ΕΥΡΩΠΗ

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Λιθουανίας

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λιθουανίας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, αποκάλυψε πως ο Ρίμας Κουρτινάιτις θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Λιθουανίας, όπως αποκάλυψε ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, μετά από τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές την Τρίτη (1/10). Ο Μπαλτσιούνας είχε χρίσει αμέσως μετά την εκλογή του (17/9) τον Λιθουανό τεχνικό ως την ιδανική επιλογή για τον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Η συμφωνία της ομοσπονδίας με τον 64χρονο τεχνικό θα έχει διάρκεια έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028. Πρώτος στόχος του Λιθουανού προπονητή θα είναι να οδηγήσει τη χώρα του στο EuroBasket 2025, ενώ θα συνεχίσει να βρίσκεται και στον πάγκο της Σαμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, όπου εργάζεται από τον Ιανουάριο του 2024.

Ο Κουρτινάιτις θα κληθεί να καλύψει το κενό που άφησε ο Κάζις Μακσβίτις, ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο των Λιθουανών μετά την αποτυχία της πρόκρισης της ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το βιογραφικό του 64χρονου κόουτς είναι ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς είναι ο μόνος προπονητής που έχει κατακτήσει τρεις φορές το EuroCup, ενώ το 2012 αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της διογράνωσης.

Έχει καθίσει για δύο θητείες στον πάγκο των Λιέτουβος Ρίτας (2008-10 και 2017/18, κατακτώντας δις το πρωτάθλημα Λιθουανίας) και Χίμκι (2011-16 και 2019-21, όπου κατέκτησε μία φορά την VTB League).

TAGS ΕΥΡΩΠΗ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ