ΣΕΠΚ

Oι αντιδράσεις για την πρόταση

Oι αντιδράσεις για την πρόταση
Σήμα ΠΣΑΚ

Η πρόταση του Συνδέσμου είχε κριθεί ως απαράδεκτη, ωστόσο ο κόσμος στέκεται δίπλα στους

Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση και παραθέτει τα μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο. "Η πρόταση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών περί αλλαγής διάθεσης των εισιτηρίων του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ κρίθηκε ως απαράδεκτη. Ο στόχος του ΠΣΑΚ δεν ήταν άλλος από το να καταφέρουμε να μετατρέψουμε αυτή την κορυφαία αθλητική συνάντηση σε μια γιορτή για χιλιάδες αληθινούς φιλάθλους, μαθητές και ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά τον αθλητισμό. Δυστυχώς κριθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο για την πράξη μας! Παρόλα αυτά ο απλός φίλαθλος, ο εκπαιδευτικός, ο πολιτικός, ο πατέρας και άλλοι υγιώς σκεπτόμενοι επικοινώνησαν με τον Σύνδεσμο μας και απέστειλαν τη συμπαράσταση τους. Εμείς σας παραθέτουμε μερικές από τις αντιδράσεις τους.
ΚΚΕ: "Πρόταση αντίβαρο στο πολεμικό κλίμα"

Το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα εκφράζει την συσσωρεμένη αγανάκτηση την αδικία και την οργή που γεννούν ειδικά στη νεολαία τα αδιέξοδα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος που στριμώχνει τα όνειρα και τις ανάγκες τους. Τόσο οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στον αθλητισμό όσο και οι πολιτικοί τους υφιστάμενοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν μπορούν να δώσουν λύση και προσπαθούν να το διαχειριστούν. Επιδιώκουν να διοχετεύσουν την αγανάκτηση αυτή σε ανώδυνα κανάλια και ταυτόχρονα να παραμένει αλώβητο το σύστημα και τα κέρδη τους.

H πρόταση του ΠΣΑΚ που αφορά τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση και θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί πιλότο για τις διοργανώσεις και δραστηριότητες και των υπόλοιπων αθλημάτων. Είναι θετικό οι παίκτες , οι αθλητές να έχουν λόγο και δράση και εκτός γηπέδου.

Χωρίς βέβαια να αντιμετωπίζει συνολικά το φαινόμενο της βίας αποτελεί αντίβαρο στο πολεμικό κλίμα που δημιουργείται σε τελικούς διοργανώσεων . Θεωρώ ότι αντιδράσεις που υπάρχουν είναι γιατί θίγονται πρώτα απ όλα τα κέρδη από μια τέτοια πρόταση. Δεν χωράνε τέτοιου είδους προτάσεις στην επιχειρηματική δράση και τα σχέδια των ομίλων που δραστηριοποιούνται στη καλαθοσφαίριση.

Γι΄ αυτό ακριβώς πρέπει να βρουν την στήριξη όχι μόνο του αθλητικού κόσμου αλλά και συνολικά των εργαζομένων και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Θοδωρής Λιάππης

Υπεύθυνος τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: "Συμφωνούμε πλήρως με την πρόταση του ΠΣΑΚ"

Σχετικά με τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών για το θέμα των εισιτηρίων του τελικού του κυπέλλου μπάσκετ, δηλώνουμε ότι:

Συμφωνούμε πλήρως με τη πρόταση του ΠΣΑΚ για διανομή των εισιτηρίων σε μαθητές σχολείων και όχι σε συνδέσμους οργανωμένων οπαδών. Δικαιούνται οι φίλαθλοι να απολαύσουν ένα αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε δυο κορυφαίες ομάδες, μέσα σε μια ήρεμη και πολιτισμένη ατμόσφαιρα και σε ασφαλείς συνθήκες.

Το άθλημα του μπάσκετ δεν είναι φέουδο κανενός, ανήκει πρώτα στους πρωταγωνιστές του, τους αθλητές και τους φιλάθλους που το αγκαλιάζουν ακόμα και σε δύσκολες περιστάσεις.

Καλούμε όλους τους συντελεστές του τελικού του κυπέλου Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κάνοντας ότι είναι δυνατό προκειμένου να διεξαχθεί ένας τελικός αντάξιος της ιστορίας των δυο ομάδων, εξυψώνοντας το άθλημα.

Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

"Να γίνουν οι μελλοντικοί υγιείς φίλαθλοι"

Αγαπητοί κύριοι του ΠΣΑΚ,

Κατ΄ αρχήν θέλουμε να σας συγχαρούμε για τη σκέψη και πρότασή σας να δοθούν τα εισιτήρια του τελικού μπάσκετ σε μαθητές, ακαδημίες και άλλους υγιείς φιλάθλους, ώστε να γίνει ένας τελικός κυπέλλου μπάσκετ αντάξιος σε μια χώρα από τις κορυφαίες του μπάσκετ στον κόσμο με αγάπη για το άθλημα. Σας παρακαλούμε λοιπόν , αν αυτό ευωδοθεί και τα εισιτήρια μοιραστούν και σε μαθητές δημοτικού, να μας συμπεριλάβετε σε αυτούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές μας της έκτης τουλάχιστον τάξης ή και μικρότερες, έναν αγώνα ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης με τους καλύτερους προπονητές, ώστε να γίνουν οι μελλοντικοί υγιείς φίλαθλοι.

Ευχόμενοι να γίνει αυτό πραγματικότητα, περιμένουμε την απάντησή σας και σας ευχαριστούμε.

Η ΣΤ τάξη έχει 40 μαθητές και η Ε τάξη έχει 35 μαθητές
5ο Δημοτικό σχολείο Μεταμόρφωσης

Ο Διευθυντής του Σχολείου

"Απλά λυπάμαι"

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές σε τούτη τη χώρα λατρεύουμε να κάνουμε το άσπρο – μαύρο. Είμαι μπασκετικός φίλαθλος από μικρό παιδί και πλέον απολαμβάνω το αγαπημένο μου άθλημα από κοντά μονάχα αν δεν μιλάμε για τη μητέρα των μαχών! Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και δη ένας μεγάλος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας είναι απαγορευτικός για μένα και την οικογένεια μου. Άκουσα με χαρά και ελπίδα για την πρόταση των παικτών, αλλά την επόμενη ημέρα προσγειώθηκα απότομα από την απάντηση της Ομοσπονδίας. Απλά λυπάμαι…

Μετά τιμής

Γιάννης Δ.

"Μικρότητα και συντηρητισμός"

Κύριοι,

Είμαι οπαδός της καλαθοσφαίρισης και φίλαθλος του Παναθηναϊκού (κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας). Διάβασα τόσο την πρόταση του ΠΣΑΚ, όσο και την απάντησή σας. Προσωπικά θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω τον τελικό, όμως δυστυχώς με τη νοοτροπία που κυριαρχεί αυτό είναι αδύνατον. Βασιζόμενος λοιπόν στην πραγματικότητα, ο ΠΣΑΚ προτείνει κάτι ρεαλιστικό και όμορφο: ένα γεμάτο γήπεδο, χωρίς βωμολοχίες και πολεμική ατμόσφαιρα. Η δική σας απάντηση (δυστυχώς) χαρακτηρίζεται από στενομυαλιά, μικρότητα και συντηρητισμό. "Συγχαρητήρια" λοιπόν που φροντίζετε για την προώθηση του αθλήματος.

Καληνύχτα και καλή τύχη!

Νίκος Π.

"Να ψηφίσουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ"

Ίσως δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσω γι αυτό το θέμα αλλά θα ήθελα να παραθέσω μία άποψη. Δυστυχώς σήμερα(λίγο καθυστερημένα βέβαια) πληροφορήθηκα την απάντηση της ΕΟΚ για την πρόταση που καταθέσατε όσον αφορά τα εισιτήρια του τελικού και πιστεύω πως η δικιά τους ήταν απαράδεκτη. Σίγουρα θα ήμουν ένας από αυτούς που τελικά δεν θα πήγαινε στο γήπεδο αλλά μπροστά σε όλα αυτά που έχουν γίνει θα ήταν ότι το καλύτερο, και σε αυτό συμφωνούν πολλοί. Προτείνω μία ιδέα που δεν ξέρω αν είναι υλοποιήσιμη αλλά θα ήταν ένας τρόπος να ακουστείτε. Μέσα από το site σας να κάνετε μία έρευνα (ΝΑΙ Ή ΟΧΙ) για το αν θεωρούμε εμείς, ως άνθρωποι που αγαπάμε το μπάσκετ, την πρότασή σας σωστή και μετά να πάτε (συγγνώμη για την έκφραση) να τους τρίψ… τα αποτελέσματα στην μούρη για να δουν πόσο σκ… τα έχουν κάνει...Συγγνώμη για τον τρόπο που εκφράζομαι αλλά είμαι κολλημένος με το μπάσκετ και λυπάμαι που έχουν καταφέρει να το κάνουν έτσι...

Με εκτίμηση,

Αντώνης Π.

"Εγώ πάλι από την τηλεόραση"

Είμαι μαθήτρια απο το 11ο Λύκειο Πειραιά

Πέρσι είδα τον τελικό Κυπέλλου στο Βόλεϊ και πέρασα φανταστικά. Φέτος διάβασα οτι κάνατε την ιδία πρόταση για το μπάσκετ. Θα ήταν τέλεια να έβλεπα τους αθλητές που θαυμάζω μαζί με τους φίλους μου και συμμαθητές μου. Όμως απογοητεύτηκα, πάλι μόνο 300 φανατικοί και εγώ από την τηλεόραση. Τι κρίμα που η Ομοσπονδία δε δέχεται την πρόταση σας.

Γιάννα Α.

"Χαλάνε την έκπληξη για τα μικρά παιδιά"

Μπράβο στην πρωτοβουλία σας , φανταστική η πρότασή σας , ενθουσιάστηκα θα μπορούσα να πάω με τα 3 παιδάκια μου σε μια γιορτή του μπάσκετ χωρίς να φοβάμαι γι' αυτά. Κρίμα που άνθρωποι της ΕΟΚ δεν συμφωνούν με την πρόταση σας και χαλάνε την έκπληξη στα μικρά παιδιά. Τι καλύτερο κοινό από το παιδικό.

ΘΑΝΑΣΗΣ Φ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

"Με ξύπνησε το ...τέρας"

Είδα τρελό όνειρο προχτές από κοντά έβλεπα τους Παπαλουκά, Τσίλντρες και Μπουρούση με Σάρας, Σπανούλη και Διαμαντίδη από την άλλη . Ότι καλύτερο μου συνέβη , και ξαφνικά το ...τέρας η Ομοσπονδία λέει ξύπνα μόνο οι 600 θα το δουν και εσύ στην τηλεόραση πάντα γιατί δεν παίζεις πόλεμο με τους άλλους αλλά γουστάρεις το άθλημα.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΣΑΚ δημιουργείς ελπίδες για το μπάσκετ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Α.

"Τα χάλια μου τα βλέπω στα κανάλια μου"

Βαρέθηκα πλέον να βλέπω αυτούς τους ίδιους ανθρώπους επί δεκαετίες να ταλαιπωρούν τον αθλητισμό και το αγαπημένο μου μπάσκετ. Κουράστηκα να ακούω το ν κάθε υπερήλικα με ύφος χιλίων καρδιναλίων να αναλύει την ετυμηγορία του. Τους σιχάθηκα μέσα από τη ψυχή μου. Είναι πλέον η ώρα να τους στείλουμε όλοι ένα μήνυμα. Άσπρισαν τα μαλλιά μου και δεν μπορώ να δω έναν τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ. Έλεος με τους πολεμοχαρείς. Κουράστηκα κάθε χρόνο να βλέπω πολεμικές ανταποκρίσεις με στρατούς. Αντί για μπάσκετ «Τα χάλια μου τα βλέπω στα κανάλια μου».

Διονύσης Μ.

Σας παραθέσαμε ενδεικτικά κάποιες απόψεις ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλες που αναφέρονται με σκληρότερες και βαρύτερες εκφράσεις που για λόγους σεβασμού προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν τις δημοσιοποιούμε. Όπως φυσικά και με τα επίθετα των ανθρώπων που μας έστειλαν προτάσεις.





























































































TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ