ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Εθνική: Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα για να προκριθεί στα προημιτελικά, όλα τα βλέμματα στο Σερβία - Νότιο Σουδάν

/  2024 / 7  /  /  -
/ 2024 / 7 / / - EUROKINISSI SPORTS

Δείτε τι χρειάζεται η Ελλάδα για να προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, ύστερα από τη νίκη που πέτυχε κόντρα στην Αυστραλία με 77-71.

Η Ελλάδα έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του μπασκετικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, επικρατώντας με 77-71 της Αυστραλίας στην 3η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Ωστόσο, η συνέχεια της στη διοργάνωση δεν είναι ακόμα εξασφαλισμένη.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η επίσημη αγαπημένη είναι η Σερβία να επικρατήσει με 3+ του Νοτίου Σουδάν το βράδυ του Σαββάτου (3/8, 22:00). Να σημειώσουμε πως το σύνολο του Σβέτισλαβ Πέσιτς θέλει νίκη για να πάρει τη 2η θέση στο Group C. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο σενάριο, που μπορεί να δώσει την πρόκριση στην Ελλάδα, ακόμα κι αν η Σερβία επικρατήσει με 2 πόντους. Αρκεί το Νότιο Σουδάν να πετύχει λιγότερους από 57 πόντους (σσ. για να μην ξεπεράσει το σύνολο των πόντων που έχει σκοράρει η Ελλάδα).

Στο ακραίο σενάριο που το Νότιο Σουδάν πάρει νίκη με 23+ πόντους επί της Σερβίας, τότε πάλι προκρίνεται η Ελλάδα, ενώ τότε θα αποκλειστεί η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς.

Επί του παρόντος η κατάσταση των ομάδων που βρίσκονται στην 3η θέση σε κάθε γκρουπ έχει ως εξής:

  • Group A, Ελλάδα: -8
  • Group B, Βραζιλία: -7
  • Group C, Νότιο Σουδάν: -6

Ο διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος βρίσκεται στη Λιλ και μαζί με τη ΔΕΗ ακολουθεί την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ