NBA

Όλοι (και ο Ολυμπιακός) για Φερνάντεζ!

Όλοι (και ο Ολυμπιακός) για Φερνάντεζ!
Ρούντι

Όλοι (και ο ΟΣΦΠ) θέλουν τον Ρούντι Φερνάντεζ. Ο Τσίλντρες θα μιλήσει με τους Μιλγουόκι Μπακς

Θα γίνει ο Ρούντι Φερνάντεθ το "hot" όνομα του φετινού καλοκαιριού; Κι εκτός του Ολυμπιακού, θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Αν πιστέψουμε τον Κρις Σέρινταν του ESPN το σενάριο είναι υπαρκτό.
Ο ίδιος ο 24χρονος γκαρντ που πήγε πέρσι στο ΝΒΑ (πληρώνοντας 500.000 δολάρια, για να εξαγοράσει το συμβόλαιό του από τη Μπανταλόνα) και φόρεσε τη φανέλα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (10.4π, 2.7ρ, 2ασ) δήλωνε στην εφημερίδα Marca ότι "έχω προτεραιότητα να μείνω στο ΝΒΑ, είμαι ευχαριστημένος από τους Μπλέιζερς και εν πάση περιπτώσει, σε περίπτωση επιστροφής θα διάλεγα μια ισπανική ομάδα" ωστόσο το όνομά του βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού κι ο ίδιος μάλιστα είναι ενήμερος.

Η εμπλοκή του Τούρκογλου


Σύμφωνα με το ESPN την όλη υπόθεση επηρεάζει και το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι Μπλέιζερς για να αποκτήσουν τον Χέντο Τούρκογλου. Αν τον αποκτήσουν ο Ρούντι που φέτος έπαιζε κατά μέσο όρο 26 λεπτά, με τη μπάλα για αρκετή ώρα στα χέρια του και προσωπικές προσπάθειες, στοιχεία, δηλαδή, που διαθέτει και ο Τούρκογλου, θα περιοριστεί σε δευτερεύοντα ρόλο, πηγαίνοντας μπακ-απ στη θέση "2" πίσω από τον Μπράντον Ρόι, ή παίζοντας λιγότερα λεπτά σαν σμολ-φόργουορντ όπου υπάσρχουν και οι Αουτλόου-Μπάτουμ.

Οι Μπλέιζερς πάντως δεν τον έχουν ειδοποιήσει αν τον προετοιμάζουν για κάποια ανταλλαγή, ενώ έχουν δικαίωμα να του ανανεώσουν το συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια. Αν θέλει να φύγει θα χρειαστεί να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τι θέλει, τι θα πάρει;


Όπως γράφει η αμερικάνικη ιστοσελίδα ο Ρούντι πιστεύει ότι μπορεί να πάρει 5.000.000 ευρώ ετησίως, ποσό που φαντάζει λίαν υπερβολικό (αν είναι για τρία χρόνια...το συζητάμε). Σίγουρα, πάντως, είναι σε θέση να υπογράψει συμβόλαιο με πολύ περισσότερα χρήματα από το 1.1 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 780.000 ευρώ με 40% εφορία, που είναι να πάρει την ερχόμενη σεζόν από το Πόρτλαντ.

Μιλάει με Μπακς ο Τσίλντρες;

Κι ο Τσίλντρες; Ο Τζος δεν είναι "ελεύθερος" αφού δεσμεύεται με τον Ολυμπιακό για άλλα δύο χρόνια, ωστόσο, βάσει του όρου που έχει βάλει στο συμβόλαιό του, μπορεί κάθε χρόνο να αναζητά την τύχη του στο ΝΒΑ.

Εκεί, όμως, τα δικαιώματά του διατηρούν οι Ατλάντα Χοκς. Ο ατζέντης του Τζιμ Τάνερ, σύμφωνα με το NBA.com, θα μιλήσει την Πέμπτη με τους ανθρώπους των Μιλγουόκι Μπακς. Οποιαδήποτε προσφορά του γίνει, πάντως, οι Χοκς έχουν το δικαίωμα να την ισοσκελίσουν. Οι Αμερικανοί γράφουν ότι ο "Τσίλι" που πέρσι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, έναντι 20.000.000 δολαρίων, δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεχίσει, ή όχι την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος, πάντως, πριν φύγει είχε δηλώσει τα αντίθετα. Ότι θα μείνει δηλαδή στην Ελλάδα...
















TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ