BASKETBALL CH. LEAGUE

Οι "Ελληνες" που κάνουν τη διαφορά για τη Μούρθια

Οι "Ελληνες" που κάνουν τη διαφορά για τη Μούρθια
FACEBOOK/UCAM MURCIA CB

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τον ημιτελικό του Basketball Champions League απέναντι στη Μούρθια (04/05, 21:30) και μεταξύ άλλων θα βρει απέναντι της δύο παίκτες που μάθαμε στη Stoiximan.gr Basket League και πλέον είναι πρωταγωνιστές στην ισπανική ομάδα.

Φτάσαμε πλέον στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς στο Basketball Champions League. Η διοργανώτρια του Final Four ΑΕΚ, η ισπανική Μούρθια, η Μονακό από τη Γαλλία και η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ, θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στις 4 και στις 6 Μαϊου στο ΟΑΚΑ, με την Ένωση να βρίσκει στον ημιτελικό απέναντι της την ομάδα του coach Ναβάρο (04/05, 21:30, Live Blog από το Sport24.gr).

Οι Ισπανοί διαθέτουν αρκετές έμπειρες και ποιοτικές μονάδες, ωστόσο ανάμεσα στους πρωταγωνιστές βρίσκονται δύο παίκτες που μάθαμε στη Stoiximan.gr Basket League πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για τους Όβι Σόκο και Σάρλον Κλουφ.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Η σημαντική προσφορά των δύο παικτών φαίνεται από τους αριθμούς που έχουν στο Basketball Champions League. Ο Όβι Σόκο (φόργουορντ/σέντερ, γεννημένος το 1991, ύψος 2.01 μέτρα) είναι ο πρώτος σκόρερ της Μούρθια στη διοργάνωση με 12.9 πόντους σε 27.8 λεπτά που αγωνίζεται κατά μέσο όρο. Έχει πάρει μέρος σε 16 αγώνες, μετράει 51.3% στα δίποντα και 75.% στις βολές, ενώ έχει ικανότητα και στο ριμπάουντ, με 7.3 "σκουπίδια" ανά παιχνίδι, εκ των οποίων τα 2.4 είναι επιθετικά. Παράλληλα, μετράει 1.5 ασίστ, 1.9 λάθη και 1.1 κλέψιμο σε κάθε συμμετοχή του, με μελανό σημείο τα τρίποντα, καθώς έχει 4/40 έως τώρα, κοινώς 10%.

Οι "Ελληνες" που κάνουν τη διαφορά για τη Μούρθια
FACEBOOK/UCAM MURCIA CB

Όσο για τον Ολλανδό γκαρντ (γεννημένος το 1990, ύψος 1.91 μέτρα); Έχει πάρει μέρος σε 17 παιχνίδια έως τώρα, με τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται για 22 λεπτά κατά μέσο όρο. Ο ίδιος, με τη σειρά του, προσφέρει στη Μούρθια 8.2 πόντους με 43.2% στα δίποντα, 29.7% και -το πολύ αρνητικό- 58.1% στις βολές. Την ίδια ώρα, γεμίζει τη στατιστική του με 2.7 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και μόλις 1.3 λάθη ανά συμμετοχή. Δεν είναι τόσο εντυπωσιακός όσο ο Βρετανός συμπαίκτης του, ωστόσο είναι από τους παίκτες "κλειδιά" του coach Ναβάρο.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ LIGA ENDESA

Στο ισπανικό πρωτάθλημα, η Μούρθια έχει πανηγυρίσει 16 φορές έως τώρα κι έχει χάσει 14 παιχνίδια. Σόκο και Κλουφ είναι και στη Liga Endesa εκ των πρωταγωνιστών. Ο Βρετανός είναι ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ με 10.9 πόντους (50.3% δίποντα, 20.8% δίποντα, 81.4% βολές) και ταυτόχρονα έχει 5.1 ριμπάουντ (1.8 επιθετικά), 1.1 ασίστ, 2.1 λάθη κατά μέσο όρο. Όλα αυτά σε 22.4 λεπτά, σε 30 έως τώρα αναμετρήσεις. Ο Κλουφ, από τη μεριά του, προσφέρει 8.5 πόντους (45.5% δίποντα, 31.9% τρίποντα, 77.3% βολές), 2.3 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και μόλις 1.2 λάθη στα 18.5 λεπτά που αγωνίζεται κατά μέσο όρο. Όπως κι ο συμπαίκτης του, δεν έχει χάσει έως τώρα στη Liga Endesa (30 συμμετοχές).

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ

Το scouting report του Σάρλον Κλουφ είναι σχετικά απλό. Πρόκειται για παίκτη με τρομερή ικανότητα στο drive λόγω των σωματικών του προσόντων. Μάλιστα, πολλές φορές τελειώνει τη φάση με κάρφωμα και όχι με λέι απ. Παράλληλα, είναι ικανός αμυντικός (κι εδώ τον βοηθάει το σώμα του), ενώ έχει κι αρκετές τάπες στο ενεργητικό του, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για γκαρντ. Διαθέτει, όμως, το σημαντικό μειονέκτημα που αφορά το μακρινό σουτ. Αυτό δεν φαίνεται αποκλειστικά από το γεγονός ότι έχει χαμηλά ποσοστά ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων. Το δείχνουν ακόμα και οι βολές… Για παίκτη που αγωνίζεται ως γκαρντ, έχει μέτρια έως άσχημα ποσοστά. Λογικά η οδηγία του coach Σάκοτα θα είναι να τον αντιμετωπίσουν με under στο σκριν και να ρισκάρουν το σουτ από το drive.

Οι "Ελληνες" που κάνουν τη διαφορά για τη Μούρθια
FACEBOOK/UCAM MURCIA CB

Ο Όβι Σόκο είναι σαφέστατα πιο επικίνδυνος. Ο coach Ναβάρο τον χρησιμοποιεί τόσο στο "4" όσο και στο "5" και μπορεί να μην ποστάρει τόσο πολύ, ωστόσο είναι αλτικός, τελειώνει πολύ καλά τις φάσεις κι έχει την ικανότητα να απειλήσει ακόμα και με πρόσωπο. Να βάλει δηλαδή τη μπάλα κάτω και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί ότι θα δοκιμάσει το χέρι του -αν και συνήθως είναι άστοχος- άρα χρειάζεται κι εκεί προσοχή. Είναι γενικά μοντέρνος ψηλός, παίρνει καλό βαθμό και στην άμυνα και θα αποτελέσει… πονοκέφαλο για την άμυνα της ΑΕΚ.

ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τόσο ο Κλουφ, όσο κι ο Σόκο, ανέβασαν τις μετοχές τους αγωνιζόμενοι στη Stoiximan.gr Basket League. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά βέβαια. Το έχουμε δει με πολλούς ξένους κατά καιρούς. Τι έκαναν στην Ελλάδα οι δύο νυν παίκτες της Μούρθια; Ο Σόκο έπαιξε σε 19 ματς με τα Τρίκαλα και σε 28:56 λεπτά κατά μέσο όρο, μέτρησε 16.47 πόντους με 7.95 ριμπάουντ! Ο Κλούφ, από την άλλη, φόρεσε τη φανέλα του Ρεθύμνου για 13 ματς και σε 27:30 λεπτά, είχε 10.6 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ.

Photo Credits: Facebook/UCAM Murcia CB



TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ