ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ

Ο Τζοέλ Εμπίντ επέκτεινε το συμβόλαιό του με τους Σίξερς για ακόμα τρία χρόνια και 193 εκατομμύρια δολάρια

Ο Τζοέλ Εμπίντ
Ο Τζοέλ Εμπίντ Ⓒ 2023 MATT SLOCUM/ ASSOCIATED PRESS

Τζοέλ Εμπίντ και Φιλαδέλφεια 76ερς θα πορευτούν μαζί μέχρι και το καλοκαίρι του 2029, με τον πρώην MVP να επεκτείνει το συμβόλαιό του έναντι 193 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζοέλ Εμπίντ θα παραμείνει κάτοικος Φιλαδέλφεια μέχρι και το 2029, καθώς επέκτεινε το συμβόλαιό του (που έληγε το καλοκαίρι του 2026) με τους Σίξερς για ακόμα τρία χρόνια έναντι 193 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα λάβει συνολικά 301 εκατομμύρια, κάνοντας έτσι το συμβόλαιό του το τρίτο ακριβότερο στην ιστορία του NBA.

"Η Φιλαδέλφεια είναι σπίτι. Θέλω να είμαι εδώ για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Αγαπώ αυτή την κοινότητα και όλα όσα έχετε δώσει σε εμένα και την οικογένειά μου. Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να γίνει. Αξίζετε ένα πρωτάθλημα και νομίζω ότι μόλις ξεκινάμε!" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εμπίντ σε post του στο Instagram με φωτογραφίες από την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο χρυσός ολυμπιονικής του Παρισιού με την Team USA είχε επιλεγεί με την τρίτη επιλογή του NBA Draft το 2014 από τους Σίξερς και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.

Οι τραυματισμοί τον ταλαιπώρησαν πολύ τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί καθόλου τις πρώτες δύο σεζόν του στο NBA, το διάστημα από το 2014 έως και το 2016.

Από τη σεζόν 2016-17 ωστόσο, άρχισε να δείχνει την κλάση του, καθώς αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας ρούκι πεντάδας και την επόμενη χρονιά επιλέχθηκε ως All Star.

Η πρόοδός του συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια, σε πλήρη αντιστοιχία με το προσωνύμιο που τον συνοδεύει ("The Process"), και πλέον ο Εμπίντ είναι κάτοχος ενός βραβείου MVP (2022/23) και δύο τίτλων πρώτου σκόρερ (2021/22 και 2022/23).

Ο 30χρονος σέντερ έχει φορέσει τη φανέλα των Σίξερς σε συνολικά 433 αγώνες, μετρώντας 27,9 πόντους και 11,2 ριμπάουντ σε 31:50 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι, ενώ την περσινή σεζόν σημείωσε ατομικό ρεκόρ σε πόντους ανά ματς με 34,7.

TAGS ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ ΣΙΞΕΡΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ