ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Πρίντεζης φεύγει, αλλά ποιος έρχεται;

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÊÕÐÅËËÏ 2008 / ÔÅËÉÊÏÓ)<br>
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (CUP 2008  / FINAL)
Πρίντεζης INTIME SPORTS

Απίθανο πλέον να παραμείνει ο Πρίντεζης, την ώρα που όλοι ρωτούν "πότε θα γίνει... μεταγραφή;"

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είπε το "ναι" στην πρόταση του Ολυμπιακού ούτε την Παρασκευή και πλέον όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές οδεύουν σε οριστικό διαζύγιο, το οποίο μπορεί να ισχύει ήδη! Ο παίκτης δεν πρόκειται να ρίξει τις απαιτήσεις του, οι ερυθρόλευκοι δεν θα ανεβάσουν άλλο την προσφορά τους (850.000 ευρώ το χρόνο) και πλέον αναμένεται να δούμε τις κινήσεις των Αγγελόπουλων αναφορικά με τη θέση του πάουερ φόργουορντ.
Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα επιστρέψει στον Πειραιά μετά την εξαιρετική σεζόν που έκανε με τη φανέλα του Αμαρουσίου, αλλά είναι σαφές ότι χρειάζεται και άλλος παίκτης για αυτή τη θέση και μάλιστα καλός. Άλλωστε, επί χρόνια το πρόβλημα του Ολυμπιακού σε αυτή τη θέση ήταν σημαντικό. Ο Πρίντεζης είχε βελτιωθεί πάρα πολύ, αλλά δεν το σημείο αναφοράς, ενώ ο Ζόραν Έρτσεγκ δεν κατάφερε να προσφέρει πολλά.

Στην περίπτωση του Σέρβου σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο λίγος χρόνος συμμετοχής που του δόθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να αποβεί καταλυτικός ως παίκτης ακόμη και αν έπαιζε περισσότερο. Δεν έδειξε ότι είναι έτοιμος για τόσο υψηλό και απαιτητικό επίπεδο, γι' αυτό και η πρώτη σκέψη των ερυθρολεύκων είναι να αποκτήσουν έναν Αμερικανό ή Ευρωπαίο σε αυτή τη θέση με εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες.

Ο πλέι μέικερ και ο Γιασικιεβίτσιους

Εκτός από το "4", η θέση που παραμένει με προβλήματα είναι αυτή του πλέι μέικερ. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι σίγουρα ο ένας από τους διευθυντές της ορχήστρας του Ολυμπιακού, αλλά η περυσινή σεζόν έδειξε ότι μόνος του δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Οπότε αναζητείται κοινοτικός (κατά πρώτο λόγο) και Αμερικανός (κατά δεύτερο) ώστε να ενισχυθεί η οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο Τζέι Αρ Χόλντεν δεν φαίνεται πρόθυμος να δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού για 3 εκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια, ενώ ο Πάμπλο Πριτζιόνι (που όμως δεν... έκαιγε και τους ερυθρόλευκους) λέγεται ότι οδεύει προς Βαλένθια ή Ρεάλ Μαδρίτης (αν δεν παραμείνει στην Τάου όπου υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο). Άρα, τι γίνεται;

Η αγορά στην Ευρώπη είναι σχετικά περιορισμένη σε αυτή τη θέση. Ο Τερέλ ΜακΙντάιρ είναι ένας παίκτης εξαιρετικός και σίγουρα θα άλλαζε τις ισορροπίες, αλλά ο Αμερικανός έχει εμπόδια τόσο τη Σιένα, όσο και το υψηλό του κασέ (λέγεται πώς απαιτούνται τουλάχιστον 2 εκατομμύρια το χρόνο). Παράλληλα θα πιάσει θέση ξένου, άρα μετά στο "2" και το "4" θα πρέπει να αποκτηθούν κοινοτικοί. Ακόμη πιο δύσκολη η αγορά σε αυτές τις θέσεις...

Άρα πάμε και στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Του Λιθουανού η περίπτωση είναι πολύπλοκη και ξεκάθαρη μαζί. Από τη στιγμή που ο "Σάρας" είναι ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να τον ενοχλήσει. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να γίνουν... θύματα ώστε να ανεβάσει ο Λιθουνός την τιμή του στους πράσινους.

Αν δεν τα βρει με τον Παναθηναϊκό, τότε και μόνο οι ερυθρόλευκοι θα ασχοληθούν μαζί του. Και αυτό θα το κάνουν με συγκεκριμένο... τιμοκατάλογο και όχι με τιμές που θα προκαλέσουν τις εντυπώσεις. Είναι βέβαιο ότι ο ελεύθερος Γιασικεβίτσιους θα αποτελέσει δέλεαρ για τον Ολυμπιακό, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο παίκτης όχι μόνο δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να φορέσει τα ερυθρόλευκα, αλλά το σκέφτεται και πολύ σοβαρά!

Το αγωνιστικό κομμάτι και δηλαδή κατά πόσο ο Σάρας μπορεί να βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον Παπαλουκά (παίκτες μεγάλης προσωπικότητας και οι δύο με ανάλογες ικανότητες εντός παρκέ), καθώς και τα αμυντικά προβλήματα που έχει, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη και μόνο. Αν ο "δράκος" έχει θετική άποψη επί του θέματος, τότε ποιο το πρόβλημα; Αν πάλι, έχει ενστάσεις, θα φανούν από τη μη εκδήλωση ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Σάρας.

Δημοσίευμα για Ιλιασόβα

Στο Krepsinis.net γράφτηκε ότι ο Ολυμπιακός έκανε πρόταση στον Ιλιασόβα με 5.4 εκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια! Οι ερυθρόλευκοι δεν επιβεβαίωσαν τίποτα, αλλά έτσι κι αλλιώς προς τα έξω βγήκε ότι ο Τούρκος αρνήθηκε την πρόταση, αφού έχει στο μυαλό του (και) το ΝΒΑ. Οπότε και να έγινε η πρόταση, δεν έχει μεγάλη σημασία. Το μόνο που δείχνει (αν ισχύει), είναι αυτό που λέγαμε πιο πάνω, ότι ο Ολυμπιακός θέλει ένα τεσσάρι πενταδάτο.























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ