ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβουν οι παίκτες της εθνικής Σερβίας για το χάλκινο μετάλλιο

Nikola Jokic (15), of Serbia reacts after his bronze medal after a basketball game at Bercy Arena at the 2024 Summer Olympics, Saturday, Aug. 10, 2024, in Paris, France. (AP Photo/Michael Conroy)
Ο Νίκολα Γιόκιτς AP

Τα ποσά που θα βάλουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι παίκτες της εθνικής Σερβίας για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Σέρβοι στέφθηκαν χάλκινοι Ολυμπιονίκες μετά από τη νίκη επί της Γερμανίας στον μικρό τελικό του τουρνουά μπάσκετ ανδρών και την κατάκτηση της τρίτης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως συνέβη και με κάθε κράτος που εκπροσωπούνταν στη διοργάνωση, έτσι και εκείνο της Σερβίας θα χορηγήσει χρηματικό πριμ σε όσους αθλητές του κατακτούν μετάλλια, χωρίς να υπολογίζονται, φυσικά, τα ποσά που αποφέρουν οι εμπορικές συνεργασίες, σε κάθε αγωνιζόμενο μεμονωμένα.

Έτσι, κάθε παίκτης της εθνικής Σερβίας που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από το μεσημέρι του Σαββάτου (12/8) θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 60.000 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα λάβει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Υπενθυμίζεται ότι το σερβικό κράτος χορηγεί ένα από τα υψηλότερα πριμ για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, καθώς όπως αναφέρει το Forbes, αν αθλητής που εκπροσωπεί τη χώρα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο - όπως τα μέλη της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών - θα λάβει ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ