ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Πρέντις Χαμπ στο SPORT24: "Μπορούμε να φτάσουμε όσο μακριά θέλουμε, άφησα τα σουτ να έρθουν σε εμένα"

Ο Πρέντις Χαμπ
Ο Πρέντις Χαμπ EUROKINISSI SPORTS

Ο ασταμάτητος Πρέντις Χαμπ, ο οποίος οδήγησε την ΑΕΚ Betsson σε νικηφόρα ευρωπαϊκή πρεμιέρα, μίλησε στο SPORT24 για τη μεγάλη του βραδιά με τους 28 πόντους και τα 7/12 τρίποντα που σημείωσε. Ο Αμερικανός στάθηκε στο ψηλό ταβάνι της Ένωσης, την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Φυλής, αλλά και την εμπιστοσύνη του Ντράγκαν Σάκοτα.

Η ΑΕΚ Betsson ξεκίνησε νικηφόρα τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Basketball Champions League επικρατώντας της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν στη Sunel Arena.

Ο πρωταγωνιστής της κιτρινόμαυρης βραδιάς, Πρέντις Χαμπ, μίλησε στο SPORT24 μετά το τέλος του παιχνιδιού, σχολιάζοντας τη νίκη της Ένωσης και φυσικά τη δική του προσωπική παράσταση.

Ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε παρκέ για 31 λεπτά και σκόραρε 28 πόντους, ευστοχώντας στις 7 από τις 12 προσπάθειες τριών πόντων που πήρε. Τα δύο από τα επτά τρίποντα, ήρθαν μάλιστα προς το τέλος του αγώνα και ήταν εκείνα που κλείδωσαν το θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Σάκοτα. Παράλληλα κατέβασε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, συνεισφέροντας σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού.

"Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι, σε μία σπουδαία ατμόσφαιρα. Είχαμε σκαμπανεβάσματα. Παλέψαμε μαζί, κολλήσαμε σαν ομάδα και πήραμε τη νίκη. Στο Champions League παίζεις μόνο έξι παιχνίδια στο πρώτο γκρουπ, οπότε το να παίρνεις την πρώτη νίκη αφαιρεί λίγο πίεση, αλλά επίσης μας βάζει σε θέση να είμαστε στην κορυφή του ομίλου", ήταν το πρώτο σχόλιο του Χαμπ.

Το ταβάνι μας είναι πολύ ψηλό

Ο Αμερικανός δεν κρύβει τις φιλοδοξίες που έχει με την ομάδα, θεωρώντας το ταβάνι της πολύ ψηλό...

"Το ταβάνι μας είναι πολύ ψηλό. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, να οργανώσουν το παιχνίδι, να αμυνθούν. Έχουμε πολλά παιδιά που μπορούν να κάνουν διαφορετικά πράγματα. Αρχίζουμε να βρίσκουμε ρυθμό μαζί, έχουμε μερικές νέες προσθήκες στην ομάδα, δεν έχουμε καταφέρει να παίξουμε μαζί όσο θα θέλαμε ακόμα. Πρέπει να βρούμε τη χημεία μας και νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε πραγματικά καλή ομάδα".

Ο 25χρονος γκαρντ έβλεπε το καλάθι σαν... βαρέλι, ξεσηκώνοντας το κλειστό της Φυλής με τις επιδόσεις του. Ο Χαμπ εξηγεί πώς ήρθε η "28άρα" και αποδίδει τα εύσημα στους συμπαίκτες του...

"Ήταν σπουδαίο. Άφησα τα σουτ να έρθουν σε εμένα. Έβαλα μερικά καλάθια από isolation. Νομίζω ότι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να πάρω τα σουτ. Κατάφεραν να με βρουν όταν ήμουν ελεύθερος".

Οι στόχοι σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ είναι σίγουρα υψηλοί και ο Πρέντις Χαμπ πιστεύει πως οι κιτρινόμαυροι μπορούν να φτάσουν πολύ μακριά...

"Μπορούμε να φτάσουμε όσο μακριά θέλουμε. Αν όλοι μείνουμε συγκεντρωμένοι στην ομάδα, δεν παίξουμε εγωιστικά και παίξουμε για τους συμπαίκτες μας, μπορούμε να πάμε πολύ μακριά".

Οι οπαδοί έφεραν σπουδαία ενέργεια

Οι φίλοι της Ένωσης που βρέθηκαν στο γήπεδο έσπρωξαν την ομάδα στη νίκη και ο Χαμπ στάθηκε στην ενέργεια που έφεραν στο σύνολο του Σάκοτα...

"Οι οπαδοί ήταν σπουδαίοι. Έφεραν πολλή ενέργεια. Ακόμη κι όταν χτίζαμε σερί, ή οι αντίπαλοι έχτιζαν σερί, δεν σταμάτησαν να τραγουδούν, έφεραν σπουδαία ενέργεια".

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Ντράγκαν Σάκοτα, τονίζοντας πως ο πολύπειρος τεχνικός του έχει μεγάλη εμπιστοσύνη...

"Έχει πολλή αυτοπεποίθηση για εμένα. Είμαι ο πόιντ γκαρντ, οπότε πρέπει να έχουμε καλή σύνδεση. Νομίζω ότι με εμπιστεύεται πολύ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ