EUROLEAGUE

Ο Τεόντοσιτς και το "κατηγορώ" στο σύστημα!

Ο Τεόντοσιτς και το "κατηγορώ" στο σύστημα!

Αυτό είναι το τέταρτο Final Four του Μίλος Τεόντοσιτς. Τον λέτε έμπειρο, δεν τον λέτε επιτυχημένο. Ούτε ο ίδιος αποκαλεί έτσι τον εαυτό του. Διαβάστε τι είπε για τις... ατυχείς συγκυρίες και το σύστημα που τον "πνίγει".

Η ΤΣΣΚΑ κουβαλά στις πλάτες της κάτι πολύ πιο βαρύ από τις δυο διαδοχικές ήττες που υπέστη από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, πριν επιβιβαστεί στην πτήση για το Μιλάνο. "Αυτά τα ματς ανήκουν στο παρελθόν. ήταν διαφορετικού τύπου παιχνίδια, για άλλη διοργάνωση και δεν έχει νόημα να στεκόμαστε εκεί", ήταν το πρώτο πράγμα που διευκρίνισε ο Μίλος Τεόντοσιτς, στο Euroleague Greece, πριν περάσει στο πιο σημαντικό: το ψυχολογικό κόστος των διαδοχικών αποτυχιών.

Αυτό είναι το τέταρτο Final Four του Σέρβου, με τις τρεις προηγούμενες προσπάθειες να είναι αποτυχημένες και τις δυο τελευταίες να είναι διαδοχικές.

Τι τον έχει διδάξει τελικά, η εμπειρία; Όλοι μιλούν για τις λεπτομέρειες, για τα μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά. " Συμφωνώ πως αυτά είναι στοιχεία τα οποία κρίνουν αποτελέσματα. Αλλά... Δεν ξέρω τι να πω. Όταν θα πάρω τον τίτλο, θα μπορώ να σου πω καλύτερα τι κάνει τελικά τη διαφορά".

Είναι το ψυχολογικό, το πνευματικό κομμάτι το πιο σημαντικό; " Φυσικά". Θα ήθελε να βρει έναν μαγικό τρόπο να κάνει restart, να μη θυμάται βρε αδελφέ, τι έχει προηγηθεί; " Όχι, γιατί η εμπειρία σε κάνει αυτό που είσαι. Τα όσα περνάς είναι που σε ωριμάζουν. ΟΚ, έχουμε πολλές κακές αναμνήσεις, αλλά αν καταφέρουμε να απομονώσουμε όσα μας δίδαξαν αυτές, να πάρουμε τη γνώση που μας κάνει καλύτερους, τότε σίγουρα έχουμε κάνει το βήμα παραπάνω".

Είναι σε αυτή τη φάση η ΤΣΣΚΑ; " Θα σου πω αύριο (Παρασκευή 16/5), μετά το ματς". Πιο... ολοκληρωμένα, θα μπορεί να μιλήσει βέβαια, την Κυριακή (18/5). "Δίχως αμφιβολία, θα παίξουμε και την Κυριακή" απάντησε, γελώντας.

Οι ηλίθιες εκρήξεις

Η... γλώσσα του σώματος ήταν τέτοια που έδειχνε να 'χει πλήρη ηρεμία, στη ψυχή και στο μυαλό. "Προσπαθώ πάντα να μη δείχνω πώς αισθάνομαι. Αν και η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές εκρήγνυμαι και κάνω κάτι ηλίθιο". Υπάρχει περίπτωση να εκραγεί και να κάνει κάτι καλό; " Θα στο απαντήσω και αυτό αύριο".

Ο Μεσίνα είπε πως οι δυο ήττες από τη Λοκομοτίβ οφείλονταν στη διάθεση που επέδειξαν οι παίκτες του για θέαμα και όχι για ουσία, μαζί και ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκαναν αυτό. " Δεν μπορώ να σχολιάσω τις δηλώσεις του προπονητή μου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όντως παίξαμε πολύ άσχημα. Ενδεχομένως, ο λόγος να ήταν ότι το μυαλό μας βρισκόταν ήδη στο Final Four. Τέλος πάντων. Αυτά είναι πίσω μας. Τώρα έχουμε επικεντρωθεί στη Μακάμπι".

"Λίγη τύχη να 'χαμε"

Η αλήθεια είναι πως η ΤΣΣΚΑ σκεφτόταν αυτό το Final Four, από... το περυσινό στο Λονδίνο, όπως παραδέχθηκε και ο Τεόντοσιτς. "Α πό τον ημιτελικό του Λονδίνου, όπου παίξαμε καταστροφικό μπάσκετ οι σκέψεις μας ήταν σχετικές με το Μιλάνο. Τώρα που είμαστε εδώ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε τεράστια θέληση, αλλά την ίδια ώρα είναι σημαντικό να καταφέρουμε να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας και να αντιμετωπίσουμε με ηρεμία το ματς, με καθαρό μυαλό".

Στο τέλος της ημέρας, η ΤΣΣΚΑ έχει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στο τέλος της διαδρομής; " Και τις δυο προηγούμενες χρονιές είχαμε ποιότητα. Μαζί και όλα τα άλλα που είναι σημαντικά για να πάρεις έναν τίτλο. Ενδεχομένως το σύστημα να έφταιξε που δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το τρόπαιο. Σε ένα παιχνίδι, μπορεί να κερδίσει ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι έχουμε την ποιότητα και φέτος. Χρειαζόμαστε και λίγη τύχη, την οποία στερηθήκαμε τις προηγούμενες χρονιές".

TAGS EUROLEAGUE ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ