ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ευρωπαϊκά παρκέ σε ηλικία 38 ετών, ρίχνοντας τίτλους τέλους σε μία σπουδαία καριέρα.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει στην άκρη. Ο σπουδαίος Ισπανός γκαρντ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ με δύο διαφορετικά post στο twitter, ολοκληρώνοντας στα 38 του χρόνια μία σπουδαία καριέρα. το φινάλε της οποίας τον βρήκε με την φανέλα της Ρεάλ.

Ο Ροντρίγκεθ ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Εστουντιάντες, από όπου και έγινε γνωστός. Έπειτα από μία τριετία στην ομάδα της Μαδρίτης (2003-2006) επιλέχθηκε στο Νο 27 του NBA Draft 2006, για να ακολουθήσει μία τετραετία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (2006-2009, Μπλέιζερς, Κινγκς 2009/10 και Νικς 2010).

Στην συνέχεια φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ από το 2010 έως και το 2016, για να ακολουθήσει μία σεζόν στο NBA με την φανέλα των Σίξερς (2016/17), μία διετία στην ΤΣΣΚΑ (2017-2019) και μια τριετία στην Αρμάνι Μιλάνο (2019-2022), πριν επιστρέψει στην Ρεάλ το 2022, όπου και έκλεισε την καριέρα του φέτος.

Ο Ροντρίγκεθ υπήρξε ένας από τους τελευταίους καλλιτέχνες του μπάσκετ. Μαγικός πασέρ, καταπληκτικός στο Pick and Roll και μεγάλη προσωπικότητα, κόσμησε τα παρκέ και ήταν βασικό μέλος της εθνικής Ισπανίας, με την φανέλα της οποίας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιοι Κύπελλο, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια σε EuroBasket.

Παράλληλα, ο Τσάτσο κατέκτησε ακόμα τρεις EuroLeague, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο πρωταθλήματα στην VTB League ένα πρωτάθλημα Ιταλίας, πέντε Κύπελλα Ισπανίας πέντε Super Cup Ισπανίας και δύο Κύπελλα Ιταλίας, ενώ ήταν και ο MVP της EuroLeague την σεζόν 2013/14.

Ο Ροντρίγκεθ πήρε έτσι την σκυτάλη από τον Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν, μετά το Προολυμπιακό τουρνουά, ή - αν η Ισπανία προκριθεί - τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ένα πραγματικό τέλος εποχής για το ισπανικό μπάσκετ.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Σέρχιο Ροντρίγκεθ:

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ