ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βασιλόπουλος στο SPORT 24

Ο Βασιλόπουλος στο SPORT 24
Βασιλόπουλος INTIME SPORTS

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος εξήγησε στο SPORT 24 πως "εξαφάνισε" τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς (video)

Ένα φύλλο αγώνα (ακόμη και ροζ) δεν λέει πάντα την αλήθεια. Μάλιστα, όταν αυτό δημοσιεύεται σε ιντερνετικό χώρο, γίνεται ακόμη πιο ψευδές ή παραπλανητικό, καθώς τις περισσότερες φορές τα στατιστικά μιας ομάδας (όπως του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Τάου με 73-70) γράφονται ως εξής:
Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5, Πελεκάνος, Βούιτσιτς 9, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 10 (2τρ.), Γκριρ 21 (2τρ.), Βασιλόπουλος, Πρίντεζης 7, Σχορτσιανίτης 4, Πάργκο 2.

Αν μάλιστα, προσθέσουμε και τα στατιστικά της Τάου...

Τάου (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Πριτζιόνι 3, Ιλιέφσκι 7 (1τρ.), Ρακότσεβιτς 23 (4τρ.), Βιδάλ, Τελέτοβιτς 14 (4τρ.), Σαν Εμετέριο, Μάικλ 11, Μπάρατς 4, ΜακΝτόναλντ 8.

... καταλήγουμε στην εξής σκέψη: Ότι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν έκανε απολύτως τίποτα, αφού έχει ένα μεγαλοπρεπές κόμμα (,) δίπλα στο όνομά του, ενώ ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση με 23 πόντους και 4 τρίποντα. Ας δούμε όμως τώρα και τα πραγματικά γεγονότα:

Ο Ρακόσεβιτς στο πρώτο ημίχρονο σημείωσε 16 πόντους και φαινόταν ικανός να συντηρήσει για τα καλά τη φήμη του, ως πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκα και MVP του Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να τον σταματήσει και οι Παπαλουκάς, Χαλπερίν και Πελεκάνος στο τέλος του ημιχρόνου, τα είχαν βρει σκούρα. Με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος ο Ρακόσεβιτς ευστόχησε σε ακόμη ένα τρίποντο και η Τάου κρατούσε τη σχετικά ασφαλή απόστασή της από τους ερυθρόλευκους. Το ματς όμως, έπρεπε να γυρίσει, γιατί η ήττα θα ήταν σχεδόν καταστροφική για τον Ολυμπιακό.

"Έπρεπε να σταματήσει να σκοράρει!"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε να βάλει τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο πάνω στον killer των Βάσκων και ο Έλληνας φόργουορντ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα: του έβγαλε την ψυχή και μέχρι το τέλος έβαλε μόλις 7 πόντους ακόμη! " Μου γύρισε το μυαλό! Είχε βάλει 16 πόντους στο ημίχρονο και αυτό έπρεπε να σταματήσει. Δεν έπρεπε να του δώσουμε τόσο αέρα στην αρχή. Αν ένας παίκτης, βάλει στα πρώτα δεκάλεπτο 2-3 σουτ, αλλά με... αίμα, πόσα θα μπορέσε να βάλει στη συνέχεια;" είπε ο υπ-αρχηγός του Ολυμπιακού στο SPORT 24 και στη συνέχεια τόνισε πως δεν ήταν μόνος του σε αυτή την αμυντική προσπάθεια: " Δεν τον έπαιξα μόνο εγώ καλή άμυνα, αλλά καταφέραμε να λειτουργήσουμε σωστά ως ομάδα, με καλές βοήθειες, ενέργεια και συγκέντρωση στο στόχο μας, που ήταν να βγάλουμε εκτός ρυθμού την Τάου".

Όσο για το πόσο δύσκολο είναι να μαρκάρεις τον Ρακόσεβιτς, ο Βασιλόπουλος είναι κατηγορηματικός: " Πρέπει να είσαι διαρκώς συγκεντρωμένος, με χαμηλωμένα και γρήγορα πόδια, να περιμένεις τις απρόβλεπτες ενέργειές του γιατί μπορεί να σουτάρει εκεί που δεν το φαντάζεσαι. Είναι τρομερά ενεργητικός!". Σε ένα σημείο του τελευταίου δεκαλέπτου ο "Βασιλό" ζήτησε αλλαγή από τον Γιαννάκη. Κουράστηκε; " Λογικό ήταν. Στο μεταξύ, ο Ρακόσεβιτς είχε πάει στον πάγκο και αμέσως μετά μάρκαρα τον Μάικλ. Δεν ήταν και από τα πιο εύκολα βράδια μου. Αλλά είχα πεισμώσει τόσο πολύ, που θα μπορούσα να τρέχω για άλλα δύο ημίχρονα".

"Στον Ολυμπιακό νιώθεις διαρκώς την πίεση της νίκης"

Το σημαντικό πάντως, για τον Ολυμπιακό, είναι ότι ύστερα από δύο ημίχρονα (ένα κακό και ένα εξαιρετικό), ήρθε η πολύτιμη νίκη που εκτός από δύο βαθμούς δίνει και άλλα πράγματα: " Καλύτερη ψυχολογία είναι αυτό που μας δίνει, ιδιαίτερα μετά την ήττα από την Αρμάνι. Σίγουρα, πάντως, δεν μας δίνει ηρεμία, γιατί πλέον έχουμε καταλάβει πως όταν παίζεις στον Ολυμπιακό δεν έχεις την πολυτέλεια της ηρεμίας. Νιώθεις μόνιμα την πίεση της νίκης, της επιτυχίας και των απαιτήσεων".

Αυτές οι απαιτήσεις πηγάζουν από τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος ύστερα από 12 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και 6 χωρίς οποιοδήποτε τρόπαιο, νιώθει ότι η υπομονή του εξαντλείται και το δείχνει, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Την Πέμπτη για παράδειγμα, ο Θοδωρής Παπαλουκάς άκουσε τις πρώτες αντιδράσεις, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο παρκέ κι ενώ είχε μόλις κάνει την πρώτη λάθος πάσα του σε έναν αιφνιδιασμό. Λίγο πιο μετά, έχασε και ένα λέι απ και ο κόσμος αντίδρασε ακόμη περισσότερο. Ο Γιοτάμ Χαλπερίν έτρεξε και "χάιδεψε" το κεφάλι του αρχηγού του για να τον ανεβάσει ψυχολογικά...

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μιλώντας για τις υψηλές απαιτήσεις του ερυθρόλευκου κόσμου, τονίζει: " Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει στο ΣΕΦ, απλώς είναι στιγμές που κι αυτός αντιδράει, αγανακτεί και το εκφράζει. Περιμένουν πολλά από εμάς και δικαίως. Καλά κάνουν. Όμως, είναι μεγάλο λάθος να γεννιούνται οι απαιτήσεις από τα συμβόλαια που έχουμε ως παίκτες. Δεν είναι μόνο ο Θοδωρής που νιώθει την πίεση, αλλά και ο Νίκολα (Βούτσιτς) και ο Τζος (Τσίλντρες) που τώρα λείπει και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι μας.

Νομίζετε, πως ο Παπαλουκάς και ο καθένας από εμάς, θέλουμε να κάνουμε λάθος πάσες ή να αστοχούμε; Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι να δώσουμε τα πάντα για το καλό του Ολυμπιακού. Όμως, το να περιμένει ο κόσμος από τον κάθε παίκτη, να βάλει 30 πόντους, να μοιράσει 15 ασίστ και να πάρει 10 ριμπάουντ. Αυτό δεν γίνεται, δεν είναι φυσιολογικό. Όμως, ευχαριστούμε ειλικρινά τον κόσμο για τη στήριξή του, γιατί μας βοηθάει πολύ και με την Τάου, γύρισε το ματς μαζί με εμάς!".

"Ούτε στις προπονήσεις να μην χαλαρώνουμε"


Ωστόσο ο διεθνής ερυθρόλευκος υποστηρίζει πως ο Ολυμπιακός πρέπει πλέον να είναι σοβαρή από το πρώτο λεπτό και να μην περιμένει να περάσει ένα ημίχρονο για να ξυπνήσει: " Και στο Μιλάνο και με την Τάου, όντως, αργήσαμε να δείξουμε ότι έχουμε πάθος και ενέργεια. Πρέπει να είμαστε από την αρχή πιο σοβαροί. Και αυτή η νίκη με την Τάου πρέπει να μας βοηθήσει και στο μυαλό μας. Να καταλάβουμε ότι η δουλειά είναι αυτή που θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε. Να μην είμαστε χαλαροί ούτε στους αγώνες, ούτε στις προπονήσεις, ούτε καν στην καθημερινότητά μας. Χρειάζεται εγρήγορση".

Υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να προτιμήσει να αποφύγει για παράδειγμα την Μπαρτσελόνα στη φάση των 8, ακόμη και αν πρέπει να θυσιάσει το πλεονέκτημα έδρας που δίνει η 1η θέση στον όμιλό του; " Δεν διαλέγουμε αντίπαλο! Θέλουμε να νικήσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε και να πάρουμε τη θέση που πραγματικά μας αξίζει. Η επιλογή αντιπάλου είναι για ομάδες που φοβούνται και υπολογίζουν άλλον περισσότερο και άλλο λιγότερο. Εμείς θέλουμε να πάμε στο Φάιναλ Φορ και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να νικάμε όποιον βρίσκουμε μπροστά μας, ώστε να αποδείξουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάμε στο Βερολίνο και να διεκδικήσουμε τον τίτλο".

"Δεν υπάρχει στο μυαλό μου ο Παναθηναϊκός"


Το ημερολόγιο δείχνει 6 Φεβρουαρίου. Μένουν 16 ημέρες για τον τελικό Κυπέλλου και άλλες 23 για το 2ο γύρο της Α1 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Είναι στην άκρη του μυαλού των ερυθρολεύκων αυτά τα δύο ματς: " Προσωπικά και όχι μόνο, αυτά τα ματς δεν υπάρχουν πουθενά ακόμη. Και μία μέρα πριν τον τελικό του Κυπέλλου να με ρωτήσεις, πάλι θα σου πω ότι δεν τα σκέφτομαι. Η όποια αναμονή θα αποφέρει περισσότερη πίεση και εμείς πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Οι ερωτήσεις, οι συζητήσεις που κάνει ο κόσμος ή ακόμη και αυτές που κάνουμε μεταξύ μας, όταν βρισκόμαστε έξω από το γήπεδο, αυτή τη στιγμή δεν προσφέρουν τίποτα. Έχουμε μπροστά μας άλλα παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε".

Ολυμπιακός-Ταού 73-70






































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ