός και εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα να μας τρώει η ανυπομονησία μέχρι να τους δούμε να βρίσκονται ενώπιος ενωπίω για πρώτη φορά (πιθανότατα στις 29 Σεπτεμβρίου, στoν τελικό του SuperCup), χώρια το επιγενόμενο μακρύ γαϊτανάκι τους, που παραπέμπει σε έναν διαρκή "Πόλεμο των άστρων"!

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2009 σε μια ομιλία του στην Κοζάνη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ξεστομίσει την περιβόητη ατάκα "Λεφτά υπάρχουν" και μετά από ακριβώς 15 χρόνια, οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού της δίνουν αληθινό νόημα.

Τετραπλασιάσθηκε το μπάτζετ

Άλλαξαν τα κόζα, άλλαξαν για τα καλά με αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθούν οι προϋπολογισμοί: στην πραγματικότητα τετραπλασιάσθηκαν μέσα σε μια τετραετία!

Κυριολεκτώ εάν αναλογισθεί κάποιος ότι πριν από τέσσερα χρόνια εις έκαστος των "αιωνίων" είχε μπάτζετ γύρω στα 5-6 εκατομμύρια ευρώ –και μάλιστα στις 3 Ιουλίου του 2020 ο τότε πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Παναγιώτης Τριαντόπουλος, περιστοιχισμένος από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δήλωνε ευθαρσώς ότι "η ομάδα θα κινηθεί με τη ροή εσόδων και εξόδων".

Αυτά συνέβαιναν… παλιά, καθόσον εν έτει 2024 ο καθένας τους πλησιάζει τα 20.000.000 μοναχά για τις αμοιβές των παικτών!

Ο Φουρνιέ και τα… αντίποινα

Τις προάλλες ο Εβάν Φουρνιέ έγινε το κερασάκι στην κόκκινη τούρτα και χθες ακολούθησαν τα… αντίποινα εκ μέρους του Παναθηναϊκού: έριξε τη βόμβα του ομοιοκατάληκτου (με τον Γάλλο) Οσμάν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που μοιράσθηκε το… ένοχο μυστικό του με τον διάσημο γάτο του, τον Free και όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον Ιστορία.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έκανε τη δουλειά του και θα ήταν χαρούμενος, ακόμη κι αν δεν τού… κατσικωνόταν στο σβέρκο (και) ο Φουρνιέ και το ίδιο ισχύει και για τον Αταμάν και τον συμπατριώτη του, Οσμάν.

Βρέθηκαν ωστόσο διαθέσιμοι στα ύστερα της μεταγραφικής περιόδου, κοτζάμ Φουρνιέ και κοτζάμ Οσμάν, οπότε αυτός ο παίκτης παραπάνω, δεν χαλάει ούτε τον Μπαρτζώκα, ούτε τον Αταμάν.

Η τουρκική πρέφα, η λίμπιντο, το δέος και η… νεκροψία!

Κάνουν ρίμα τα δυο επώνυμα και να που ο Παναθηναϊκός της μετά τον… Φατίχ Τερίμ εποχής διατηρεί και αβγατίζει μια έντονη τουρκική μπασκετική εσάνς την οποία εκφράζουν ο Εργκίν Αταμάν, ο συνεργάτης του Τσενκ Γιλντιρίμ, ο Ομέρ Γιούρτσεβεν και ο Τσεντί Οσμάν.

Τέσσερις, δεν τους λείπει κανείς για να παίξουν μια παρτίδα πρέφας!

Σε κάθε περίπτωση αμφότερες οι ομάδες μοιάζουν τρομακτικές, αλλά, όπως λέει και μια μακάβρια έκφραση, το τι θα καταφέρουν στο τέλος της ημέρας, θα το δείξει η… νεκροψία!

Προφανώς αυτές οι μεταγραφές αεροδρομίου δυναμώνουν ακόμη περισσότερο δυο ήδη ισχυρές ομάδες, ανεβάζουν τη… λίμπιντο των οπαδών τους και –γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε-προκαλούν σοκ και δέος στη διεθνή πιάτσα, αλλά, ως γνωστόν, τους γαμπρούς τους ξυρίζουν στο τέλος!

Ο πήχης και η ανιδιοτέλεια

Το τέρμα αργεί, οι δυο τους δεν έχουν καν πατήσει πάνω στους βατήρες της εκκίνησης, αλλά προφανώς δικαιούνται να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη, όπως το διέπραξε πριν από λίγες ώρες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το τι σόι παίκτη ψώνισε χθες ο Παναθηναϊκός, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, άλλωστε ο Οσμάν δεν είναι… αγκουγκλάριστος!

Όπως επισήμανε κιόλας εδώ ο Βαγγέλης Αγγέλου, στα χέρια του οποίου βρέθηκε εξ απαλών ονύχων ο εκ Βόρειας Μακεδονίας ορμώμενος σμολ φόργουορντ, "πρόκειται για έναν ανιδιοτελή πρωταγωνιστή" και αυτό αποτελεί ένα σπουδαίο εύσημο.

Ο μπακλαβάς, ο MVP και ο Βεζένκοβ

Απλώς δεν ξέρω εάν ο Οσμάν θα τσακώνεται για πλάκα με τον Σλούκα, τον Μήτογλου, τον Παπαπέτρου, τον Καλαϊτζάκη, τον Αντετοκούνμπο, τον Μωραΐτη και τον Σαμοντούροφ (όπως συνέβαινε τότε στην Εφές με τον συχωρεμένο Ντούσαν Ιβκοβιτς και τον Αγγέλου) για το εάν, διάβολε, ο μπακλαβάς είναι ελληνικό γλυκό ή τούρκικο!

Τον είχα ρωτήσει τον Οσμάν σχετικώς, τον Φεβρουάριο του 2019 στο περιθώριο του AllStarWeekend στη Σάρλοτ και έβαλε τα γέλια, ενθυμούμενος το παλιό καθημερινό debate τους!

Α, για να μην το ξεχάσω: ο Οσμάν επιστρέφει στην Ελλάδα όπου έλαμψε και κατέθεσε τα πρώτα διαπιστευτήρια του πριν από δέκα χρόνια…

Τον Ιούλιο του 2014 ο λεγάμενος οδήγησε την Εθνική Νέων της Τουρκίας στην κατάκτηση του τίτλου στο EuroBasket που διεξήχθη στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο και μάλιστα αναγορεύθηκε MVP της διοργάνωσης και μέλος της καλύτερης πεντάδας στην οποία είχε συμπεριληφθεί και ο Σάσα Βεζένκοβ!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΣΕΝΤΙ ΟΣΜΑΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ