ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Ντένις Σρούντερ σημαιοφόρος της Γερμανίας στην Τελετή Έναρξης

Ο Ντένις Σρούντερ
Ο Ντένις Σρούντερ FIBA

Ο Ντένις Σρούντερ θα είναι ο σημαιοφόρος της Γερμανίας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένας ακόμα μπασκετμπολίστας θα έχει την τιμή να γίνει σημαιοφόρος για τη χώρα του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ο λόγος για τον Ντένις Σρούντερ, που θα κρατήσει περήφανα τη σημαία της Γερμανίας, όντας, μάλιστα, ο πρώτος μαύρος αθλητής που θα υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο για τη χώρα του.

Παράλληλα, ο Σρούντερ θα γίνει ο μόλις δεύτερος μπασκετμπολίστας που θα γίνει σημαιοφόρος της Γερμανίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι, που είχε κάνει κάτι αντίστοιχο το 2008 στο Πεκίνο.

Μαζί με τον Σρούντερ θα είναι και η Γερμανίδα τζουντόκα, Άννα-Μαρία Βάγκνερ. Να σημειώσουμε πως η επιλογή έγινε κατόπιν ψηφορίας, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό και όχι με απευθείας ανάθεση από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας. Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία, με το νούμερο να αυξάνεται κατακόρυφα, αφού στην αντίστοιχη διαδικασία που είχε ακολουθηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, είχαν ψηφίσει περί τις 120.000 άνθρωποι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ