ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Τόμας Γουόκαπ στο SPORT24: "Όλοι είμαστε ανιδιοτελείς, ο Γιάννης πετάει πάνω-κάτω στο παρκέ"

2024 /   -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η ποιότητα, που είναι εξίσου σημαντική με το αποτέλεσμα, η ανιδιοτέλεια και ο απίστευτος Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αυτοί οι τρεις άξονες συνοψίζουν την εμφατική νίκη της Ελλάδας κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τόμας Γουόκαπ στο SPORT24.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε ονειρική πρεμιέρα στο Προολυμπιακό του ΣΕΦ, διαλύοντας με 109-82 τη Δομινικανή Δημοκρατία. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Η επίσημη αγαπημένη σούταρε με 74.2% στο δίποντο και με 56.1% στο τρίποντο. Κι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα ατομικού ταλέντου, αλλά ομαδικής δουλειάς. Οι 29 ασίστ που έγραψε το boxscore είναι ενδεικτικές.

Κι αυτές δημιουργήθηκαν χωρίς τη συμμετοχή ενός εκ των βασικών χειριστών της ομάδας, του Τόμας Γουόκαπ, ο οποίος ντύθηκε σκόρερ σε αυτό το ματς, μετρώντας 17 πόντους (3/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές) και ακολουθώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που πήρε το βραβείο του MVP με 32 πόντους (10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 9/13 βολές) σε μόλις 18'10" συμμετοχής.

Ο νατουραλιζέ γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στο SPORT24 μετά το τέλος της αναμέτρησης και εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει στην ποιότητα και όχι απλά στην νίκη. Ακόμα αναφέρθηκε στην ανιδιοτέλεια και την έλλειψη εγωισμού ανάμεσα στους Έλληνες διεθνείς. Όπως και το πόσο σημαντικό είναι να μην επαναπαυτούν μετά από μία τόσο εμφατική νίκη, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους σε ένα Προολυμπιακό τουρνουά, σε ένα τουρνουά μιας ανάσας.

Για το αν η πρεμιέρα ήταν ιδανική: "Ναι είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με νίκη, αλλά δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που μετράει για εμάς, αλλά η ποιότητα του μπάσκετ. Όχι μόνο απόψε, γενικά. Από την πρώτη μέρε επικεντρωθήκαμε στην ποιότητα του μπάσκετ και σήμερα νομίζω ότι παίξαμε όντως πολύ ποιοτικά".

Για το πώς είναι να παίζει με έναν παίκτη σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο. Πολύ πολύ πιο εύκολο. Βγάζει την πίεση από πάνω μας και όλα γίνονται πιο εύκολα. Έχουμε περισσότερους χώρους".

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκλεισε το ματς με 29 ασίστ, σε ένα βράδυ που εκείνος δεν μοίρασε καμία: "Όλοι είμαστε ανιδιοτελείς. Δεν έχουμε εγωισμό και έχουμε τη θέληση να πασάρουμε. Παίζουμε με καλό ρυθμό και όλοι σουτάρουν την μπάλα όταν βρίσκουν τα ελεύθερα σουτ ή όλοι πασάρουν την μπάλα όταν βλέπουν ότι αυτό πρέπει να κάνουν. Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μέλος μιας ομάδας που παίζει τέτοιο μπάσκετ, γιατί βλέπεις πόσο καλά κυκλοφορεί η μπάλα και πόσο καλός ρυθμός υπάρχει".

Για το εάν η ήττα της Κροατίας από τη Νέα Ζηλανδία λειτουργεί αφυπνιστικά και για τους ίδιους: "Ναι, αν και το ξέραμε ήδη αυτό. Δεν μπορείς να κάνεις πίσω σε καμία στιγμή, ειδικά σε ένα τουρνουά τέτοιου είδους. Το τουρνουά θα έχει τελειώσει πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Δεν μπορείς να σπαταλήσεις καμία κατοχή. Οπότε πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα και να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ματς".

Για τη χημεία της ομάδας: "Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα της ομάδας. Όλοι θέλουν ο παίκτης που βρίσκεται δίπλα τους να τα πάει εξίσου καλά με τον εαυτό τους. Αυτό μας διευκολύνει ώστε να παίζουμε για τον συμπαίκτη δίπλα μας, για την έξτρα πάσα. Φυσικά βοηθάει και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μπορεί να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή".

Για την ονειρική εμφάνιση του Greek Freak: "Πετάει πάνω-κάτω στο παρκέ. Μπορεί να δημιουργήσει κάτι από το τίποτα. Όμως και ο Νικ Καλάθης έκανε πολύ καλή δουλειά στο να εντάξει στο παιχνίδι, να τον βοηθήσει να βρει πολλά εύκολα καλάθια και να τον βάλει σε καλές θέσεις για να σκοράρει. Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ για τον Γιάννη. Μπορείτε απλά να βάλετε να δείτε το παιχνίδι και να καταλάβαιτε πόσο απίστευτος είναι".

Για το αν έχει στο μυαλό του τους Ολυμπιακούς Αγώνες: "Όχι, το μόνο που σκέφτομαι είναι το αυριανό παιχνίδι με την Αίγυπτο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ