X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΜΑΡΟΥΣΙ

Ο "τίγρης" και τα... θηρία του

INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν είναι «τίγρης», αλλά… θηριοδαμαστής! Με αφορμή την αποχώρηση ενός εκ των "θηρίων" που είχε να διαχειριστεί, του Νέστορα Κόμματου, το SPORT 24 χορήγησε στον προπονητή του Αμαρουσίου τον… ορό της αλήθειας

Το καλύτερο απ' όλα όμως είναι πως εκείνος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς φόβο για τις συνέπειες των λόγων του. Όπως άλλωστε κάνει πάντα…

Διαβάστε την απολαυστική συνέντευξη:

-Κόουτς, τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Κόμματου;

"Ο Νέστορας δεν ήθελε να φύγει από το Μαρούσι. Ούτε εγώ φυσικά το ήθελα. Λίγο, όμως, η οικονομική δυσπραγία, λίγο οι καθυστερημένες πληρωμές στις περισσότερες ομάδες, είναι λογικό να ωθούν τα παιδιά στην αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο για την καριέρα τους".

-Την ίδια συζήτηση είχαμε και με τον Σούλη Μαρκόπουλο μετά την αποχώρηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχε ποτέ περίπτωση να συμβεί αυτό πριν από μερικά χρόνια;

"Ούτε μια στο εκατομμύριο. Σε άλλες εποχές, όχι μόνο δεν θα έφευγαν τα παιδιά, αλλά θα υπήρχε και ενίσχυση στις ομάδες Φεβρουάριο μήνα. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Τώρα, τα πράγματα είναι δύσκολα και ειδικά στην περίπτωση του Αμαρουσίου, ζητούν τους μισούς παίκτες μας. Από την Ισπανία τον Χαριτόπουλο, από τη Ρωσία τον Γκαγκαλούδη, από διάφορες ομάδες τον Μπάγκαριτς, έφυγε σήμερα ο Νέστορας"…

-Μήπως, λοιπόν, ισχύει η πρόσφατη τοποθέτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα ότι και οι προπονητές αναγκάζονται να υποβάλουν τους εαυτούς τους σε εκπτώσεις;

"Δεν μου αρέσει η λέξη ‘εκπτώσεις’. Προσωπικά, είμαι πολλά χρόνια στη δουλειά και θεωρώ ότι είμαι τύπος ασυμβίβαστος. Πρέπει να προστατεύουμε και το επάγγελμά μας και τα σωματεία. Κρίνοντας, όμως, βάσει των οικονομικών συνθηκών, θεωρώ ότι ένας μικρός συμβιβασμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την επιβίωση του σωματείου και κατ’ επέκταση της δουλειάς μας".

-Το Μαρούσι τι κέρδος θα έχει από όλα αυτά;

"Τι κέρδος θα έχει; Δεν είναι μόνο το Μαρούσι, αλλά και ο ΠΑΟΚ, καλή ώρα, και άλλες ομάδες, που το κάνουν. Θα γλιτώσει λίγα χρήματα από το συμβόλαιο του Νέστορα και θα κερδίσει κάποια ακόμη από την παραχώρησή του στην τουρκική Μερσίν. Αυτό είναι όλο"

-Ο Νέστορας πώς ήταν στα αποδυτήρια; Μάθαμε ότι ήταν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά…

"Του ζητήσαμε να κάνει δηλώσεις, αλλά ήταν όντως πολύ φορτισμένος. Αφού όσοι τον είδαν μετά, ήταν βουρκωμένος, σχεδόν κλαμένος. Ηταν δύσκολο και για τον Νέστορα, αλλά σκέφτηκε ότι είναι σε μια ηλικία, που έπρεπε να κοιτάξει το συμφέρον του".

-Πείτε μας κάτι. Πώς καταφέρνετε να διαχειρίζεστε κάποιους από τους πιο «σεσημασμένους» παίκτες; Με την καλή έννοια και αναφερόμαστε στις ιδιαιτερότητες του Κόμματου, του Γκαγκαλούδη, οι οποίοι, από όσους τους γνωρίζουν καλά, λέγεται πως είναι φοβερά παιδιά. Ποιο είναι το μυστικό;

"Όταν έκανα καριέρα ως αθλητής, είχα έντονη προσωπικότητα. Ήθελα να με πείθει ο προπονητής μου με επιχειρήματα και λίγοι το κατάφερναν. Το μυστικό είναι να προσεγγίσεις τον αθλητή, να τον πείσεις πως ό,τι κάνεις, το κάνεις για το καλό του. Ολοι είναι ιδιότροποι, αλλά εγώ αυτό το βλέπω ως κίνητρο, να μπορέσω να τους πλησιάσω και να επικοινωνήσω μαζί τους. Είχα και πολλούς ξένους με φοβερές ιδιοτροπίες".

-Ποιους θα ξεχωρίζατε σε αυτό το κομμάτι; Ποιοι ήταν MVP στις ιδιοτροπίες;

(γελάει) «Ε, είχα πολλούς. Τον Χάρολντ Ελις, τον Μάρλον Μάξεϊ, τον Αντόνιο Χάρβεϊ, τον Ολιβερ Μίλερ. Πάρα πολλούς. Χαρισματικούς παίκτες, αλλά με πολύ δύσκολους χαρακτήρες».

-Ακούσαμε ότι μέχρι και ο Βλάντο Στσεπάνοβιτς, που ήλθε σήμερα στην Ελλάδα για τον Πανελλήνιο, είχε να πει καλά λόγια για σας. Πώς προέκυψε αυτό;

"Ναι, μου το είπαν στο τηλέφωνο. Με τον Βλάντο ήμασταν μαζί στον ΠΑΟΚ. Είναι φοβερό παιδί και ξέρει τι δυσκολίες είχαμε αντιμετωπίσει επί προεδρίας Πανελούδη. Ηταν μια προβληματική κατάσταση, αλλά είχαμε κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις, είχα στηρίξει τα παιδιά και φαίνεται μου το αναγνωρίζουν".

-Πείτε μας περισσότερα για το δίδυμο Γκαγκαλούδη – Κόμματου; Τι τους κάνει τόσο «ξεχωριστούς»;

"Είναι δύσκολα παιδιά. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν ένταση. Να περάσει μια μύγα από μπροστά τους και να χαλάσει η προπόνηση. Ημασταν, όμως όλοι μαζί και θα είμαστε μαζί και στο εξής, χωρίς τον Νέστορα. Αυτό μου έλεγε ο βοηθός μου ο Σωτήρης Μανωλόπουλος… ‘κόουτς, μόνο εσύ θα μπορούσες να διαχειριστείς τέτοια παιδιά’. Και εγώ, όμως, δεν είμαι ήρεμος πάντα. Εχω ξεσπάσματα, που αν τα δει κάποιος μπορεί να τρομάξει. Οι παίκτες, όμως, ξέρουν ότι οι εκρήξεις γίνονται για καλό τους".

-Εχει γίνει ένα φοβερό περιστατικό στο παιχνίδι Ικάρου - Αμαρουσίου. Το ματς βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, ο Κόμματος και ο Χουέρτας βρίζονται και σπρώχνονται στο τάιμ άουτ και εσείς… γελάτε! Πώς μπορείτε;

(γελάει) "Τι να έκανα; Είπα στους συνεργάτες μου… αφήστε τους να σκοτωθούν. Αφού ήξερα ότι αμέσως μετά θα είναι πάλι αγαπημένοι. Το αποτέλεσμα; Μετά το ματς έφυγαν αγκαλιασμένοι και είχαμε πάρει και τη νίκη. Γιατί να χάσω την ψυχραιμία μου κι εγώ; Αν το έκανα, θα χάναμε".

-Και στο Ιβανώφειο αντιμετωπίσατε ανάλογες καταστάσεις, ίσως και χειρότερες.

"Στο Ιβανώφειο έγινε το απίστευτο. Είχαμε κερδίσει τον Ηρακλή και στα αποδυτήρια μάλωναν όλοι με όλους. Ο Κόμματος με τον Γκαγκαλούδη, ο Γκαγκαλούδης ήταν ζοχαδιασμένος με τον Κογιαντίνοβιτς. Ο Κογιαντίνοβιτς τα είχε με όλους, ο διπλανός του τσακωνόταν με τον… τοίχο! Μπαίνω, λοιπόν, στα αποδυτήρια και τους λέω: ‘Εχετε σύφιλη στο μυαλό. Σκοτώνεστε μεταξύ σας, ενώ έχουμε κερδίσει’. Την ίδια στιγμή όλοι ξέσπασαν σε γέλια. Εχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές στο Μαρούσι".

-Αλήθεια, οι πληρωμές με τι συχνότητα γίνονται στο Μαρούσι;

"Λίγο ως πολύ οι περισσότεροι έχουμε πληρωθεί. Όταν έρχονται τα λεφτά του ΟΠΑΠ και της τηλεοπτικής συμφωνίας, πληρωνόμαστε. Αυτή είναι η συμφωνία. Γκρίνιες, βέβαια, υπάρχουν. Και πού δεν υπάρχουν στην Α1, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού; Κερδίζουμε, όμως και αυτή είναι η μεγαλύτερη γιατρειά".

-Κόουτς, πέρα από την πλάκα, σας ενοχλεί η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Έχω περάσει και χειρότερα, ως παίκτης. Με ενοχλεί, όμως, ναι. Γιατί όταν το μπάσκετ ήταν η πρώτη δύναμη, φερθήκαμε αλαζονικά. Νομίσαμε ότι το άθλημα δεν θα πέσει ποτέ. Πλάκωσαν τα λαμόγια και όταν είδαν την κάτω βόλτα, εξαφανίστηκαν. Τελευταία, πάντως, βλέπω να γίνεται κάτι. Ο ΕΣΑΚΕ μοίρασε ερωτηματολόγια ζητώντας από όλους ιδέες και προτάσεις για τη βελτίωση της εικόνας. Μακάρι αυτό να είναι μια καλή αρχή".

-Την ίδια ώρα, γίνεται πολύς ντόρος αναφορικά με την υπό σύσταση Μεσογειακή Λίγκα. Ποια είναι η γνώμη σας;

"Πιστεύω ότι θα αποτύχει. Το μπάσκετ δεν πρέπει να πλατειάζει. Πρέπει να δοθεί έμφαση στα εθνικά πρωταθλήματα, στην Α1 και στην Α2, να γίνει το προϊόν πιο ελκυστικό. Υπάρχουν πόλεις, που διψούν για μπάσκετ, όπως το Ηράκλειο, η Πάτρα, η Καβάλα, η Ρόδος. Για ποιο λόγο να πάμε στο Κατάρ; Αν ήθελαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός να παίξουν αλλού, ας πήγαιναν στην Αδριατική Λίγκα, που είναι δίπλα τους. Πιστεύω ότι το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να βελτιωθεί εντός των τειχών. Εχουμε δύο ομάδες επιπέδου Φάιναλ Φορ στην Ευρωλίγκα, άλλες δύο που συμμετέχουν στο Top16 του Εurocup. Οργάνωση χρειάζεται και όραμα".

TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ