ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γαλλία και ΗΠΑ αντίπαλοι και στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ γυναικών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γαλλία και ΗΠΑ αντίπαλοι και στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ γυναικών
FIBA.BASKETBALL

Σε ένα εκπληκτικό ματς, που κρίθηκε στην παράταση, η Γαλλία νίκησε το Βέλγιο με 81-75 και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά μπάσκετ γυναικών, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ (11/8, 16:30), όπως θα συμβεί και στον τελικό των ανδρών.

Η Γαλλία είναι η δεύτερη φιναλίστ του τουρνουά μπάσκετ γυναικών, καθώς λύγισε το Βέλγιο με 81-75 ανατροπή από το -15 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό. Αντίπαλος στο παιχνίδι του χρυσού μεταλλίου θα είναι οι ΗΠΑ, που νωρίτερα επικράτησαν άνετα της Αυστραλίας.

Το παιχνίδι είχε αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων, με τη Γαλλία να βρίσκεται από το +11 (29-18), στο -15 (31-46), με το Βέλγιο να πατάει το γκάζι στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Οι οικοδέσποινες αντέδρασαν και πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ στην τέταρτη περίοδο, όπου οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα αμφίρροπο φινάλε.

Με το σκορ στο 66-60 υπέρ της Γαλλίας, η Βανλού με 3/3 βολές μείωσε σε απόσταση ενός σουτ και στη συνέχεια η Μέσεμαν ισοφάρισε με τρίποντο 8" πριν το φινάλε. Η Σαλόν αστόχησε ξεμαρκάριστη από τη γωνία για τις μπλε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Γαλλία είχε τις απαιτούμενες λύσεις και έφτασε στη νίκη.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-17, 31-36, 48-51, 66-66, 81-75

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ