THE VOICE

Ο Πόλεμος των Άστρων αρχίζει πάλι

Ο Πόλεμος των Άστρων αρχίζει πάλι
INTIME

Τα φετινά ρόστερ Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού συγκρίνονται μόνο με τα ρόστερ των δύο αιωνίων του 2009.

Από την αρχή του καλοκαιριού είχαμε πει ότι οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού ήταν αποφασισμένες να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα για να δυναμώσουν έτει περαιτέρω τα ρόστερ των ομάδων τους.

Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν συγκεκριμένες προσθήκες και σίγουρα λιγότερες σε σχέση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος - στην πορεία αποδείχθηκε ότι - χρειάστηκε και περισσότερες κινήσεις να κάνει και αλλαγή πολιτικής να επιχειρήσει.

Στις πρώτες εκπομπές του SPORT24 της offseason είχαμε τονίσει ότι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα έκαναν "all-in" για να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πρώτος ανακοινώνοντας την απόκτηση του σπουδαίου Λορέντζο Μπράουν, με τον οποίο δημιούργησε μία τρομακτική τετράδα στα γκαρντ.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη για τις μεταγραφικές "βόμβες" πήρε ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ.

Ο Παναθηναϊκός ακολούθως δε βιαζόταν επειδή ήθελε να ψάξει την αγορά για την καλύτερη δυνατή λύση, πρώτα του σέντερ πίσω από τον Λεσόρ, ενώ ο Ολυμπιακός συνέχιζε τις δικές του προσθαφαιρέσεις (μετά τον Σίκμα αποχώρησαν οι Μπραζντέικις, Λούντζης, υπέγραψαν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Λούκα Βιλντόσα, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και ο Κίναν Έβανς).

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες (26/7-11/8) και μία περίοδος "περισυλλογής" (sic) για τους δύο αιωνίους που ξαναμπήκαν στη μεταγραφική μάχη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα από τον Εργκίν Αταμάν μεταγραφή του Ομέρ Γιούρτσεβεν, ο Ολυμπιακός πυροδότησε τη "βόμβα" Φουρνιέ και οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης απάντησαν πριν από λίγες ώρες με το υπερόπλο Τσεντί Οσμάν.

Κάπως έτσι, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι προβλέψεις όχι μόνο των στοιχηματικών εταιρειών, αλλά και όλων των περισσοτέρων ειδικών συμφωνούν με την άποψη ότι αν δεν διασταυρωθούν τα ξίφη των δύο μεγαλύτερων κατά τεκμήριο ελληνικών ομάδων στα playoffs ή τον ημιτελικό του Final Four, τότε το σενάριο να γίνουμε μάρτυρες του πρώτου ιστορικού ελληνικού τελικού στην EuroLeague, συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες.

Τα ρόστερ των δύο ομάδων μας είναι τα καλύτερα των τελευταίων πολλών χρόνων και συγκρίνονται μόνο με τα ρόστερ που αμφότερες είχαν παρουσιάσει το 2009, όταν έφτασαν μέχρι το Final Four του Βερολίνου, με τον Παναθηναϊκό να νικά τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και εν τέλει να κατακτά το τρόπαιο της EuroLeague.

Να θυμηθούμε λοιπόν τα ρόστερ των δύο ομάδων τότε και τώρα.

Ξεκινάμε με τους 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης πράσινους, οι οποίοι το 2009 είχαν κατά την άποψη των περισσοτέρων την πληρέστερη ομάδα όλων των εποχών: Κέτσμαν, Σπανούλης, Περπέρογλου, Μπατίστ, Φώτσης, Χατζηβρέττας, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Πέκοβιτς, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους (Προπονητής Ομπράντοβιτς).

Οι ερυθρόλευκοι είχαν παραταχθεί τότε με τους: Παπαλουκά, Πελεκάνο, Τσίλντρες, Βούιτσιτς, Μπουρούση, Χάλπεριν Γκριρ, Βουγιούκα, Πρίντεζη, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς, Πάργκο (Προπονητής Γιαννάκης).

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2024-25 οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή σε όλες τις διοργανώσεις παρατάσσονται με τους: Γκραντ, Μπράουν, Μωραΐτη, Ναν, Σλούκα, Καλαϊτζάκη, Οσμάν, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Ερνανγκόμεθ, Σαμοντούροβ, Λεσόρ, Γιούρτσεβεν, Αντετοκούνμπο (Προπονητής Αταμάν).

Και οι Πειραιώτες που θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη αντιπαραθέτουν τους: Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ, Ντόρσεϊ, Βιλντόσα, ΜακΚίσικ, Έβανς, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη, Βεζένκοβ, Πίτερς, Πετρούσεβ, Μιλουτίνοβ, Ράιτ, Φαλ (Προπονητής Μπαρτζώκας)

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό (και χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι τα ονόματα και μόνο των παικτών των δύο αιωνίων εξασφαλίζουν την επιτυχία) ο λεγόμενος "πόλεμος των άστρων" ξανάρχισε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά παρκέ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πέρα από τις επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων που έκαναν, πέρα από τους γηγενείς αστέρες που διαθέτουν, θα εμφανίσουν για πρώτη φορά τόσους πολλούς παίκτες που έχουν θητεύσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το NBA.

Ετοιμαστείτε για μία συναρπαστική σεζόν, ας ελπίσουμε χωρίς τοξικότητα και άγονες αντιπαραθέσεις...

TAGS THE VOICE EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ