ΑΡΗΣ

Ο Ρομπ Κερζ ο "εκλεκτός" του Μπλατ

Τον Ρομπ Κερζ έχει επιλέξει ο Ντέιβιντ Μπλατ ως αντικαστάτη του Λάμποβιτς στη φροντ-λάιν του Άρη

Το πλήρες όνομα του είναι Ρόμπερτ Καρλ Κερζ είναι 25 ετών κι έχει ύψος 2.06. Αποφοίτησε από το Νοτρ Ντέιμ το 2008 και παρότι δεν έγινε ντραφτ, υπέγραψε συμβόλαιο με τους Ουόριορς. Mάλιστα στις 11 Απριλίου του 2009 σημείωσε ρεκόρ καριέρα με 21 πόντους απέναντι στους Τζαζ του Κώστα Κουφού.
Το καλοκαίρι συμφώνησε με τους Καβαλίερς, αλλά δεν έπαιξε στην κανονική περίοδο, καθώς αποδεσμεύτηκε μετά από πέντε φιλικά προετοιμασίας, στα οποία είχε 3.4 πόντους και 2.0 ριμπάουντ. Παράλληλα πέρασε κι από το "ραντάρ" των Νάγγετς, που έψαχναν έναν παίκτη για να καλύψουν την αποχώρηση του Λίνας Κλέιζα.

Στο Γκόλντεν Στέιτ αγωνίστηκε για 40 παιχνίδια, ενώ σε 5 από αυτά ξεκίνησε και στη βασική πεντάδα. Είχε 3.9 πόντους, 2.0 ριμπάουντ σε 11 λεπτά συμμετοχής.

Στην τελευταία του χρονιά στους "Ιρλανδούς" του Νοτρ Ντέιμ είχε 12.8 πόντους και 7.1 ριμπάουντ. Φημίζεται για το μακρινό του σουτ κι είναι χαρακτηριστικό ότι στο κολέγιο σούταρε με 40% πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων.

Η απόφαση για την αντικατάσταση του Λάμποβιτς από τον Μπλατ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο με τον Κουρτζ να θεωρείται ουσιαστικά πως βρίσκεται προ των πυλών με αυτή να λαμβάνει χώρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μετά το Σάββατο.

Αφού δηλαδή περάσει το παιχνίδι με το Μαρούσι στο κλειστό του Αγίου Θωμά για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και συνάμα θα έχει ολοκληρωθεί ο Α΄ γύρος της κανονικής περιόδου με τον Άρη να αποκτάει δικαίωμα για δύο αλλαγές.

Κι αν η μία θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτή του Κουρτζ αντί του Λάμποβιτς ο δεύτερος που φαντάζει ως επικρατέστερος να αποτελέσει παρελθόν είναι ο Άαρον Μάιλς.

Οι καλύτερες φάσεις του από τους Ουόριορς



Το buzzer-beater κόντρα στους Μπακς























TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ