ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυτοί είναι οι επτά rising stars που ξεχώρισε η FIBA

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αυτοί είναι οι επτά rising stars που ξεχώρισε η FIBA
FIBA.BASKETBALL

Αυτοί είναι επτά rising stars (σσ. παίκτες ηλικίας 21 ετών και κάτω) που περιμένει η FIBA ότι θα λάμψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 έχει ξεκινήσει και η FIBA, θέλοντας να βάλει το κοινό σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ετοίμασε ένα αφιέρωμα με τους επτά rising stars (σσ. παίκτες ηλικίας 21 ετών και κάτω) που αναμένει να λάμψουν στη Λιλ και το Παρίσι.

Η εν λόγω λίστα δεν θα μπορούσε να μην ξεκινάει, φυσικά, από τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά. Το παιδί θαύμα από τη Γαλλία, που αναδείχθηκε Rookie of the Year στο NBA μετρώντας 21.4 πόντους, 10.6 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 3.6 μπλοκ κατά μέσο όρο με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα. Ο 20χρονος Γουέμπι έχει όλα τα φόντα να βοηθήσει την ομάδα του να ανέβει στο βάθρο, παίζοντας μάλιστα στη γενέτειρά του.

Ο Γουεμπανιαμά δεν είναι όμως ο μόνος Γάλλος που μπήκε στους rising stars. Εκεί έχει τοποθετηθεί και ο Ματ Στραζέλ της Μονακό, ο οποίος θα γιορτάσει τα 22α γενέθλιά του στις 5 Αυγούστου. Τη σεζόν που μας πέρασε ο νεαρός γκαρντ είχε 10.4 πόντους και 3.7 ασίστ κατά μέσο όρο στο γαλλικό πρωτάθλημα, όπου έπαιζε πολύ περισσότερο από την EuroLeague.

Ο τρίτος της γαλλικής παρέας στη λίστα της FIBA είναι ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί -συμπαίκτης του Γουεμπανιαμά στη Μετροπολιτάν τη σεζόν 2022/23- που αγωνίζεται στο NBA με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Στην rookie χρονιά του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο 19χρονος φόργουορντ είχε 8.4 πόντους και 4.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ακολουθεί ο Αυστραλός Τζος Γκίντι, που εντυπωσίασε στο MundoBasket 2023, αριθμώντας 19.4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ ανά ματς. Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ έκλεισε μια τριετή θητεία με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έχοντας 13.9 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 5.7 τελικές πάσες σε 210 ματς κανονικών περιόδων, ενώ από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στους Σικάγο Μπουλς.

Η FIBA περιμένει πολλά στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες από έναν ακόμα Αυστραλό. Ο λόγος για τον Νταϊσόν Ντάνιελς, που επέλεξαν οι Πέλικανς ως 8ο pick στο NBA Draft του 2022. Σε 120 αγώνες που έδωσε με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης είχε 4.8 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, ενώ πρόσφατα έγινε trade στους Ατλάντα Χοκς.

Από τη λίστα δεν γινόταν λείπει το όνομα του 17χρονου Καμάν Μαλουάχ, που βλέπει τον κόσμο από τα 218 εκατοστά και θεωρείται το πιο λαμπρό αστέρι του Νοτίου Σουδάν. Πέρσι ήταν ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και φέτος θα είναι ο πιο μικρός μεταξύ των αθλητών που θα αγωνιστούν στο μπασκετικό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Μαλουάχ έπαιζε στην Basketball Africa League με τους City Oilers από την Ουγκάντα και σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητος, προσφέροντας 17.5 πόντους και 13.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Του χρόνου ο Μαλουάχ θα ανοίξει τα φτερά του, καθώς θα αγωνιστεί στο NCAA με το Duke.

Ο 7ος της λίστας είναι ο Ακίρα Τζέικομπς από την Ιαπωνία. Ο 20χρονος φόργουορντ πέρασε την freshmam σεζόν του στο NCAA με τους Hawaii Rainbow Warriors, όπου μέτρησε 2.4 πόντους και 1 ριμπάουντ ανά 6.7 λεπτά συμμετοχής σε 28 παιχνίδια. Με την Εθνική Ιαπωνίας αναμένεται να έχει περισσότερο χρόνο και περισσότερες ευκαιρίες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΒΙΚΤΟΡ ΓΟΥΕΜΠΑΝΙΑΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ