ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ο Τζόρνταν Λόιντ στο SPORT24: "Εμπειρία ζωής το παιχνίδι στο Καλλιμάρμαρο, στα χαρτιά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι οι κορυφαίες ομάδες"

Ο Τζόρνταν Λόιντ στο SPORT24: "Εμπειρία ζωής το παιχνίδι στο Καλλιμάρμαρο, στα χαρτιά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι οι κορυφαίες ομάδες"
PRINTSCREEN

Τα παιδικά του χρόνια θυμήθηκε ο Τζόρνταν Λόιντ χάρη στη συμμετοχή του στο 6ο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" στο Καλλιμάρμαρο. Ο Αμερικανός γκαρντ της Μακάμπι μίλησε στο SPORT24 για την εμπειρία του, αλλά και για όσα περιμένει τη φετινή σεζόν στην EuroLeague.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν μία από τις τρεις ομάδες που προσκάλεσε ο Παναθηναϊκός AKTOR στο Καλλιμάρμαρο για το 6ο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος" και ο νεοαποκτηθείς γκαρντ της ομάδας του λαού, Τζόρνταν Λόιντ, μίλησε στο SPORT24 για το πώς βίωσε την όλη εμπειρία του event. Παράλληλα ο 31χρονος Αμερικανός μοιράστηκε τις πρώτες εντυπώσεις του από την καινούργια του ομάδα, ενώ παραδέχθηκε ότι ανυπομονεί να παίξει αντίπαλος με τη Μονακό, από την οποία αποχώρησε το καλοκαίρι.

Για το πώς του φάνηκε να αγωνίζεται στο Καλλιμάρμαρο: "Καταπληκτικό. Καταπληκτικός χώρος. Εμπειρία ζωής. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό. Μου έφερε στο μυαλό αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία. Δεν κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι απόψε, όμως ήταν μία εκπληκτική εμπειρία".

Για το πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε σε ανοιχτό γήπεδο: "Πάει πολύς καιρός. Από τότε που ήμουν παιδί. Το έσκαγα -γιατί στη γειτονία μου είχαμε ένα ανοιχτό γήπεδο - το έσκαγα από το σπίτι και πήγαινα να παίξω, μέχρι να με φωνάξουν πίσω οι γονείς μου. Πάει πολύς καιρός, αλλά μου έφερε στο μυαλό μερικές ωραίες αναμνήσεις".

Για την ιστορικότητα του Σταδίου, όπου έγιναν οι πρώτοι σύγχρονη Ολυμπιακοί Αγώνες: "Αυτό είναι τρελό. Είμαι ευλογημένος που το μπάσκετ με έχει πάει σε τόσα μέρη. Είναι τρελό το ότι βρέθηκα εδώ, έπαιξα εδώ και είχα αυτή την εμπειρία. Θα το θυμάμαι και θα το αναπωλώ για πολύ καιρό".

Για τις πρώτες του μέρες στη Μακάμπι: "Όλα είναι υπέροχα. Όλοι οι άνθρωποι, οι προπονητές, οι παίκτες, ο κόσμος στο Ισραήλ, είναι όλοι καταπληκτικοί. Πάντα είχα δεσμούς με τη χώρα. Τώρα προσπαθούμε να 'κολλήσουμε' ως ομάδα, αλλά λατρεύω την ατμόσφαιρα μέχρι στιγμής".

Για τις προσδοκίες του από τη Μακάμπι: "Έχω υψηλές προσδοκίες, γιατί διαθέτουμε πολλούς πεινασμένους παίκτες. Πολλοί προσπαθούν να μας ξεγράψουν, αλλά εγώ νομίζω ότι θα εκπλήξουμε πολύ κόσμο φέτος. Όλοι οι παίκτες που είμαστε στην ομάδα θα παίξουμε πάρα πολύ σκληρά, γιατί είμαστε πραγματικά πεινασμένοι. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Θα δείτε τι θα γίνει".

Για το αν έχει σημαδέψει κάποιο παιχνίδι στο ημερολόγιό του: "Ναι. Στη 2η αγωνιστική παίζουμε εκτός με τη Μονακό. Θα έρθουν πάρα πολλοί γνωστοί μου από διάφορα μέρη για αυτό το ματς. Η Μονακό ήταν η πρώτη ομάδα στην καριέρα μου, στην οποία έμεινα για κάποια χρόνια, οπότε θα είναι διασεδαστικό, θα είναι κάτι ξεχωριστό και το έχω σημειώσει ήδη στο ημερολόγιό μου".

Για το αν ξεχωρίζει κάποιες ομάδες ως φαβορί στην EuroLeague: "Θα είναι δύσκολη σεζόν. Παίξαμε ήδη κάποιες φορές με τον Παναθηναϊκό, που προφανώς είναι μια εξαιρετική ομάδα. Ο Ολυμπιακός με την επιστροφή του Βεζένκοβ και την έλευση του Φουρνιέ. Στα χαρτιά οι δύο ελληνικές ομάδες είναι οι κορυφαίες προφανώς, όμως στην EuroLeague ποτέ δεν ξέρεις. Ο Παναθηναϊκός ήταν ομάδα έκπληξη πέρσι κατά κάποιον τρόπο και κέρδισε τα πάντα. Οπότε δεν ξέρω. Στην ουσία δεν ξεχωρίζω κάποιο φαβορί, αλλά θα είναι σίγουρα μια διασκεδαστική χρονιά".

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ