ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Φουρνιέ: "Δεν ήθελα ο Κολέ να πάρει άσχημα αυτό που είπα, αλλά είναι γεγονός, δεν αντέδρασα εν θερμώ"

Ολυμπιακοί Αγώνες, Φουρνιέ: "Δεν ήθελα ο Κολέ να πάρει άσχημα αυτό που είπα, αλλά είναι γεγονός, δεν αντέδρασα εν θερμώ"
MILAD PAYAMI/FIBA.BASKETBALL

Πινγκ-πονγκ δηλώσεων ανάμεσα στον Εβάν Φουρνιέ και τον προπονητή της Γαλλίας, Βενσάν Κολέ, μετά από την ήττα που υπέστησαν οι Μπλε από τη Γερμανία και λίγο πριν από τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Εβάν Φουρνιέ επέμεινε σε όσα δήλωσε μετά την ήττα της Γαλλίας από τη Γερμανία, αλλά τόνισε πως ο στόχος του δεν ήταν να προσβάλει τον Βενσάν Κολέ -που αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του παίκτη του- καθώς υπόλογοι είναι και οι ίδιοι οι παίκτες για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα.

"Αυτό που είπα είναι γεγονός. Δεν είμαι κάποιος που αντιδρά εν θερμώ για να κάνει δηλώσεις στον Τύπο για να πει οτιδήποτε. Αυτό που είπα ισχύει για όλη την ομάδα. Όταν χάνουμε μπάλες, όταν κάνουμε σουτ από τα 15 μέτρα, όταν δεν έχουμε ισορροπία στο παρκέ, τροφοδοτεί τις άλλες ομάδες στο transition και στην αντεπίθεση.

Είναι αναμφισβήτητο ότι βάζουμε τους εαυτούς μας σε ένα κακό τρόπο σκέψης. Πρέπει να βελτιώσουμε την επίθεση μας. Σεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς παίζουμε επιθετικά τώρα και να ελπίζουμε σε ένα μετάλλιο. Είμαστε και εμείς οι παίκτες (σσ. υπεύθυνοι), μας έβαλα όλους μέσα. Αυτό είναι το σκεπτικό μου. Με στεναχωρεί λίγο που ο Κολέ το είπε αυτό, γιατί δεν ήταν καθόλου αυτός ο στόχος. Θέλω μόνο να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που με οδηγεί: ότι αποδίδουμε, ότι κερδίζουμε. Δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε τον προημιτελικό αν πετύχουμε 71 πόντους (σσ. όπως στο ματς με τη Γερμανία).

Η επίθεση και άμυνα είναι πάντα σε μια ισορροπία. Πρέπει να είμαστε πιο ακριβείς και στις δύο πλευρές. Κατά τη γνώμη μου, έχουμε τα αμυντικά όπλα και θα είναι πιο εύκολο να παίξουμε έναν καλό αμυντικό αγώνα, εάν η επίθεσή μας είναι καλή", είπε εκ νέου ο Φουρνιέ.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ