ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Πρέλεβιτς αποθέωσε τον Σφαιρόπουλο: "Όταν ήταν βοηθός μου ήταν περισσότερο προπονητής από ότι εγώ, φαινόταν από τότε πως θα εξελιχθεί"

Ο Πρέλεβιτς με τον Σφαιρόπουλο
Ο Πρέλεβιτς με τον Σφαιρόπουλο EUROKINISSI

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβικό ΜΜΕ, λέγοντας ότι ο Έλληνας τεχνικός έδειχνε από τα πρώτα του προπονητικά βήματα πώς θα εξελιχθεί.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είναι πλέον αναγνωρισμένος και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές της EuroLeague. Έχει περάσει από όλα τα απαραίτητα στάδια για να φτάσει μέχρι εκεί, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που δούλεψε ως βοηθός προπονητή. Και, σύμφωνα με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, είχε φανεί από αρκετά νωρίς σε τι προπονητή θα εξελιχθεί.

Ο θρύλος του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στην σερβική ιστοσελίδα "meridiansport.rs" με αφορμή το βιβλίο με την βιογραφία του. Και με την κουβέντα να πηγαίνει στον Γιάννη Σφαιρόπουλο - που πλέον είναι προπονητής του Ερυθρού Αστέρα - θυμήθηκε την συνύπαρξή τους στον ΠΑΟΚ. Τότε που αρχικά ήταν και οι δύο ασίσταντ κόουτς (2001/02) και κατόπιν ο Πρέλεβιτς έγινε πρώτος προπονητής, έχοντας τον Σφαιρόπουλο στο πλευρό του ως ασίσταντ (2002-2005).

"Δουλέψαμε μαζί στον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν βοηθός μου. Ήταν περισσότερο προπονητής από ότι εγώ εκείνη την περίοδο" ανέφερε αρχικά ο Πρέλεβιτς, πλέκοντας το εγκώμιο του Σφαιρόπουλου, για να προσθέσει:

"Ήμασταν αρχικά και οι δύο ασίσταντ κόουτς, ως μέλη του προπονητικού επιτελείου. Και τότε ο πρόεδρος της ομάδας (σ.σ ο Τάκης Πανελούδης) μου είπε: 'Μπάνε, ανέλαβε την ομάδα'. Την λέω αυτή την ιστορία στο βιβλίο μου.

Μίλησα τότε με τον πρόεδρο και του είπα: "Όλα καλά Τάκη, αλλά πρώτα πρέπει να μιλήσεις με τον Γιάννη, είναι καλύτερος προπονητής από μένα και είναι περισσότερο καιρό προπονητής. Αν συμφωνήσει να είναι βοηθός μου, θα αναλάβω πρώτος προπονητής'. Φυσικά, ο Γιάννης συμφώνησε. Ακόμα και τότε φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε κορυφαίο προπονητή, από τον τρόπο που δούλευε, σκεφτόταν και πόσο αφοσιωμένος ήταν στην δουλειά του".

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ