ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Ολυμπιάδα-Αρης: 71-82

Ολυμπιάδα-Αρης: 71-82
Ομαδική

Ο Αρης επικράτησε εκτός έδρας της Ολυμπιάδας Πατρών με 82-71

Οι προσπάθειες του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ δεν έφτασαν στους νεοφώτιστους που έμειναν στις δύο μήνες, πληρώνοντας την έλλειψη διάρκειας, αλλά και την απουσία του Κώστα Χαρίση στο κέντρο της ρακέτας.

Καλό ξεκίνημα, αλλά...

Το αρχικό 8-0 της Ολυμπιάδας και το γενικότερα δυναμικό της ξεκίνημα δεν πτόησε τον Αρη, που με όπλο τα 7 επιθετικά ριμπάουντ του πρώτου δεκαλέπτου κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα λίγο πριν γίνει το 21-18 του 10'.

Οπως και στο ξεκίνημα, έτσι και στη δεύτερη περίοδο, οι Πατρινοί αποδείχτηκαν πιο... ζεστοί, εξού και το 29-20, που έφερε την υπογραφή της καλής τους άμυνα και των λαθών του αντιπάλου. Οι "κίτρινοι" δεν άλλαξαν εικόνα ούτε με την αλλαγή του Μαχμούτ Αμπντούλ Ραούφ και χρειάστηκε το τρίποντο του Τσαλδάρη για να γίνει το 32-29.

Οι "πορτοκαλί" αντιμετώπισαν πρόβλημα μες στη ρακέτα τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κρατηθούν μπροστά στο σκορ. Οι "κίτρινοι" προηγούνται με 35-33, πριν λήξη το ημίχρονο με το τρίποντο του Αντώνη Ασημακόπουλου απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Καμία... διαφορά στην τρίτη περίοδο! Η Ολυμπιαδά ξεφεύγει και πάλι με πρωταγωνιστή τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, που προτίμησε ένα άναρχο πλην αποτελεσματικό παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς βελτιώνοντας την άμυνα τους, όχι απλά ροκάνισαν τη διαφορά, αλλά βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν. Συγκεκριμένα το κατάφεραν με το τρίποντο του Σιμόνας Σεραπίνας και τον σταθερά καλό Μάικ Ουίλκινσον που έγραψε το 49-40.

Και το φινάλε

Η ζώνη του Νικου Βουρνά περιόρισε τη διαφορά, που "έπεσε" στο 51-56 στη λήξη της τρίτης περιόδου, μετά το καλάθι του Στιβ Μπαρτ στην εκπνοή.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση πότε με σουτ τριών πόντων και πότε με τις διεισδύσεις του Αμερικάνου γκαρντ. Μόνο που ο Αρης είχε περισσότερες και πιο... οργανωμένες λύσεις.

Τέσσερις σερί πόντοι του Μαμχούτ Αμπντούλ Ραούφ κι σταθερή αξία των Καστλ-Ουίλκινσον κράτησαν τον Αρη μπροστά στο σκορ με μια μικρή διαφορά, η οποία έφτασε στο 39' στους 10 πόντους (78-68) μετά το τρίποντο του Δημήτρη Τσαλδάρη, που ουσιαστικά "καθάρισε" το παιχνίδι. Το τελικό σφύριγμα συνοδεύτηκε από το 71-82.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-18, 36-35, 51-56, 71-82

Ολυμπιάδα Πατρών (Νίκος Βουρνάς): Στόουν, Σιμς 7, Μπαρτ 24 (2), Ασημακόπουλος 10 (1), Καποτάς 9 (2), Αποστολόπουλος 3 (1), Ζούπιτς, Καλαϊτζίδης 3, Πετρόφ 15 (2), Τσάμης.

Αρης (Αντρέα Ματσόν): Καστλ 22 (2), Σιγαλας, Παντελιάδης 10 (2), Σεραπίνας 8 (1), Αμπντούλ-Ραούφ 10 (1), Καλαϊτζής, Ηλιάδης 5, Ουίλκινσον 16, Φλέτσερ, Μάσεϊ 2, Τσαλδάρης 9 (2).























TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ