ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο τελικός πλησιάζει (απειλητικά)

Ο τελικός πλησιάζει (απειλητικά)
ομαδική Γιαννάκης INTIME SPORTS

Άλλοι ψάχνουν εισιτήριο, ο "δράκος" περιμένει Πάργκο και ο τελικός πλησιάζει... απειλητικά (vid)

Μεχρί το παιχνίδι με την ΑΕΚ στα Πατήσια, κανείς στον Ολυμπιακό δεν... σκεφτόταν τον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Οι συνεχόμενες κρίσιμες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρολεύκων στο πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα είχαν "απομονώσει" το ματς με τον αιώνιο αντίπαλο και το είχαν αφήσει στην ησυχία του.
Τώρα, όμως, που έχουν μείνει σχεδόν 48 ώρες για τη μεγάλη αναμέτρηση, όλοι το σκέφτονται, αλλά κανείς δεν μιλάει! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει ζητήσει από τους παίκτες του απόλυτη συγκέντρωση όχι μόνο κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και πριν από αυτόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επικρατεί ηρεμία. Άλλωστε, οι τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν δείξει θετικά σημάδια ενόψει του πρώτου τίτλου που διεκδικεί για φέτος ο Ολυμπιακός.

Όπως στα Πατήσια

Τα όσα έγιναν στο κλειστό του Σπόρτιγκ και το ματς με την ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να έφτασαν τον Γιάννη Μπουρούση στο σημείο να πει "είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα", αλλά παράλληλα... προετοίμασε πνευματικά τους ερυθρόλευκους για τα όσα -δυστυχώς αναμένουμε, αλλά συνεχίζουμε να ελπίζουμε πως δεν- θα συμβούν στο Ελληνικό.

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του στον τελικό. Τόσο στον πάγκο, όσο και στο παρκέ επικρατούσε ένας εκνευρισμός, μια διαρκής ενασχόληση με τα όσα διαδραματίζονταν στις κερκίδες, ενώ παίκτες και προπονητές αναλώθηκαν αρκετά στα διαιτητικά σφυρίγματα. Φέτος, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να μείνουν προσηλωμένοι στο "παιχνίδι" όπως λέει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η 11αδα (με τα γκρι) του Ολυμπιακού



Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από την ΚΕΔ/ΕΟΚ να συμπεριλάβει τους 11 διεθνείς διαιτητές που σφυρίζουν στην Ευρωλίγκα, καθώς όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας, υπάρχουν περισσότεροι από 4-5 διαιτητές που έχουν τις ικανότητες και τις εμπειρίες για να διευθύνουν έναν τελικό ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Όμως, τελικά ΕΟΚ αποφάσισε να βάλει στην κληρωτίδα επτά διαιτητές (Ζαβλανό, Βορεάδη, Κουκουλεκίδη, Κορομηλά, Πιτσίλκα, Σχινά και Τανατζή), αριθμός ο οποίος ήταν αυτός που ήθελε η πλευρά του Παναθηναϊκού, ο οποίος από την πλευρά του έκανε κι αυτός ό,τι μπορούσε για να ισχυροποιήσει το αίτημά του και να "κερδίσει" αυτό το πρώτο... τζάμπολ.

Χαμός με τα εισιτήρια

Οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι δίνουν μάχη για ένα από τα 597 εισιτήρια που δικαούται ο Ολυμπιακός, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό από τον αριθμό των εισιτηρίων, οι ανάγκες δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Άλλος ζητάει εισιτήριο από γνωστούς, φίλους και όποιον νομίζει ότι έχει... πρόσβαση, άλλος θέλει πρόσκληση, άλλος να μπει με οποιοδήποτε τρόπο, ακόμη και ως δημοσιογράφος! Αλλά είπαμε, 597 με το ζόρι.

Αλλαγή ώρας στο ντέρμπι του πρωταθλήματος

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη (ομάδες, κανάλια, αστυνομία) για τα δύο αιώνια ντέρμπι που θα γίνουν την Κυριακή 1 Μαρτίου. Όπως αποφασίστηκε το ποδοσφαιρικό θα γίνει στις 18:30 αντί στις 19:00, ενώ του μπάσκετ θα ξεκινήσει στις 22:00 και όχι στις 21:30.

Μπουρούσης: "Αντίπαλοι για 40 λεπτά"

Ο Γιάννης Μπουρούσης είναι πλέον από τους πιο παλιούς και βασικότερους παίκτες του Ολυμπιακού, οπότε η συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο site της ΕΟΚ, έχει βαρύνουσα σημασία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

- Δεύτερος συνεχόμενος τελικός Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι πρέπει να κάνετε για να φύγετε νικητές αυτή τη φορά από το γήπεδο;

«Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι ήταν ο πρώτος τελικός Κυπέλλου για μένα στον Ολυμπιακό. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, οι οποίες για να κερδίσεις έναν τελικό αποδεικνύονται πολύ σημαντικές. Το πιο βασικό είναι να κάνεις όσο γίνεται λιγότερα λάθη και να είσαι όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Πέρυσι, δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι από την αρχή, στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε καλύτερα, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό που πρέπει λοιπόν κυρίως να κάνουμε αυτή τη φορά, είναι να παίξουμε από την αρχή δυνατά και συγκεντρωμένα».

- Πόσο «βαραίνει» ή πόσο μεγάλο κίνητρο είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει να σηκώσει κούπα από το 2002;

«Μας «βαραίνει» όσο και ένα σημαντικό παιχνίδι που κρίνει κάτι. Η κρισιμότητα είναι η ίδια. Απλά εδώ μιλάμε για έναν τελικό, έναν αγώνα που κρίνει έναν τίτλο. Υπάρχει άγχος, ή καλύτερα πίεση περισσότερο. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει όταν το παιχνίδι ξεκινήσει. Όσο για το κίνητρο; Κάθε ομάδα που παίζει έναν τελικό, ανεξάρτητα αν έχει κατακτήσει 100 κούπες ή καμία έχει κίνητρο. Όποιος φτάνει σε έναν τελικό, πάει για να πάρει τον τίτλο».

- Είναι το δεύτερο φετινό ντέρμπι. Οι διαφορές που βλέπεις εσύ, ανάμεσα στον αγώνα του πρωταθλήματος και τον τελικό;

«Πιστεύω ότι η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι αυτή που φάνηκε στον αγώνα του πρωταθλήματος, ενώ επιπλέον ένας τελικός είναι εξ’ ορισμού ένα διαφορετικό παιχνίδι από μόνο του».

- Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί ο αγώνας;

«Στα ατού που έχει η κάθε ομάδα, στους παίκτες που έχει η κάθε ομάδα και αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς της. Σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί εκεί».

- Τι θα έλεγες στον κόσμο του Ολυμπιακού που θα βρεθεί στην εξέδρα στο Ελληνικό;

«Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε βάση, ο κόσμος που θα έρθει να στηρίξει την ομάδα του, να το κάνει με φωνές, με τραγούδια και τίποτα άλλο. Δεν θέλουμε να δούμε ακρότητες. Θέλουμε ένα καλό παιχνίδι, από κάθε άποψη».

- Το γεγονός ότι θα βρεθεί το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό της εθνικής ομάδας στο ίδιο γήπεδο σημαίνει κάτι για εσάς;

«Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι πάρα πολύ καλές. Και από την πλευρά των παικτών του Παναθηναϊκού και από εμάς. Όταν είμαστε μέσα στο γήπεδο ως αντίπαλοι, ο καθένας αυτό που θέλει να κάνει είναι τη δουλειά του, να βοηθήσει την ομάδα του όσο μπορεί να νικήσει. Η όποια αντιπαλότητα θα λήξει στα 40 λεπτά».

Το τρέιλερ του SPORT 24 για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας








































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ