ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Θον Μέικερ, άλλοτε διεθνής με την Αυστραλία, θέλει να παίξει με το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ο Θον Μέικερ, άλλοτε διεθνής με την Αυστραλία, θέλει να παίξει με το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
FIBA.BASKETBALL

Ο Θον Μέικερ έχει καταθέσει αίτημα στη FIBA για να αλλάξει μπασκετική υπηκοότητα και να μπορέσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με το Νότιο Σουδάν, παρότι στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την εθνική Αυστραλίας.

Απάντηση από τη FIBA περιμένει τη Δευτέρα (21/7) ο Θον Μέικερ, για να δει έαν θα μπορέσει να παίξει με το Νότιο Σουδάν στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 27χρονος σέντερ, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την Εθνική Αυστραλίας, ελπίζει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ικανοποιήσει το αίτημά του για αλλαγή μπασκετικής υποηκόοτητας.

Σύμφωνα με το Άρθρο 3-22 των Εσωτερικών Κανονισμών της FIBA, μια τέτοια αλλαγή μπορεί να γίνει εάν είναι "προς το συμφέρον της ανάπτυξης του μπάσκετ στη νέα χώρα".

Ο Μέικερ πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το εν λόγω άρθρο, αφού έχει διαβατήριο του Νοτίου Σουδάν και δεν έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο ή Ολυμπιακούς Αγώνες σε επίπεδο ανδρών με άλλη εθνική ομάδα την τελευταία τριετία.

Για την ακρίβεια ο Μέικερ έχει παίξει με την Αυστραλία στα προκριματικά για το Παγκόσμιο του 2019 και του 2023, όπως και σε έξι αγώνες του FIBA Asia Cup 2022.

Στην ανάρτηση που έκανε ο παίκτης μετά την ολοκλήρωση του φιλικού ανάμεσα στο Νότιο Σουδάν και τις ΗΠΑ (ήττα με 101-100), έγραψε: "Εν αναμονή της τελικής απόφασης της FIBA τη Δευτέρα. Ελπίζω η έφεσή μου να εγκριθεί μου και να μου δοθεί άδεια για να παίξω με το Νότιο Σουδάν. Είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ