ΑΡΗΣ

Ο Ουάιτ "μπήκε στα παπούτσια" του Βεζένκοφ

Ο Ουάιτ "μπήκε στα παπούτσια" του Βεζένκοφ

Ο Οκάρο Ουάιτ έφτασε το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να καλύψει το κενό που άφησε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Τα κατάφερε; Το Sport24.gr απαντά στο ερώτημα με τη βοήθεια της στατιστικής και των infographics.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του Άρη πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου είχε να κάνει με τον διάδοχο του Αλέξανδρου Βεζένκοφ. Ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ πουλήθηκε στην Μπαρτσελόνα, με τον Δημήτρη Πρίφτη να αναζητά στην αγορά τον παίκτη που θα μπορέσει να πάρει τη σκυτάλη και να "μπει στα παπούτσια" του. Αποστολή διόλου εύκολη αφού η επιρροή του νεαρού στο παιχνίδι των "κιτρίνων" την περσινή σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Δεν το λέμε (μόνο) εμείς. Το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί. Βλέπετε, ολοκλήρωσε τη regular season έχοντας 18.1 πόντους, 7.7 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ κατά μέσο όρο. Γι αυτό, ο κόουτς των "κιτρίνων" έπρεπε να βρει τον ιδανικό παίκτη προς αντικατάστασή του. Αυτόν που θα συνεχίσει να κρατά σε υψηλά επίπεδα την παραγωγικότητα από τη θέση "4", θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την αμυντική αποτελεσματικότητα και -εν πάσει περιπτώσει- θα διατηρήσει τη δυναμική της θέσης του πάουερ φόργουορντ.

Στόχος ήταν εξ αρχής ο Οκάρο Ουάιτ, ένας παίκτης με πολύ καλά νούμερα στη Lega Basket κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, που έδειχνε ικανός να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Κι όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, ο Δημήτρης Πρίφτης... πέτυχε διάνα! Η εμφάνισή του στην εκτός έδρας νίκη επί των Τρικάλων ήταν μία ακόμη επιβεβαίωση. Βλέπετε, είχε 22 πόντους (με 5/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 6/8 βολές), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 8 κερδισμένα φάουλ σε 31'56'' συμμετοχής, για να συγκεντρώσει 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Το να σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων κάθε άλλο παρά περίεργο είναι, αφού μόλις δύο φορές φέτος -εντός των συνόρων- δεν τα έχει καταφέρει. Η πρώτη ήταν στην εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό (5π. με 1/5 δίποντα και 1/5 τρίποντα) και η δεύτερη στη συντριβή από τον Παναθηναϊκό (8π. με 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 3/4 βολές). Όπως καταλαβαίνετε, είναι απολύτως φυσιολογικό να βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του Άρη με 270 πόντους (15 ανά παιχνίδι) -έξι περισσότεροι από τον Τζέρελ ΜακΝιλ.

Αυτή πάντως δεν είναι η μοναδική πρωτιά που έχει αφού το αυτό ισχύει σε ριμπάουντ (132, δηλαδή 7.3 ανά παιχνίδι), κλεψίματα (34) και ranking (366). Στην τελευταία στατιστική κατηγορία μάλιστα, ο δεύτερος των "κιτρίνων" απέχει πάρα πολύ. Πρόκειται -ξανά- για τον Τζέρελ ΜακΝιλ που μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 239 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, δηλαδή 127 λιγότερους από τον 23χρονο πάουερ φόργουορντ.

Για να αντιληφθείτε καλύτερα το πόσο... μοιάζουν οι δύο παίκτες -βάσει στατιστικής- δεν έχετε παρά να δείτε τις σχετικές συγκρίσεις με τη βοήθεια των infographics

TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ