ΙΣΠΑΝΙΑ

Όλα στη φόρα: Στην Ισπανία θα ακούγονται όλες οι συνομιλίες των διαιτητών στο instant replay

Όλα στη φόρα: Στην Ισπανία θα ακούγονται όλες οι συνομιλίες των διαιτητών στο instant replay
©FCBBASKET

Η ACB αλλάζει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς ξεκινώντας από το προσεχές Super Cup (21-22/9) θα ακούγονται, πλέον, όλες οι συνομιλίες των διαιτητών κατά τη διάρκεια που παρακολουθούν το instant replay.

Το ισπανικό Super Cup ξεκινά το Σάββατο στη Μούρθια και θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθούν σε ισχύ οι δύο αλλαγές που έχει ανακοινώσει η ισπανική ομοσπονδία για τη χρονιά 2024/25.

Η πρώτη αλλαγή σχετίζεται με τις συνομιλίες των διαιτητών κατά τη διάρκεια του instant replay. Μέχρι πρότινος, οι συζητήσεις γίνονταν εν κρυπτώ και ανακοινωνόταν μόνο η τελική απόφαση, ωστόσο, πλέον θα ακούγονται όλες οι συζητήσεις που θα έχει η διαιτητική τριάδα μέχρι και τη λήψη της απόφασης.

Η δεύτερη είναι αλλαγή κανονισμών και αφορά τη θέση που θα μπορεί να γίνει η επαναφορά μετά από τάιμ άουτ. Συγκεκριμένα, πλέον οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το μισό από το οποίο θέλουν να επαναφέρουν την μπάλα. Μέχρι πρότινος, ο κανονισμός αυτός ίσχυε μόνο για τα τελευταία δύο λεπτά ενός αγώνα.

Ανάλογα με την επιλογή τους θα διαμορφώνεται και ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεσή τους για να εκτελέσουν την επίθεσή τους: 24 δευτερόλεπτα αν γίνει η επαναφορά από το δικό τους μισό ή 14 αν επιλέξουν το μισό που επιτίθενται.

Επιπλέον, οι προπονητές θα μπορούν να επιλέξουν, όχι μόνο το μισό, αλλά και την πλευρά από την οποία θα επαναφέρουν την μπάλα. Μέχρι τώρα, όλες οι επαναφορές μισού γηπέδου μετά από τάιμ άουτ γίνονταν απέναντι από την πλευρά που βρίσκονται η γραμματεία και οι πάγκοι.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ