ΠΑΟΚ

Oι ξένοι του ΠΑΟΚ και ο Χάτσερ που ξεχώρισε

Oι ξένοι του ΠΑΟΚ και ο Χάτσερ που ξεχώρισε
Χάτσερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Γουίλιαμ Χάτσερ που αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη λύση των ξένων του ΠΑΟΚ και ο "Δικέφαλος" που για πρώτη φορά την τελευταία τριετία είχε μόνο έναν ξένο με διψήφιο αριθμό πόντων στο πρωτάθλημα και στο Eurocup.

Ενα από τα "μυστικά" του ΠΑΟΚ τις προηγούμενες δύο σεζόν για το ότι κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος ήταν οι καλοί ξένοι που είχε στο ρόστερ του. Φέτος (2015-16) δεν θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο "Δικέφαλος" πέτυχε με τις επιλογές ξένων που έκανε. Ουσιαστικά ο μόνος αξιόπιστος και αυτός που "έδωσε" πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ ήταν ο Γουίλιαμ Χάτσερ.

Οι άλλοι πολλές φορές έμεναν στα "ρηχά" (για τον Κλάντον δεν μπορεί να γίνει κριτική γιατί ήρθε στο τέλος της σεζόν και υπήρχε μια μικρή "γεύση" από αυτόν αναφορικά με τις όποιες ικανότητες έχει) και κυρίως δεν είχαν σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Με εξαίρεση τον Κλάντον που από την πλευρά του παίκτη "βγαίνει" πως οικονομικά είναι σχετικά προσιτός και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φαίνονται ευχαριστημένοι μαζί του, δεδομένου πως θα γίνει ένα "γερό" λίφτινγκ στο ρόστερ όπως είχαμε αναφέρει την επομένη του αποκλεισμού από την ΑΕΚ, υπάρχει περίπτωση όλοι οι άλλοι ξένοι να αποτελέσουν παρελθόν (ίσως ο Τέπιτς "σωθεί" αφού είχαμε αναφέρει γι' αυτόν πως κάποιοι στον "Δικέφαλο" έχουν την άποψη πως θα μπορούσε να συνεχίσει στον "Δικέφαλο", με την περίπτωσή του πάντως να είναι "μπερδεμένη" αφού υπάρχουν κι αυτοί στον ΠΑΟΚ που δεν έμειναν "ενθουσιασμένοι" με την γενικότερη παρουσία του Σέρβου).

Το θέμα του Χάτσερ δεν έχει να κάνει με την αγωνιστική συμπεριφορά του για το αν θα φύγει αλλά με το γεγονός πως είναι ακριβός πλέον (το έχουμε υπογραμμίσει αυτό εδώ και πολύ καιρό).

Οι αριθμοί των ξένων την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά

O Xάτσερ φέτος (2015-16) είχε 13,1 πόντους μέσο όρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 13,8 πόντους μέσο όρο στο Eurocup έχοντας "δώσει" πάρα πολλά στον ΠΑΟΚ. Ο Τέπιτς είχε 8,8 πόντους στη Basket League και 7,9 πόντους μέσο όρο στο Eurocup, με τα νούμερά του να είναι ανεβασμένα όταν δεν έπαιζαν οι Σχορτσανίτης και Βασιλειάδης ενώ όταν αγωνιζόταν οι δυο τελευταίοι ο Σέρβος σπάνια έκανε κάτι το... ιδιαίτερο. Η περίπτωση του Κλάντον είναι ξεχωριστή γιατί "προστέθηκε" στο ρόστερ στο τέλος της σεζόν. Σαφώς και δεν έχει "ευθύνη" ο Αμερικανός (συνολικά είχε 7,8 πόντους μέσο όρο μαζί με τα πλέι οφ) για την κακή φετινή πορεία του ΠΑΟΚ.

Ο Μάρκοβιτς είχε 7,7 πόντους μέσο όρο στο πρωτάθλημα και 8,9 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup αλλά γενικότερα ήταν πολύ ασταθής στην απόδοσή του ενώ ο Ντούβνιακ είχε 5,6 πόντους μέσο όρο στη Basket League και 6,1 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup. Ο Μπάλαμπαν είχε 3 πόντους μέσο όρο στο πρωτάθλημα και 5,3 πόντους μέσο όρο στο Eurocup αλλά ούτε κι αυτός -όπως και ο Κλάντον- έχει "ευθύνη" για την κακή πορεία των "ασπρόμαυρων" αφού έπαιξε για έναν μήνα στον ΠΑΟΚ (δεν "βγήκε" πάντως η μεταγραφή του).

Ο Χάτσερ που ήταν ο καλύτερος και οι "διψήφιοι" ξένοι τις δύο προηγούμενες σεζόν

Ξεκάθαρα η καλύτερη φετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ (όσον αφορά τους ξένους) ήταν ο Χάτσερ ο οποίος από τους ξένους του "Δικεφάλου" ήταν ο μόνος που είχε διψήφιο αριθμό πόντων στο πρωτάθλημα (στην κανονική διάρκεια) αλλά και στο Eurocup. Μάλιστα για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ φέτος (2015-16) είχε μόνο έναν ξένο παίκτη (αυτός ήταν ο Χάτσερ) με διψήφιο μέσο όρο πόντων στις δύο διοργανώσεις (οι άλλοι ξένοι είχαν μονοψήφιο αριθμό πόντων).

Την σεζόν 2013-14 ο "Δικέφαλος" είχε τρεις ξένους στο ρόστερ του, τους Κούπερ, Πέιν και Βουτσίτσεβιτς. Ο τελευταίος δεν έπαιζε πολύ ενώ ο Κούπερ είχε 10,5 πόντους μέσο όρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 10,2 πόντους μέσο όρο στο Eurocup. Οσο για τον Πέιν; Στη Basket League είχε 11,3 πόντους μέσο όρο ενώ στο Eurocup είχε 10,5 πόντους μέσο όρο. Αναμφίβολα οι επιλογές των Κούπερ και Πέιν ήταν -απόλυτα- πετυχημένες γιατί αντικειμενικά οι δύο παίκτες (αμφότεροι με διψήφιο αριθμό πόντων στις δύο διοργανώσεις) πρόσφεραν πολλά.

Πάμε και στην σεζόν 2014-15... Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά δύο ξένους καλαθοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό πόντων σε πρωτάθλημα (σ.σ. στην κανονική διάρκεια) και Κύπελλο. Ο Κάρτερ είχε 12,5 πόντους μέσο όρο στο πρωτάθλημα και 11,2 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup. Ο Λάνγκφορντ (υποψήφιος για το ρόστερ της νέας σεζόν), που ήταν πολύ καλός κατά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ κάνοντας διάφορες δουλειές εκτός από το σκοράρισμα, είχε 11,5 πόντους μέσο όρο στη Basket League ενώ είχε 11,4 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup.

Στον ΠΑΟΚ θα δώσουν μεγάλο βάρος στο θέμα των ξένων προσπαθώντας να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για του χρόνου. Ηδη έχουν "ελεγχθεί" από τον "Δικέφαλο" πολλοί παίκτες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (από λύσεις που θεωρούνται σχετικά ακριβές μέχρι παίκτες που έπαιξαν σε ομάδες που ήταν χαμηλά στη βαθμολογία όπως μεταξύ άλλων οι Ντεμέτριους Κόντζερ, Κάμερον Τζόουνς, Τόνι Μέιερ ακόμη και ο Τάιλερ Λέιζερ δίχως απαραίτητα να σημαίνει πως θα απασχολήσει σοβαρά κάποιος από αυτούς) όσο και από το εξωτερικό (υποψήφιοι αναλόγως και με το μπάτζετ του ΠΑΟΚ μπορούν να είναι οι Τζάρεντ Χόμαν, Αλεξ Χάρις, Tόρει Τόμας και Ντάριους Ουάσινγκτον).

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ