ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ

Ο Τζόρντι Φερνάντεθ αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής Καναδά

Matteo Marchi/fiba.basketball

Σε ξαφνικό διαζύγιο, για αδιευκρίνηστους προς ώρας λόγους, οδεύουν ο Τζόρντι Φερνάντεθ και η εθνική Καναδά.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Κρέιντζ και το Sportsnet, ο Τζόρντι Φερνάντεθ αναμένεται να αποχωρήσει από τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού του Καναδά.

Ο Ισπανός προπονητής των Μπρούκλιν Νετς ανέλαβε τα ηνία της εθνικής Καναδά το 2023, διαδεχόμενος τον Νικ Νερς και καθοδήγησε την ομάδα στο χάλκινο μετάλλιο στο MundoBasket 2023 και στην 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Φερνάντεζ μέχρι πρότινος άφηνε να εννοηθεί ότι σκόπευε να συνεχίσει στη θέση του για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027 στο Κατάρ, αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2028 στο Λος Άντζελες. Ωστόσο, μετά από ερώτηση που δέχθηκε στο φινάλε του αγώνα των Νετς με τους Γουίζαρντς άφησε να εννοηθεί πως η θητεία του οδεύει προς το τέλος της.

“Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος με την ομοσπονδία, ας κάνουν αυτοί την ανακοίνωση και μετά θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας”, ανέφερε ενδεικτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ