ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα αποκάλυψε το ακριβές ποσό του αγωνιστικού μπάτζετ της ομάδας του Σφαιρόπουλου

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα αποκάλυψε το ακριβές ποσό του αγωνιστικού μπάτζετ της ομάδας του Σφαιρόπουλου
PRINTSCREEN

Αυτό είναι το αγωνιστικό, αλλά και το συνολικό μπάτζετ του Ερυθρού Αστέρα για τη σεζόν 2024/25, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του κλαμπ, Νεμπόισα Τσόβιτς.

Συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης της σεζόν 2024/25 παραχώρησε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, ο οποίος αποκάλυψε το μπάτζετ της ομάδας του. Παράλληλα, τόνισε για μία ακόμα φορά ότι οι ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου κάνουν ό,τι μπρορούν για να εξσφαλίσουν τη μακροχρόνια παρουσία τους στην EuroLeague μέσα από την απόκτηση μόνιμης άδειας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Το μπάτζετ μας για την επόμενη σεζόν είναι 14.308.770 ευρώ (μεικτά). Τα 1.140.000 ευρώ είναι για το επιτελείο, που αποτελείται από 13 άτομα. Φυσικά τα κόστη μας δεν είναι μόνο αυτά. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τα διαμερίσματα, τις προμήθειες των μάνατζερ, τα ταξίδια, τα έξοδα των ομάδων νέων, το ενοίκιο του γηπέδου. Υπολογίζουμε ότι το επίπεδο των συνολικών εξόδων μας θα είναι 20-22 εκατομμύρια ευρώ.

Έχουμε μια ενδιαφέρουσα σεζόν μπροστά μας. Θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά για όλα αυτά. Θα υπάρξει μεγάλος αριθμός αγώνων, υπολογίζεται να δώσουμε 85-93 αγώνες, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρχει καλός ρυθμός και προσπάθεια. Γι' αυτό ακριβώς ολοκληρώσαμε το ρόστερ μας, προς το παρόν, με 16 παίκτες, γιατί μπορεί να υπάρξουν αναχωρήσεις και αφίξεις κατά τη διάρκεια της σεζόν στην Αμερική.

Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε μια μόνιμη άδεια για την EuroLeague, γιατί η ABA League δεν μας οδηγεί πουθενά. Βασικά οδηγεί εμάς και την Παρτίζαν να πληρώνουμε εκατομμύρια ευρώ (σσ. για τις wild cards). Η διοίκηση της Αδριατικής Λίγκας πρέπει να προσπαθήσει να διασφαλίσει την πρόσβαση στην EuroLeague. Πρέπει να πείσουμε τους 11 μετόχους, ότι πρέπει να αυξηθεί αυτό το νούμερο. Φυσικά αυτό δεν είναι ούτε απλό, ούτε εύκολο. Δεν είναι μόνο το αθλητικό κομμάτι που παίζει ρόλο. Τα αποτελέσματα, αλλά και η επισκεψιμότητα είναι επίσης σημαντικά. Τόσο ο Ερυθρός Αστέρας, όσο και η Παρτίζαν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα και καλή ατμόσφαιρα. Περιμένω κάποιος να το αναγνωρίσει αυτό.

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πώς πάνε οι διαπραγματεύσεις. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να μπεις στην κοινότητα των πλούσιων ιδιοκτητών. Ίσως χρειαστεί να κάνεις κάτι κι εσύ για αυτούς, για να τους 'κερδίσεις'. Θα πάρει χρόνο για να βρεθούμε εκεί. Πρέπει πάντα να έχουμε έναν πυροσβεστήρα στο πλευρό μας.

Ο Τόπιτς πήγε στο NBA και ο Ερυθρός Αστέρας αποκόμισε 2 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία οι 200.000 πήγαν στον μάνατζέρ του και το γραφείο που τον εκπροσωπεί. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορεί μόνος του να πολεμήσει το NCAA, αλλά η ομοσπονδία και η FIBA πρέπει να πάρουν θέση, γιατί το μπάσκετ βρίσκεται σε κίνδυνο και οι όροι του παιχνιδιού πρέπει να καθοριστούν. Υπάρχουν παραδείγματα παικτών 18 ετών, που (σσ. φεύγουν για την Αμερική) και λαμβάνουν αμέσως 200.000 δολάρια, διαμονή, δαιτροφή και φοίτηση σε κολλέγιο. Εδώ κανείς δεν μπορεί να τους τα προσφέρει αυτά. Εμείς δεν μπορούμε να ακλουθήσουμε και πρέπει οι φορείς να μας βοηθήσουν. Η FIBA πρέπει να εμπλακεί σε αυτό".

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ABA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ