ΠΑΡΙ

Ο Τιάγκο Σπλίτερ ανέλαβε με κάθε επισημότητα την τεχνική ηγεσία της Παρί

Atlanta Hawks center Tiago Splitter (11) in the first half of an NBA basketball game Monday, Jan. 25, 2016, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Atlanta Hawks center Tiago Splitter (11) in the first half of an NBA basketball game Monday, Jan. 25, 2016, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski) AP

Με τον Τιάγκο Σπλίτερ στην τεχνική ηγεσία θα πορευτεί η Παρί στην πρώτη της σεζόν στην EuroLeague.

Ο Τιάγκο Σπλίτερ αποτελεί με κάθε επισημότητα τον νέο προπονητή της Παρί, την οποία και θα οδηγήσει στην πρώτη της συμμετοχή στην EuroLeague, με τον 39χρονο τεχνικό να αναλαμβάνει για πρώτη φορά στην βραχύβια προπονητική του καριέρα τον ρόλο του head coach, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών.

Ο Σπλίτερ ξεκίνησε τη διαδρομή του στους πάγκους το 2019 από τους Μπρούκλιν Νετς ως assistant coach, πριν μετακομίσει στο Χιούστον για να αναλάβει τη θέση του βοηθού προπονητή στους Ρόκετς. Παράλληλα ανήκει και στο επιτελείο της Εθνικής Βραζιλίας, την οποία οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρώην εμβληματικός παίκτης της Μπασκόνια (2003-2010), με πολυετή καριέρα και στο NBA με τις φανέλες των Σαν Αντόνιο Σπερς, Ατλάντα Χοκς και Φιλαντέλφια Σίξες, θα διαδεχθεί τον Τουόμας Ίσαλο, ο οποίος κατέκτησε το EuroCup με τους Γάλλους την περυσινή σεζόν.

TAGS ΠΑΡΙ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ