THE SHOW MUST GO ON LIVE

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κάνουν κουμάντο, όχι τα ποσταρίσματα

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κάνουν κουμάντο, όχι τα ποσταρίσματα
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

O Παντελής Διαμαντόπουλος στο Show Must Go On ανέλυσε την μεταγραφή Βιλντόσα, μίλησε για την ανακοίνωση του Βεζένκοβ, Φουρνιέ, Βαλανσιούνας και στήριξε Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό στην μάχη τους με τα... social media.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι μεταγραφές στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για έναν λόγο που ακόμα δεν έχει απολύτως εξακριβωθεί, "πουλάνε" περισσότερο από αυτές του ποδοσφαίρου. Η κόντρα των "αιωνίων" και κυρίως τα μεγάλα ονόματα από το ΝΒΑ και τη EuroLeague, είναι ένα από τα βασικά στοιχείς που συνηγορούν για να έχουμε πάντα ένα "καυτό" καλοκαίρι. Όμως...

Οι περισσότερες εξ αυτών δεν είναι καν μεταγραφές. Είναι... προϊόντα φαντασίας ή ποσταρισμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος στο Show Must Go On, με την ευκαιρία της μετακίνησης Λούκα Βιλντόσα από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, είπε κάποια πράγματα όχι μόνο για τον Αργεντινό που αλλάζει γειτονιά, αλλά και για τις υποθέσεις του Σάσα Βεζένκοβ (ανακοινώνει τι θα κάνει τις επόμενες ώρες) - Φουρνιέ- Βαλανσιούνας.

Τα ενισχυμένα κόκκινα γκάρντ και ο ψηλός του Εργκίν Αταμάν, η free agency του ΝΒΑ και γιατί η υπόθεση Ναν αποτελεί οδηγό για να είναι όλοι ήρεμοι και να μην βγάζουν ό,τι να 'ναι συμπεράσματα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Παντελής Διαμαντόπουλος:

"Κουμάντο στις μεταγραφές του μπάσκετ κάνουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Αναφέρομαι σε αυτούς τους δύο. Δεν κάνουν τα ποσταρίσματα, δεν κάνουν τα social media. Ζούμε σε μία εποχή που ακόμη και ένα μεγάλο ποσοστό της δημοσιογραφίας έχει ξεφτιλιστεί.

Πώς; Με την παραγωγή ποσταρισμάτων, χωρίς ψάξιμο, χωρίς αναζήτηση. Χωρίς να ακολουθούνται οι βασικοί κανόνες του επαγγέλματος. Να πάω λίγο στις ομάδες. Θα πω πρώτα για τον Ολυμπιακό, που έχει κάνει αυτή την κίνηση με τον Βιλντόσα. Γκαρντ ήθελε, από πέρυσι το ξεκίναγε αυτό το πλάνο, δεν του βγήκε. Στου δρόμου τα μισά έκανε μεταγραφές, δεν άγγιξε το επίπεδο, το οποίο ήθελε. Ξεκίνησε από νωρίς το χτίσιμο με τον Έβανς, ο Έβανς χτύπησε και συνέχισε τώρα με την απόκτηση του Βιλντόσα.

Ο Αταμάν τον Βιλντόσα τον βρήκε στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε μία τριανδρία συγκλονιστική στους κοντούς από ένα σημείο και μετά. Γκραντ, Σλούκας, Ναν. Ο Βιλντόσα περίσσευε. Αυτά τα λέω γιατί παρατηρώ το κλασικό, του Βιλντόσα να του έχετα αλλάξει τα φώτα. Γιατί ρε παιδιά; Και στην Μπασκόνια ήταν καλός και στον Ερυθρό Αστέρα ήταν καλός και στην εθνική του ήταν καλός. Και στον Παναθηναϊκό κάποιες φορές έπαιξε. Στο Final Four που ήμασταν δεν μπήκε στον τελικό και βοήθησε;

Δεν κάθομαι για να κάνω τον συνήγορο του Βιλντόσα, κάνω τον συνήγορο όλων των παικτών που τους αλλάζετε τα πετρέλαια. Όπως κάνετε και στο Euro με τις εθνικές ομάδες. Τέλος πάντων. Ο Ολυμπιακός απ' ότι έχω καταλάβει λοιπόν, θα πάει με Γουόκαπ, Γκος, Ντόρσεϊ, Βιλντόσα, Λαρεντζάκη. Αυτή η πεντάδα. Και τον Γενάρη πρώτα ο Θεός, γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία, θα μπει και ο Έβανς.

Αυτοί θα είναι οι κοντοί του Μπαρτζώκα, ο οποίος θέλει να έχει πάνω από όλα καλούς χειριστές. Την έκανε την κίνηση με τον Μήτρου-Λονγκ, ο Μήτρου-Λονγκ δεν είναι τέτοιου επιπέδου. Είναι όμως Έλληνας μπορεί να χρησιμοποιείται. Βοηθάει στο πρωτάθλημα, στην Ευρωλίγκα όμως ο Ολυμπιακός θέλει να αλλάξει την ταχύτητά του προς τα πάνω. Και με αυτή την πεντάδα που θα γίνει εξάδα, φιλοδοξούν να το πετύχουν. Απλά πράγματα. Εδώ έρχεται το κουμάντο κάνουν οι ομάδες.

Θέλω παρακαλώ πολύ να καταλάβετε ότι οι ομάδες κάνουν κουμάντο. Ο Γιαννακόπουλος κάνει κουμάντο, ο Αταμάν κάνει κουμάντο. Δεν κάνει ο 'Πανάθα 13' στο twitter. Τι να κάνουμε;

Μιας και είπα τώρα για τον Παναθηναϊκό. Σαρώνει το NBA, σαρώνει την αγορά ο Αταμάν για να πάρει έναν ψηλό να τον ανεβάσει επίπεδο. Να γίνει ο Παναθηναϊκός ακόμη καλύτερος από αυτό που ήταν. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου. Αυτή τη στιγμή στην Αμερική έχουν τη free agency.

Οι παίκτες θέλουν να παίξουν στο NBA. Δε βλέπετε στο draft τι γίνεται; Το NBA σαρώνει όταν πρέπει να πάρει κάποιον παίκτη. Ξέρετε πόσα παραδείγματα υπάρχουν, πόσες αποδείξεις υπάρχουν;

Πέρυσι 4 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός μίλησε για πρώτη φορά με τον Ναν. Ο Ναν ήρθε στον Παναθηναϊκό Νοέμβριο. Έφτασε Νοέμβριο για να πάρει την απόφαση για να περάσει τον Ατλαντικό. Την πρεμούρα σας τη δέχομαι, αλλά πρέπει όλοι σας να γνωρίζετε κάποια πράγματα. Δεν είμαστε το κέντρο της γης.

Ο Παναθηναϊκός έχει την αναζήτηση του ψηλού, χωρίς να βιάζεται. Τα έχει πάρει όλα ο Παναθηναϊκός, έχει παίξει μπασκετάρα ο Παναθηναϊκός στο Final Four. Δεν μπορεί τώρα, επειδή είστε Παναθηναϊκοί εσείς και βιάζεστε να πάρει έναν ψηλό, να σας κάνει το χατίρι, να πάει να τον πάρει, χωρίς να έχει βρει αυτό που θέλει.

Φουρνιέ, ένας ένας μου έρχεται στο μυαλό. Ο Φουρνιέ έχει βγάλει 142 εκατομμύρια από το NBA. Εγώ δε λέω ότι δεν μπορεί κάποια στιγμή αυτός να έρθει στην Ευρώπη. Όλοι περνάνε, όλοι. Όμως τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή είναι ένας Φουρνιέ και χτυπιέται ότι θέλει να έρθει στην Ευρώπη;

Βεζένκοβ τελειώνει σε λίγες ώρες. Τελειώνει τις επόμενες μέρες, να πω μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Όταν λέω τελειώνει, εννοώ ότι θα ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει. Τα έχει βάλει κάτω και τα μελετάει. Είναι σε ανοικτή γραμμή με το Τορόντο να δει αν θέλει να μείνει στο NBA, ή αν θα πάρει την απόφαση της επιστροφής στην Ευρώπη. Αν πάρει την απόφαση της επιστροφής στην Ευρώπη, μπορεί να έχει κατασταλάξει και ο ίδιος, αλλά σίγουρα υπάρχει και ο ατζέντης του, ο οποίος σίγουρα έχει δεχθεί προτάσεις.

Το πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι τα πάντα είναι ανοικτά στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο παντού στα μεταγραφικά. Δεν χρειάζεται να κρεμάμε ταμπέλες. Ψυχραιμία, εξάλλου μέσα σε όλα αυτά υπάρχει κάτι το οποίο είναι το πιο δυνατό απ' όλα και είναι το χρήμα. Και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το χρήμα για αυτούς τους παίκτες, για όλους τους παίκτες.

Συμπερασματικά. Υπομονή σε ό,τι έχει να κάνει με το NBA, υπομονή γιατί οι άνθρωποι κοιτάζουν εκεί. Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να καθίσει να κοιτάζει άλλο το NBA και πήγε σε έναν παίκτη Ευρωλίγκας. Πήγε στον Βιλντόσα για παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει και στο NBA για τον ψηλό του. Μπορεί στο τέλος να είναι κάποιος άλλος, αλλά ψάχνει και εκεί".

TAGS THE SHOW MUST GO ON LIVE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ