ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βαγγέλης Ζούγρης στο SPORT24: "Αυτή η Εθνική Νέων ήταν από τις πιο δυνατές που είχε η χώρα, δεν πίστευα αυτό που έγραψε ο Χάινς"

Ο Βαγγέλης Ζούγρης στο SPORT24: "Αυτή η Εθνική Νέων ήταν από τις πιο δυνατές που είχε η χώρα, δεν πίστευα αυτό που έγραψε ο Χάινς"
FIBA.BASKETBALL

Η Εθνική Νέων ανέβηκε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο βάθρο και ένας εκ των πρωταγωνιστών της γαλανόλευκης, ο Βαγγέλης Ζούγρης, μίλησε στο SPORT24 για την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τα συναισθήματά του και τον σεβασμό του Κάιλ Χάινς προς το πρόσωπό του.

Η Εθνική Νέων έφερε back to back μετάλλιο στη χώρα και ένας παίκτης με καθοριστική συμβολή τόσο στην περσινή, όσο και στη φετινή επιτυχία, ο Βαγγέλης Ζούγρης, μίλησε στο SPORT24 για το de ja vu που βίωσε με τη γαλανόλευκη, τα συναισθήματά του και φυσικά τον σεβασμό που του εξέφρασε ο Κάιλ Χάινς.

Η δύναμη, το πάθος και η δίψα για διάκριση ξεχείλιζαν, καθώς όλα τα παιδιά έδωσαν το κάτι παραπάνω για να ανεβάσουν την Ελλάδα ξανά στο βάθρο. Ο Βαγγέλης Ζούγρης κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στη στατιστική του, όπου μέτρησε 11.6 πόντους και 8.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στο EuroBasket U20.

Οι συμπτώσεις σε σχέση με την περυσινή και τη φετινή χρονιά δεν ήταν λίγες, με την Ελλάδα να τερματίζει τρίτη, επικρατώντας για δεύτερη σερί χρονιά στον μικρό τελικό του Βελγίου, με τον Ζούγρη να είναι μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης.

Μία ομάδα που μάτωνε τη φανέλα

"Αυτό που έχει γίνει με τη Γαλλία στον ημιτελικό, με το Βέλγιο στον μικρό τελικό, που χάναμε μέχρι το τέλος, το γυρίσαμε, τα τελευταία λεπτά… Σαν να βλέπεις το περυσινό. Τα συναισθήματα εντάξει, είναι ανάμεικτα. Από τη μία είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, από την άλλη το ταξίδι μου στις μικρές εθνικές έχει τελειώσει.

Ανάμεικτα συναισθήματα, γλυκόπικρη γεύση που δεν πήραμε το χρυσό, πολύ γλυκιά από την άλλη που καταφέραμε να φέρουμε άλλη μία διάκριση, παρά τη δυσκολία του κόσμου να πιστέψει αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Η ομάδα αυτή πιστεύω είναι μία από τις πιο δυνατές Εθνικές Νέων που είχε ποτέ η χώρα μας. Είναι μία ομάδα που μάτωνε τη φανέλα.

Όλοι αναγνώριζαν το βάρος που κουβαλάνε. Κάθε φορά που φοράγαμε αυτή τη φανέλα, ξαφνικά δέκα εκατομμύρια ζευγάρια μάτια, πιστεύω ήταν πάνω μας. Το βάρος ήταν πολύ μεγάλο για να το αφήσουμε", ήταν το πρώτο σχόλιο του νεαρού σέντερ.

Ένα από τα highlight του τουρνουά ήταν η φωτογραφία του Ζούγρη, όταν αιμόφυρτος έβγαλε μία κραυγή και αποτύπωσε τη μεγάλη θέληση της ομάδας για διάκριση.

"Φοβερή φωτογραφία, εντάξει. Αντέδρασα όπως οι περισσότεροι, απλά μία πολύ ωραία φωτογραφία, προχωράμε δεν ήταν και τίποτα. Γενικότερα προσπαθούσα να είμαι μακριά από το κινητό μου και απ’ τις σειρήνες του διαδικτύου. Κατάφερα να κλείσω το κινητό μου και να συνεχίσω τη μέρα μου", δήλωσε ο Ζούγρης για το σχετικό 'κλικ'.

Κοίταζα επί 20 λεπτά την ανάρτηση του Χάινς, να δω αν είναι αλήθεια

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το βλέμμα ακόμη και του σπουδαίου Κάιλ Χάινς, ο οποίος εξέφρασε τον σεβασμό του προς τον Ζούγρη μέσω ανάρτησης στα social media...

"Καλά εννοείται πως το είδα. Δεν το πίστευα, μού το έστειλε αρχικά όλος ο κόσμος που με ξέρει και ξέρει τη γνώμη μου για τον Κάιλ Χάινς. Το κοίταζα επί 20 λεπτά, με γουρλωμένα μάτια να δω αν είναι αλήθεια. Δεν έχω καν twitter, έψαχνα από άλλα twitter να δω. Είχα σοκαριστεί δεν το πίστευα", τόνισε ο ύψους 2μ02 σέντερ.

"Σίγουρα για να μπουν δώδεκα παιδιά να παίξουν, προφανώς έχουν προηγηθεί πολλά παραπάνω. Πολλές προπονήσεις, σωστή καθοδήγηση από τον προπονητή, σωστή αποκατάσταση από τον φυσικοθεραπευτή, σωστή ενδυνάμωση και σωστή διαχείριση. Για να πάμε εμείς να κάνουμε αυτό, έχουν προηγηθεί χίλια δυο πράγματα, για τα οποία εμείς δεν ευθυνόμαστε. Υπάρχουν δηλαδή πολλοί αφανείς ήρωες", είπε ο Ζούγρης για το μυστικό της επιτυχίας.

Ο Θεός θα αποκαλύψει τα σχέδιά του για μένα

Η εξέλιξη του 20χρονου σέντερ είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια και όπως δηλώνει ο ίδιος, μόνο τη σκληρή δουλειά έχει στο μυαλό του...

"Προφανώς το όνειρό μου είναι να εξελίσσομαι στο διπλάσιο κάθε χρόνο. Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να πετύχω αντίστοιχα πολύ. Από εκεί και πέρα ο Θεός θα αποκαλύψει τα σχέδιά του για μένα, ελπίζω να είναι καλά, εγώ αυτό που θα κάνω είναι να δουλεύω, να συνεχίσω να προπονούμαι σκληρά, για να κερδίσω αυτά που θεωρώ ότι μου αξίζουν".

Όσο για το αν εξελίχθηκε η χρονιά όπως την περίμενε... "Γενικότερα όταν αρχίζει μία χρονιά δεν σκέφτομαι ‘α θέλω να γίνει αυτό, θέλω να γίνει το άλλο’. Δε μου αρέσει αυτό το πράγμα. Βάζω στόχους προσωπικούς, που προέρχονται από το σύνολο, πάντα το κάνω αυτό. Κύριος στόχος είναι να κερδίζει η ομάδα".

Κλείνοντας, το σχόλιο του Ζούγρη για την επόμενη μέρα ήταν αφοπλιστικό, μα συνάμα ειλικρινές και χιουμοριστικό... "Η επόμενη μέρα έχει aircondition, καναπέ, Netflix, ταινιούλα, κάτι τέτοιο, δεν ξέρω".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ