ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Θον Μέικερ δεν θα ενισχύσει το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 για... γραφειοκρατικούς λόγους

Ο Θον Μέικερ
Ο Θον Μέικερ @FIBABASKETBALL

Ο Θον Μέικερ - που στο παρελθόν έχει υπάρξει διεθνής με την Αυστραλία - αποκάλυψε ότι παρά την θέλησή του να ενισχύσει το Νότιο Σουδάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τελικά δεν θα ενισχύσει την ομάδα εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων.

Το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με την φανέλα του Νοτίου Σουδάν έσβησε για τον Θον Μέικερ, όχι όμως και αυτό της εκπροσώπησης της χώρας σε επόμενη διοργάνωση.

Ο άλλοτε NBAερ - και στο παρελθόν διεθνής με την εθνική Αυστραλίας - με post του στο twitter ανέφερε ότι δεν θα ενισχύσει τελικά την χώρα καταγωγής του για γραφειοκρατικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία της Αυστραλίας άργησε να στείλει το Letter of Clearance στην FIBA, με αποτέλεσμα να μην προλάβει την σχετική προθεσμία προκειμένου να καταθέσει τα χαρτιά του για το Νότιο Σουδάν.

Παρόλα αυτά, ο Μέικερ θα μπορέσει - αν το θελήσει και κληθεί - να ενισχύσει το Νότιο Σουδάν σε επόμενη διοργάνωση.

Ο Μέικερ ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο twitter:

"Είναι μία λυπηρή μέρα, σήμερα.

Ξεκίνησα την διαδικασία στις 5 Απριλίου και δυστυχώς το letter of clearance από την ομοσπονδία της Αυστραλίας έφτασε πολύ αργά στην FIBA για να προχωρήσει το θέμα.

Αποφασίστηκε ότι το αίτημα του Νότιου Σουδάν για εμένα έφτασε πολύ αργά. Έχει υποβληθεί ένσταση, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να αγωνιστώ σε αυτούς τους Ολυμπιακούς.

Είμαι απογοητευμένος, αλλά ο στόχος μου παραμένει να αγωνιστώ σε μελλοντικές διοργανώσεις. Καλή τύχη στο Νότιο Σουδάν. Η καρδιά μου είναι μαζί σας".

Δείτε το post του Μέικερ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ