ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στο SPORT24 για τον Τσεντί Οσμάν: "Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν ανιδιοτελή πρωταγωνιστή"

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στο SPORT24 για τον Τσεντί Οσμάν: "Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν ανιδιοτελή πρωταγωνιστή"
AP PHOTO/ERIC GAY

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μία μεγάλη κίνηση με την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν και ο άλλοτε προπονητής του στην Αναντολού Εφές, Βαγγέλης Αγγέλου, μίλησε στο SPORT24 για τον Τούρκο φόργουορντ που ντύνεται στα πράσινα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR προσέθεσε ακόμα μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ του με την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν και το SPORT24 επικοινώνησε με τον άλλοτε προπονητή του στην Αναντολού Εφές, Βαγγέλη Αγγέλου για να αναλύσει τα χαρακτηριστικά του Τούρκου φόργουορντ.

Αγγέλου και Οσμάν είχαν συνυπάρξει για μία τριετία στην τουρκική ομάδα, με τον Έλληνα τεχνικό να είναι head coach τη σεζόν 2013-14 και assistant coach την επόμενη διετία (2014-16). Μάλιστα, ο Βαγγέλης Αγγέλου ήταν ο προπονητής με τον οποίο ο Τσεντί Οσμάν έκανε ντεμπούτο στην EuroLeague το 2013.

Ο Τούρκος φόργουορντ τότε έκανε τα πρώτα του βήματα σε επίπεδο EuroLeague, με την ποιότητά του να είναι ευδιάκριτη από νωρίς.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας προπονητής στο SPORT24, πρόκειται για μία εξαιρετική μεταγραφή, με τον Αγγέλου να κάνει ειδική αναφορά στο γεγονός ότι ο παίκτης ξεκίνησε σαν πλέι μέικερ, κάτι το οποίο του έχει δώσει την ικανότητα να διαβάζει καλά το παιχνίδι και να έχει έφεση στη δημιουργία, μέσα από τις πάσες.

"Έχει εξελιχθεί σαν παίκτης. Κάποια χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν στον παίκτη και στον άνθρωπο. Εξαιρετικό παιδί που προσαρμόζεται στις ανάγκες της ομάδας. Έχει μεγάλη πειθαρχία, είναι πολύ εργατικός, πολύ φιλότιμος και ανιδιοτελής. Δεν φοβάται, δε φοβάται να πάρει ευθύνη, του αρέσει η πρόκληση και έχει κίνητρο.

Σαν νεαρός παίκτης τότε δεχόταν το κίνητρο από καλύτερους και μεγαλύτερους παίκτες. Κάθε φορά που τους αντιμετώπιζε ξανά ήταν όλο και καλύτερος. Επειδή ξεκίνησε σαν ταλέντο από την Εφές στα μικρά της τμήματα, ξεκίνησε σαν πλέι μέικερ, που σημαίνει, φτάνοντας σήμερα να παίζει σαν ένας point forward, δηλαδή στις θέσεις "4" και "3", έχει την ικανότητα της περιφερειακής όρασης και της πάσας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στο σημερινό μπάσκετ. Διαβάζει το παιχνίδι. Η εμπειρία που απέκτησε στο NBA και στην Εθνική Τουρκίας μόνο καλό θα κάνει.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε έναν ανιδιοτελή πρωταγωνιστής, που έχει πάρα πολλές δυνατότητες προσαρμογής, ενσωμάτωσης σε οποιοδήποτε σύνολο υψηλών στόχων. Πάντα άφηνε το στίγμα του. Για μένα είναι μία εξαιρετική μεταγραφή. Μπορεί να κάνει τη διαφορά η προσαρμοστικότητά του. Έχει την εικόνα κάθε θέσης", ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Αγγέλου για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του τριφυλλιού.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN GBL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ