ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Τομάσεβιτς στο SPORT 24

Ο Τομάσεβιτς εξηγεί στο SPORT 24 ελληνικά (κέρματα) και ευρωπαϊκά φαινόμενα (Μπόντιρόγκα)

Ο 34χρονος διεθνής δεν στάθηκε ούτε στο πρόστιμο που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός, ούτε στο κέρμα που πέτυχε τον μάνατζερ του Ολυμπιακού Σταύρο Ελληνιάδη στο κεφάλι, ούτε στο αν έπραξε καλώς ή κακώς ο αθλητικός δικαστής αποφασίζοντας να μην τιμωρήσει τους πολλούς για την ανοησία του ενός ανεγκέφαλου, που σημάδεψε όπως ο Σισκάουσκας από το... κέντρο!
Τα παρέκαμψε όλα αυτά και μίλησε για ένα γενικευμένο πρόβλημα, για τις συχνές εμφανίσεις της βίας, για όσα έχουν συμβεί κατά καιρούς στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ και δεν λένε να σταματήσουν...

"Το πρόβλημα είναι μεγάλο και κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί υποχρέωση των ομάδων να ρυθμίσουν την κατάσταση προβαίνοντας σε συναντήσεις με τους οπαδούς τους. Ολοι οι παίκτες και οι υγιείς φίλαθλοι θέλουν μπαίνοντας στο γήπεδο να αντικρίζουν την ατμόσφαιρα που είδαμε στο πρόσφατο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Θα πρέπει κάποτε η ελληνική Α1 να γίνει ACB, όπου οι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους, αρκετές φορές με φανατισμό, αλλά δεν επιτίθενται στους παίκτες", υποστήριξε ο Τομάσεβιτς, ο οποίος είχε να πει πολλά...

"Και δεν εννοώ να μάς επιτίθενται φραστικά, αλλά εκσφενδονίζοντας από κλειδιά μέχρι κινητά τηλέφωνα, όχι αυτά τα καινούργια με τις κάμερες, αλλά τα παλιά που τούς έχουν ξεμείνει και θέλουν να τα ξεφορτωθούν! Αυτό, όμως, είναι ένα θέμα το οποίο δεν λύνεται μέσα σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες, αλλά χρειάζεται μεθοδική δουλειά, ώστε οι οπαδοί να προετοιμαστούν, να αποκτήσουν παιδεία και να ξέρουν με ποιο τρόπο θα πρέπει να συμπεριφέρονται σε ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Αυτή τη φορά ήταν το κεφάλι του μάνατζερ του Ολυμπιακού, προσφάτως αν θυμάστε ήταν το κεφάλι του προπονητή μας, αύριο μεθαύριο θα είναι κάποιο άλλο. Δυστυχώς, τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στην πόλη μου στο Βελιγράδι, στα ντέρμπι της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα. Το πρόβλημα είναι γενικευμένο και δεν έχει χρώματα"

, ήταν τα γεμάτα προβληματισμό λόγια του έμπειρου άσου...

"Μόνο με φάουλ"

Καιρός, όμως, να ασχοληθούμε με κάτι πιο ευχάριστο! Και εφόσον το πρόβλημα της βίας δεν λύνεται μέσα σε μια ώρα, επιχειρήσαμε να... ελαφρύνουμε τη συζήτηση ρωτώντας τον Σέρβο σχετικά με τον πολλά βαρύ Σοφοκλή Σχορτσανίτη! "Δεν ξέρουμε ποια γνώμη έχεις, αλλά η εικόνα που έχεις περάσει προς τα έξω είναι ότι είσαι από τους λίγους ψηλούς που έχουν βρει το κουμπί του Σόφο! Εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι...", του μεταφέραμε την εκτίμησή μας, αλλά ο Τομάσεβιτς δεν θέλησε να κρατήσει όλη τη δόξα για λογαριασμό του.

"Ο Σχορτσανίτης είναι πολύ καλός παίκτης και η αντιμετώπισή του με άμυνες 'ένας εναντίον ενός' δεν είναι καθόλου αποτελεσματική. Οταν παίρνει την μπάλα, ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσει κανείς, είναι να του κάνει φάουλ. Η σωστή αμυντική τακτική ορίζει να προσπαθήσεις να τον περιορίσεις χωρίς την μπάλα, προτού γίνει απειλητικός. Χρειάζονται αμυντικές περιστροφές και να υπάρχει συνεισφορά αρκετών παικτών, δεν είναι εύκολο εγχείρημα..."
, ξεκαθάρισε ο 34χρονος σέντερ, ο οποίος περιμένει έναν διαφορετικό Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

"Θα ειναι διαφορετικός"


"Μα είναι λογικό ότι ο Ολυμπιακός θα εμφανίσει εντελώς διαφορετική εικόνα στην έδρα του. Ξέρει ότι παίζει το τελευταίο του χαρτί και ότι αν βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, θα είναι πολύ δύσκολο να χάσουμε στο ΟΑΚΑ. Για να το γενικεύσω, θα έλεγα ότι σέβομαι πολύ τους αντιπάλους μας, οι οποίοι διαθέτουν δύο ποιοτικούς παίκτες σε κάθε θέση και δεν συμφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν ότι ως τώρα έχουν πραγματοποιήσει κακή χρονιά.

Στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας συγκρούστηκαν με μια πολύ πιο έμπειρη ομάδα, την Ταού Κεράμικα και αποκλείστηκαν από το Φάιναλ Φορ, ενώ στους ημιτελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος ξεπέρασαν το εμπόδιο του Αρη. Πώς, λοιπόν, να μην εκτιμώ τον Ολυμπιακό, όχι μόνο ως όνομα, αλλά και ως αξία;"

, αναρωτήθηκε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο οποίος ονειρεύεται το πρώτο « triple crown » της δαφνοστεφούς καριέρας του...

"Φαινόμενο ο Μποντιρόγκα"


Μιας και μιλάμε για δάφνες, ένας άλλος Ντέγιαν, συμπατριώτης, συνομήλικος και συνονόματος του Τομάσεβιτς, ο μεγάλος Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος δοξάστηκε στον Παναθηναϊκό (1998-2002), δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

"Οχι μόνο αυτά που είπατε περί ίδιας πατρίδας, ηλικίας και ονόματος, αλλά και... συγκάτοικος στο ίδιο δωμάτιο επί σειρά ετών όταν ταξιδεύαμε με την εθνική ομάδα!", έσπευσε να προσθέσει ο σέντερ του Τριφυλλιού αποκαλύπτοντας ότι "την τελευταία φορά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο μου είχε πει ότι σκεφτόταν αυτή να είναι η τελευταία χρονιά του. Το ήξερα, αλλά είναι μια δική του σοβαρή απόφαση και εγώ δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα κρίνει, θα ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και αν το επιθυμεί πραγματικά, θα σταματήσει, αν και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το μπάσκετ από άλλο πόστο".



Πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ένας Ντέγιαν τον άλλον; "Θα χρησιμοποιήσω μια ελληνική λέξη: Είναι φαινόμενο! Και ο κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας της τελευταίας 15ετίας!", αποκρίθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη συμπληρώνοντας ότι "αν κοιτάξετε την καριέρα και τους τίτλους του Ντέγιαν, θα διαπιστώσετε ότι πέτυχε απίστευτα πράγματα σε όποιο σύλλογο και αν αγωνίστηκε και φυσικά στην εθνική ομάδα.

Είμαι υπερήφανος που είμαι φίλος του και επί σειρά ετών συμπαίκτης του στην εθνική. Δυστυχώς, οι δρόμοι μας δεν έσμιξαν σε συλλογικό επίπεδο. Τόσα χρόνια στα γήπεδα και ποτέ δεν παίξαμε μαζί εκτός της εθνικής ομάδας. Μου φαίνεται απίστευτο..."

, το φιλοσόφησε ο Τομάσεβιτς, ο οποίος εν αντιθέσει με τον Μποντιρόγκα δείχνει να αντέχει μερικά ακόμη χρόνια...

"Η δική μου ώρα δεν έχει έλθει!", εκμυστηρεύτηκε ο σέντερ του Παναθηναϊκού. "Εξακολουθώ να διασκεδάζω με το παιχνίδι και όσο αυτό συμβαίνει, θα συνεχίσω να το υπηρετώ. Για να είμαι ειλικρινής, έχω περάσει δύο υπέροχα χρόνια στον Παναθηναϊκό και είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα.

Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στην κατάκτηση και του τρίτου εφετινού τίτλου, οπότε περισσότερα θα μπορούμε να πούμε μετά το τέλος των πλέι οφ. Ξέρετε, όμως, πώς αισθάνομαι για αυτή την ομάδα..."

, υπογράμμισε ο Σέρβος αφήνοντας να εννοηθεί ότι επιθυμεί να ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Πράσινους...



















TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ