ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Εθνική ομάδα: Τα νέα σενάρια πρόκρισης της Ελλάδας μετά την άνετη νίκη της Βραζιλίας επί της Ιαπωνίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο EUROKINISSI SPORTS

Δείτε πώς διαμορφώνονται τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική μας ομάδα μετά την άνετη νίκη της Βραζιλίας επί της Ιαπωνίας στο Group B, με την κατάσταση να έχει μπλέξει ακόμα περισσότερο.

Η Βραζιλία διέσυρε με 102-84 την Ιαπωνία και κατέκτησε την 3η θέση στο Group B. Παράλληλα, έμπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας στα προημιτελικά, σε περίπτωση που νικήσει σε λίγη ώρα την Αυστραλία (14:30, ΕΤ1 και LIVE από το SPORT24) με διαφορά που θα της δώσει την 3η θέση στο Group A.

Υπενθυμίζεται ότι στα προημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες των τριών ομίλων και οι δύο καλύτερες τρίτες. Αν η Ελλάδα νικήσει την Αυστραλία, τότε αυτό σημαίνει ότι και οι τρεις ομάδες που θα βρεθούν στην 3η θέση των ομίλων τους θα έχουν το ίδιο ρεκόρ (1-2), κάτι που σημαίνει ότι η πρόκριση θα κριθεί στην συνολική διαφορά πόντων.

Στο Group A, η Ελλάδα ξεκινάει από το -14.

Στο Group B αυτή θα είναι η Βραζιλία, η οποία ξεκινάει από το -7.

Στο Group C, στην 3η θέση θα βρεθούν είτε η Σερβία (+15), είτε το Νότιο Σουδάν (-6), με τον νικητή του αγώνα τους να κατακτά την 2η θέση.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη, τα σενάρια για την Ελλάδα έχουν ως εξής:

1. Ήττα της Ελλάδας από την Αυστραλία: Η Ελλάδα θα αποκλειστεί με 0-3.

2. Νίκη της Ελλάδας με 1 ή με 2 πόντους κόντρα στην Αυστραλία και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία, με την Ελλάδα να μένει στην 4η θέση και να αποκλείεται. Ο λόγος είναι ότι θα έχει -5 στην διαφορά πόντων, όπως και η Ισπανία (από την οποία ηττήθηκε), ενώ η Αυστραλία θα βρίσκεται στο +10.

3. Απλή νίκη Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Αυστραλία (στο 1-2) και θα ελπίζει να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες για να προκριθεί στα προημιτελικά, όπου θα ισχύουν τα εξής:

  • Αν η Ελλάδα νικήσει με διαφορά 8 πόντων, θα προκριθεί από σήμερα.
  • Αν η Ελλάδα νικήσει με διαφορά ακριβώς 7 πόντων και σημειώσει τουλάχιστον 86 πόντους, τότε θα υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Βραζιλία (θα έχουν και οι δύο -7) και θα προκριθεί από σήμερα στα προημιτελικά χάρη στην καλύτερη επίθεσή της.
  • Αν η Ελλάδα νικήσει με διαφορά ακριβώς 7 πόντων και σημειώσει 85 πόντους, τότε η Βραζιλία θα προκριθεί (οι ομάδες θα έχουν την ίδια διαφορά πόντων, ίδια επίθεση και ίδια άμυνα) επειδή έχει καλύτερο ranking και η Ελλάδα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν.
  • Αν η Ελλάδα νικήσει με διαφορά έως 6 πόντων, τότε θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του Νοτίου Σουδάν.

4. Νίκη της Ελλάδας επί της Αυστραλίας με 3-9 πόντους και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες, όπου θα ισχύει ότι αναφέρθηκε προηγουμένως

5. Νίκη με +10 πόντους της Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας: Η Ελλάδα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα κατακτήσει την 2η θέση που θα την στείλει στα προημιτελικά.

Ο διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος βρίσκεται στη Λιλ και μαζί με τη ΔΕΗ ακολουθεί την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ