ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Εθνική Μπάσκετ: Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας αν προκριθεί στα προημιτελικά

Ολυμπιακοί Αγώνες, Εθνική Μπάσκετ: Οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας αν προκριθεί στα προημιτελικά
TALEL NACER/FIBA.BASKETBALL

Το Σερβία - Νότιο Σουδάν είναι το ματς που θα παρακολουθήσει η αποστολή της Εθνικής, με τον Βασίλη Σπανούλη να ξέρει ότι οι πιθανοί αντίπαλοι στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μόλις τρεις.

Η προσπάθεια απέναντι στον Καναδά ήταν εκπληκτική. Η μάχη απέναντι στην Ισπανία τεράστια. Η Ελλάδα ηττήθηκε δύο φορές, όμως το μεσημέρι της Παρασκευής (2/8) πάτησε την Αυστραλία και για ένα σουτ έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει από σήμερα τη συμμετοχή της στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακόμη κι έτσι, η Εθνική περιμένει νίκη της Σερβίας επί του Νοτίου Σουδάν με τρεις ή περισσότερους πόντους το βράδυ του Σαββάτου (3/8 στις 22:00), για να πετύχει τον δεύτερο στόχο του καλοκαιριού μετά από την πρόκριση στο ολυμπιακό τουρνουά.

Αυτή τη στιγμή, πριν από τους αγώνες Καναδάς - Ισπανία, Γαλλία - Γερμανία και ΗΠΑ - Πουέρτο Ρίκο, οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας είναι τρεις. Οι ΗΠΑ που λογικά θα τερματίσουν τη φάση των ομίλων στο 3-0 και ο νικητής του Γαλλία - Γερμανία που θα πάει επίσης στο 3-0.

Αν ο Καναδάς ηττηθεί από την Ισπανία και η Σερβία "πάρει" το Νότιο Σουδάν με τρεις ή περισσότερους πόντους, τότε οι δύο καλύτερες ομάδες θα είναι οι ΗΠΑ και ο νικητής του Γαλλία - Γερμανία. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα αποφεύγει τους Αμερικανούς όχι μόνο στον προημιτελικό, αλλά στον δρόμο μέχρι και τον τελικό του τουρνουά και θα παίξει με Γάλλους ή Γερμανούς για την πρόκριση στα ματς των μεταλλίων.

ΗΠΑ (+43), Γαλλία (+16 και Γερμανία), Γερμανία (+33 και Γαλλία) και Καναδάς (+17) παλεύουν για τις δύο καλύτερες θέσεις στην αυριανή (00:45) κλήρωση. Πολλά θα κριθούν από το Καναδάς - Ισπανία και ίσως το βράδυ, μετά από το Γαλλία - Γερμανία, η Ελλάδα να ξέρει τον αντίπαλό της, αν φυσικά η Σερβία όπως αναφέραμε επικρατήσει με +3 του Νοτίου Σουδάν.

Ο διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος βρίσκεται στη Λιλ και μαζί με τη ΔΕΗ ακολουθεί την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ