ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Προμηθέας ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελάιτζα Χιούζ

Portland Trail Blazers forward Elijah Hughes handles the ball during an NBA basketball game against the Dallas Mavericks, Friday, April 8, 2022, in Dallas. (AP Photo/Tony Gutierrez)
Elijah Hughes AP

Την απόκτηση του Ελάιτζα Χιούζ (26 χρόνων, 1.98 μέτρα) ανακοίνωσε ο Προμηθέας Πάτρας το πρωί της Τρίτης (9/7), με τον Αμερικανό να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο.

Μεταγραφική ενίσχυση για τον Προμηθέα, καθώς μετά από την απόκτηση του Ντάριους Πέρι, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ελάιτζα Χιούζ (26 χρόνων, 1.98 μέτρα).

Ο Αμερικανός, που μπορεί να αγωνιστεί ως σούτινγκ γκαρντ και ως σμολ φόργουορντ, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους Πατρινούς. Ο Χιούζ αγωνίστηκε με τους Γουινσκόνσιν Χερντ στη G-League την περυσινή σεζόν και μέτρησε 10.7 πόντους, 3.3 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 23 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 43 αναμετρήσεις.

Την αγωνιστική περίοδο 2021/22, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Προμηθέα σημείωσε 3.8 πόντους και 1.9 ριμπάουντ ανά 14.7 λεπτά κατά μέσο όρο σε 22 ματς με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο NBA, ενώ είχε προηγηθεί και η θητεία του με τους Γιούτα Τζαζ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Προμηθέα:

"Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Elijah Hughes, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας για τη σεζόν 2024-25.

Ο Elijah Hughes γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1998 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Βλέπει τον κόσμο από τα 198 εκατοστά και μπορεί να καλύψει τις θέσεις του shooting guard και του small forward. Πρόκειται για έναν παίκτη που έρχεται για πρώτη φορά στη ”Γηραιά Ήπειρο”, για να αγωνιστεί για λογαριασμό της ομάδας μας, έχοντας στο παρελθόν παίξει και στο ΝΒΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2016-17 από το NCAA και τους East Carolina Pirates, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στους Syracuse Orange, με τους οποίους τη σεζόν 2019-20 έκανε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, μετρώντας 19 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ.

Η εξαιρετική αυτή χρονιά αποτέλεσε για εκείνον το ”διαβατήριο” για το ΝΒΑ, αφού τη σεζόν 2020-21 και 2021-22 έπαιξε στους Utah Jazz, ενώ ταυτόχρονα πήρε παιχνίδια και στη G League, με τους Salt Lake Stars. Στο φινάλε της σεζόν 2021-22, οι Portland Trail Blazers έγιναν η δεύτερη ομάδα της καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, αγωνιζόμενος εκεί για 22 παιχνίδια. Στη συνέχεια ο Hughes μετακόμισε στη G League και τους Wisconsin Herd, στους οποίους παρέμεινε για μια διετία (2022-24). Τη σεζόν που παρήλθε, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Προμηθέα μέτρησε 10,7 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ.

Υποδεχόμαστε τον Elijah Hughes στη μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε να πετύχει όλους τους στόχους του, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ