ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι Θεσσαλοί προετοιμάζονται για τον αγώνα με την ΑΕΛ για τον οποίο μίλησε και ο Χριστόπουλος

Οι Θεσσαλοί προετοιμάζονται για τον αγώνα με την ΑΕΛ για τον οποίο μίλησε και ο Χριστόπουλος
Χριστόπουλος

Ο Γιάννης Χριστόπουλος την Πέμπτη (20/11) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τον αγώνα των Τρικάλων με την ΑΕΛ.

" Υπάρχει ένα σημαντικό παιχνίδι με την ομάδα της ΑΕΛ εκτός έδρας, στο οποίο όπως καταλαβαίνεται και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη, με την κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Θεωρώ ότι η ΑΕΛ είναι μία ομάδα η οποία έχει την δική της αγωνιστική ταυτότητα παρότι την δεδομένη χρονική στιγμή παρουσιάζεται πιο ενισχυμένη από ότι στην αρχή του πρωταθλήματος μετά και τις προσθήκες τριών παικτών, των Κόμματου, Ζάρρα και Λαμπρόπουλου, οι οποίοι στην αρχή του πρωταθλήματος δεν συμμετείχαν για τους γνωστούς λόγους. Έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο, δείχνοντας ανταγωνιστική με πολύ μεγάλη διάθεση στην άμυνα και συγκεκριμένες επιθετικές κινήσεις, στηρίζοντας πάρα πολύ στο inside game του Φράνσις καθώς και στην περιφερειακή της λειτουργία με παίκτες όπως ο Αποστολίδης ή ο Μεχία και προσπαθεί να βρει καλάθια, τόσο στον αιφνιδιασμό όσο και σε οργανωμένη επίθεση, χρησιμοποιώντας πολύ καλά το pick n' roll.

Από την δική μας πλευρά υπάρχουν τεράστια προβλήματα αφού μέχρι και χθες ( Τετάρτη) στην προπόνηση υπήρχαν μόλις εφτά παίκτες οι οποίοι ήταν ενεργοί, αφού υπάρχουν ακόμα τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών που μαστίζουν την ομάδα τον τελευταίο καιρό, ενώ σε αυτά προστέθηκαν ακόμα τρεις αθλητές μετά το παιχνίδι με την Ρόδο.

Νομίζω ότι όλοι μέσα στην ομάδα γνωρίζουν την κατάσταση, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε σε αυτήν την κατηγορία, παρόλα τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε και όπως είναι λογικό δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο μας.

Αυτός θα είναι και ο στόχος με την ΑΕΛ, να μπορέσουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που δείξαμε στο παιχνίδι με την Ρόδο, να επιστρέψουμε δηλαδή στην αγωνιστική εικόνα που είχαμε στην αρχή του πρωταθλήματος, παρά τα προβλήματα των τραυματισμών τα οποία αντιμετωπίζουμε τονίζω και πάλι".

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Γιάννης Χριστόπουλος απάντησε:

Για τις δύο ομάδες το παιχνίδι αυτό "θεωρείτε ζωής ή θανάτου". Που πιστεύεται ότι θα κριθεί ο αγώνας;

" Θεωρώ ότι παιχνίδια τέτοιου επιπέδου κρίνονται στην διάθεση, στην επιθυμία και την θέληση την οποία επιδεικνύει η κάθε ομάδα, πολύ περισσότερο από ότι δείχνουν οι τακτικές και τα επιθετικά ή αμυντικά συστήματα. Νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό πως όποιος θέλει παιχνίδια τέτοιου είδους τα διεκδικεί και τα παλεύει μέχρι τέλους. Από την άλλη θεωρητικά οι ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αλλά πρακτικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όταν εμείς κάνουμε προπόνηση όλη την εβδομάδα με πέντε και έξι άτομα. Θεωρώ λοιπόν ότι θα μπορέσουμε τις επόμενες ημέρες να εντάξουμε ένα ή δύο παιδιά στις προπονήσεις ώστε στο παιχνίδι της Κυριακής να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο το οποίο θα είναι διαφορετικό από το τελευταίο παιχνίδι με τον Κολοσσό".

Με πόσους παίκτες θα παραταχθεί η ομάδα στη Λάρισα.

" Είναι κάτι που δεν μπορώ να σας απαντήσω την δεδομένη στιγμή, γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες με τους τραυματισμούς. Για παράδειγμα υπάρχουν παίκτες όπως ο Μπόγδανος και ο Παπαχρήστος για τους οποίους έχουμε απαγορευτικό σε ότι αφορά την συμμετοχή τους, αλλά ευελπιστώ ότι ίσως αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Υπάρχουν παίχτες όπως ο Έιβερι ο οποίος δεν έχει προπονηθεί μέχρι στιγμής αλλά σύμφωνα με την γνώμη του ιατρικού τιμ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, ή για παράδειγμα ο Τζιγκάνοβιτς που δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει το πόδι του και ο Χαρισμίδης που προπονείτε μόνο στο κομμάτι που δεν έχει σωματική επαφή, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Το θέμα όμως δεν είναι με πόσους παίκτες θα πάμε στη Λάρισα αλλά πόσοι από αυτούς είναι σε θέση να αγωνιστούν εκεί, έχοντας έστω και κάποιες λίγες προπονήσεις".

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για στήριξη προς το πρόσωπο σας μόνο από τον πρόεδρο της ομάδας, ενώ γίνεται και λόγος για ρήξη με στελέχη της διοίκησης. Νιώθετε μόνος στην ομάδα;

" Οι μοναδικοί φίλοι του προπονητή δυστυχώς ή ευτυχώς φαίνονται στις πολύ δύσκολες στιγμές, ενώ μοναδικός του ίσως φίλος είναι κυρίως η νίκη. Από εκεί και πέρα δημιουργούνται πάρα πολλοί εχθροί. Για εμένα αυτό δεν αποτελεί κάτι διαφορετικό αφού έχω ζήσει πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις από ότι η συγκεκριμένη. Παρόμοιες καταστάσεις οι οποίες έχουν στιγματίσει την μέχρι στιγμής προπονητική μου καριέρα και δεν μου φαντάζει κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα.

Άλλωστε είναι πολύ έντονο το συναίσθημα στη δουλειά αυτή το να σου δείχνουν έστω και μία ματιά καθημερινή το τι δεν μπορείς να καταφέρεις. Αυτό σε κάνει ακόμα πιο δυνατό, εμένα προσωπικά με πεισμώνει ακόμα περισσότερο, όχι γιατί έχω να αποδείξω κάτι σε κάποιον, απλά γιατί θέλω να δω να πετυχαίνει αυτή η προσπάθεια.

Όσον αφορά για τις σχέσεις μου με κάποια μέλη της διοίκησης, εγώ είμαι ο ίδιος άνθρωπος από την πρώτη μέρα που ήρθα στα Τρίκαλα και θα παραμείνω ο ίδιος μέχρι την τελευταία μου μέρα στην πόλη. Έχω μάθει να λέω στους ανθρώπους την αλήθεια και όχι αυτό που θέλουν να ακούν. Επίσης έχω μάθει και έχω διδαχθεί αν θέλετε ότι για να επιτευχθεί μία προσπάθεια, πετυχαίνεται μόνο με το εμείς και δεν πετυχαίνει όταν στην δύσκολη στιγμή δείχνεις με το δάχτυλο ποιος φέρει την ευθύνη. Αν θέλεις να το κάνεις αυτό να το κάνεις στον ίδιο σου τον εαυτό".

Ο Πρόδρομος Νικολαΐδης στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με την Ρόδο δήλωσε ότι οι παίκτες δεν έκαναν στο παρκέ αυτά που τους είχατε δώσει εντολή να κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι στην ομάδα υπάρχει ένα είδος αναρχίας;

" Όταν ακούς κάποια λόγια από ένα αθλητή ο καθένας μπορεί να τα ερμηνεύσει με διαφορετικό τρόπο. Νομίζω ότι οι κουβέντες αυτές του Πρόδρομου έχουν να κάνουν κυρίως με το αγωνιστικό κομμάτι, εξηγώντας για να μην παρερμηνευτώ, ότι για μένα είναι πολύ εύκολο να πάω στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς και να πω ότι ο Νικολαΐδης δεν έκανε αυτό, ο Μάσι δεν έκανε το άλλο ή οτιδήποτε. Το ίδιο εύκολο είναι και από την πλευρά των παιδιών.

Στην δεδομένη στιγμή δεν ψάχνουμε να βρούμε ποιος δεν έκανε κάτι, να τον κατηγορήσουμε και να τον εκθέσουμε, ούτε μπροστά στο κοινό και τις εφημερίδες, πόσο μάλλον στους ίδιους μας τους εαυτούς. Σε αυτό το παιχνίδι υπήρχαν πράματα τα οποία δεν έγιναν, σύμφωνα με την κατεύθυνση που είχε δοθεί, αλλά έγιναν και άλλα τα οποία είχαμε δουλέψει. Το ζήτημα δεν είναι βρούμε τον ένοχο στα μάτια του κόσμου. Το ζήτημα είναι να καθίσουμε όλοι μαζί κάτω και να βρούμε λύσεις οι οποίες δεν θα επιτρέψουν στην ομάδα να δείξει και πάλι το πρόσωπο το οποίο υπάρχει.

Σαφώς και υπήρχαν κατευθύνσεις οι οποίες δεν ακολουθήθηκαν. Ούτε είναι θέμα αναρχίας γιατί κάποια παιδιά δεν ήθελαν να το κάνουν. Επαναλαμβάνω και λέω και κουράστηκα να το λέω γιατί ίσως δεν περνάει σωστά έξω και φαίνεται σαν δικαιολογία. Δεν μπορείς ακόμα να γνωρίζεις το πραγματικό πρόσωπο αυτής της ομάδας, διότι είναι ακόμα δύσκολο να το καταφέρεις. Αυτό μπορείτε ακόμα να το δείτε από τον Παναθηναϊκό, σας φέρνω ένα παράδειγμα.

Παίζουμε με την ΑΕΚ και δημιουργούμε μία διαφορά που δεν είχαμε δημιουργήσει ούτε με την ΠΑΟΚ ούτε με την Ολύμπια και η οποία εξανεμίζεται σε πολύ λίγα λεπτά. Δείχνουμε ένα πρόσωπο με την Ρόδο στο οποίο η ομάδα δεν πάλεψε από το πρώτο δευτερόλεπτο, ένα πρόσωπο που δεν το είχαμε δείξει σε κανένα άλλο παιχνίδι.

Είναι πράματα τα οποία έρχονται έτσι πολλές φορές γιατί έτσι είναι το παιχνίδι. Εμείς οφείλουμε να δουλέψουμε πάνω στα λάθη και βρούμε λύσεις, πρακτικές και όχι θεωρητικές, έτσι ώστε να μην επιδείξουμε ξανά τέτοια εικόνα. Πάνω από όλα σε εμάς κάνει κακό και εμάς επηρεάζει περισσότερο από όλους".

Ακούγονται κάποια ονόματα τελευταία στο μεταγραφικό τομέα. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι επαφές.

" Υπάρχουν ήδη κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι με τους οποίους ήδη έχουμε δημιουργήσει επαφές και περιμένουμε τις επόμενες ώρες να έχουμε νεότερα. Έχουν ήδη καθοριστεί οι στόχοι και από εκεί και πέρα όπως καταλαβαίνεται περιμένουμε από την πλευρά των ανθρώπων που κάνουν τις επαφές οριστικές απαντήσεις τις επόμενες ώρες.

Επιθυμία μας είναι να κλείσουν οι συμφωνίες πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Τα ονόματα έχουν εξεταστεί πάρα πολύ και γίνεται μία υγιείς προσπάθεια από την ομάδα ώστε να παραμείνει αξιοπρεπείς σε ότι αφορά την οικονομική της λειτουργία προς τα έξω και αν μη τι άλλο το πρόσωπο το οποίο υπάρχει για τον ιδιοκτήτη και τους διοικούντες να παραμείνει καθαρό. Είναι πολύ εύκολο να φέρεις ένα τσουβάλι παίχτες και λες πληρώνω συνέχεια και στο τέλος να τα φορτώσεις στον κόκορα και γεια σας

".

Ο Πέττας έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει με κάποιους πόντους. Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία του;

" Ο Πέττας είχε πολύ καλά ποσοστά στο πρώτο παιχνίδι με την ομάδα, αν και ακόμα δεν είναι στην δυνατή φυσική κατάσταση που θα επιθυμούσαμε και αυτό είναι δικαιολογημένο. Ο ρόλος του Νίκου στην ομάδα δεν είναι να δώσει πόντους και να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου, αλλά θα έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο που να μπορεί να βοηθήσει κυρίως αμυντικά και με την εμπειρία του στην κατηγορία".
















































TAGS ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ