ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Με πιάνει δέος όταν μοιράζομαι το παρκέ με τον κόουτς Σπανούλη"

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στο SPORT24: "Με πιάνει δέος όταν μοιράζομαι το παρκέ με τον κόουτς Σπανούλη"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησε στο SPORT24, αναφέρθηκε στη συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη και αποκάλυψε ποια ήταν τα πρώτα πράγματα που ζήτησε στους διεθνείς όταν ανέλαβε την Εθνική ομάδα.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος εξαργύρωσε ιδανικά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα του Άρη και βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το Προολυμπιακό τουρνουά, εκεί που οι διεθνείς θα δώσουν τη μάχη τους για να οδηγήσουν την “γαλανόλευκη” στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο ηγέτης των κιτρινόμαυρων - που είχε πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση με το εθνόσημο στα προκριματικά του EuroBasket 2025 - μίλησε στο SPORT24, μοιράστηκε τα συναισθήματα του για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη και ανέδειξε πόσο ξεχωριστό είναι να φοράει τη γαλανόλευκη φανέλα.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στην Εθνική. Είναι πάντα ένας στόχος όταν ξεκινάω τη χρονιά. Να κάνω μια χρονιά αντάξια, για να βρίσκομαι στις κλήσεις. Πιστεύω ότι φέτος το έκανα. Τώρα προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο τουρνουά που έχουμε. Αύριο υπάρχει το πρώτο φιλικό και θα είμαστε έτοιμοι”

"Όλα θα ξεκινούν από την άμυνα"

Ερωτηθείς για την ταυτότητα της ομάδας στη νέα εποχή, απάντησε αφοπλιστικά ότι όλα θα έχουν σημείο εκκίνησης την αμυντική λειτουργία: “Όλα θα ξεκινούν από την άμυνα. Θα δούμε μια πολύ σκληρή ομάδα, μια ομάδα που δεν θα αφήνει τον αντίπαλό της να νιώθει άνετα και μέσα από αυτό θα έρθει και το γρήγορο παιχνίδι στο transition. Θα δούμε ένα γρήγορο και σύγχρονο μπάσκετ”.

Η “επίσημη αγαπημένη” γύρισε σελίδα και ο Βασίλης Τολιόπουλος στάθηκε σε όσα έφερε μαζί του ο Βασίλης Σπανούλης: “Ο κόουτς ήρθε και έφερε το δικό του κλίμα στην Εθνική. Έβαλε τις δικές του βάσεις. Μας είπε ότι πρώτα από όλα πρέπει να είμαστε αγαπημένοι και να ματώνουμε για τη φανέλα. Όσα μας έχει πει και όσοι κανόνες έχει βάλει είναι πάρα πολύ σωστοί και πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ πετυχημένη ομάδα τα επόμενα χρόνια".

"Με πιάνει δέος"

"Με πιάνει ένα δέος όταν μοιραζόμαστε το παρκέ. Ο κόουτς ήταν το είδωλό μου όταν έπαιζε μπάσκετ και πάντα όταν τον έχω προπονητή, μού αφήνει την αίσθηση του δέους όταν βρισκόμαστε στο ίδιο παρκέ και μοιραζόμαστε την προπόνηση”.

Η φανέλα με το εθνόσημο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά κάθε αθλητή. Η ψυχοσύνθεση του 28χρονου γκαρντ δεν τον αφήνει να κάνει οτιδήποτε άλλο, από το να τα δώσει όλα για τους εκατομμύρια Έλληνες που θα εκπροσωπήσει: “Είναι πολύ πιο μεγάλο να παίζεις για την Εθνική, από το να παίζεις ένα ματς με τον σύλλογό σου που παίζεις τόσες φορές μέσα στη χρονιά. Το να παίζεις για την Εθνική είναι ξεχωριστό, γιατί εκπροσωπείς δέκα εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα και άλλους τόσους που βρίσκονται στο εξωτερικό. Οπότε πάντα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και πάντα σου δίνει αυτό το έξτρα κίνητρο και αυτόν τον έξτρα ενθουσιασμό να παίξεις και να δώσεις τα πάντα”.

"Οι χρονιές μου με έφεραν εδώ"

Ο στόχος του Βασίλη Τολιόπουλου ήταν πάντα να αγωνίζεται για την Εθνική ομάδα, ενώ έκανε την αυτοκριτική του για τις χρονιές που δεν κατάφερε να βρεθεί στις κλήσεις: “Οι χρονιές που έκανα τα τελευταία χρόνια με έφεραν εδώ. Τα τελευταία χρόνια έκανα πολύ καλές χρονιές, για αυτό και άξιζα να βρίσκομαι εδώ. Τα προηγούμενα από αυτά τα χρόνια δεν έπαιζα καλά και έτσι δεν το άξιζα. Έχω δουλέψει πολύ, θέλω κάθε καλοκαίρι να βρίσκομαι εδώ και θα προσπαθήσω πάντα να το πετυχαίνω”.

"Περίμενα να κάνω μια τέτοια σεζόν"

Ο ηγέτης του Άρη, που οδήγησε εμφατικά την ομάδα σε σπουδαίες στιγμές και στην τέταρτη θέση της Stoiximan Basket League παρέμεινε στο Αλεξάνδρειο και τόνισε ότι δεν τον εξέπληξαν όσα βίωσε την σεζόν που ολοκληρώθηκε: “Περίμενα ότι θα κάνω μια τέτοια χρονιά. Πέρυσι είχα κάνει, ήδη, μια πολύ καλή σεζόν, έμεινα σε ένα περιβάλλον που ένιωθα καλά. Οπότε ήξερα ότι φέτος θα νιώσω ακόμα καλύτερα και τελικά θα βρεθώ εδώ για την Εθνική”.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ