ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στα προημιτελικά

Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής  στα προημιτελικά
MATTEO MARCHI/FIBA.BASKETBALL

Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα do-or-die ματς με την Αυστραλία (2/8, 14:30, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24). Δείτε ποια είναι τα σενάρια που μπορούν να την φέρουν σε θέση πρόκρισης.

Η πρόκριση της Εθνικής στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν περνάει μόνο από ελληνικά χέρια, αφού θα χρειαστεί ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων για να επιτευχθεί. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αρχικά είναι να κερδίσει την Αυστραλία (2/8, 14:30, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24) στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Τα μέχρι τώρα σενάρια που ευνοούν την Ελλάδα, είναι τα εξής:

1ο σενάριο: Να νικήσει την Αυστραλία με... μισό πόντο και η Ισπανία να επικρατήσει του Καναδά. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα ελπίζει πως θα πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

2ο σενάριο: Να νικήσει από 3 έως 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα ελπίζει πως θα προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

3ο σενάριο: Να νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς να επικρατήσει της Ισπανίας. Έτσι, η Εθνική θα είναι δεύτερη (!) σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group A

  1. Αυστραλία - Ελλάδα 2/8, 14:30 (ΕΡΤ1)
  2. Καναδάς - Ισπανία 2/8, 18:15 (ΕΡΤ3)

Να θυμίσουμε, ωστόσο, ότι λίγο πριν ριχτεί στη μάχη, η επίσημη αγαπημένη θα δει με μεγάλο ενδιαφέρον την αναμέτρηση της Ιαπωνίας με τη Βραζιλία (2/8, 12:00) για το Group B. Σε αυτό το παιχνίδι, το ιδανικό σενάριο για την Εθνική, είναι η ομάδα που θα πάρει τη νίκη να μην το κάνει με μεγάλη διαφορά, η οποία θα απειλήσει τη δική της διαφορά πόντων. Αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία είναι στο -24, η Βραζιλία στο -25 και η Ελλάδα στο -14.

Σε περίπτωση που ο αγώνας της Ιαπωνίας με την Βραζιλία λοιπόν κριθεί με μία διαφορά που η νικήτρια ομάδα θα έχει μέχρι -14, τότε αν η Ελλάδα κατακτήσει την 3η θέση στον όμιλό της θα προκριθεί ως η μία από τις δύο καλύτερες τρίτες στα προημιτελικά, αφού θα έχει ίδιο ρεκόρ (1-2), αλλά καλύτερη διαφορά πόντων.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group B

  1. Ιαπωνία - Βραζιλία 12:00
  2. Γαλλία - Γερμανία 22:00 (ΕΡΤ1)

Ο διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος βρίσκεται στη Λιλ και μαζί με τη ΔΕΗ ακολουθεί την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ