ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η βαθμολογία των τριών ομίλων του μπασκετικού τουρνουά και η μεγάλη μάχη για την πρόκριση στα προημιτελικά

/  2024 / 4  /  / -  .
/ 2024 / 4 / / - . EUROKINISSI SPORTS

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στους τρεις ομίλους του μπασκετικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το πέρας δύο αγωνιστικών. Η μάχη για τις δύο καλύτερες τρίτες θέσεις συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Η δεύτερη αγωνιστική του μπασκετικού τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων ολοκληρώθηκε με τη νίκη της Team USA επί του Νοτίου Σουδάν (103-86). Κάπως έτσι, η εθνική των ΗΠΑ έγινε η 4η ομάδα που τσέκαρε το εισιτήριό της για τα προημιτελικά, μετά τον Καναδά, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ωστόσο, οι μάχες για τις δεύτερες θέσεις και για τις δυο καλύτερες τρίτες θέσεις συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον. Αυτές αφορούν άμεσα και την Ελλάδα, η οποία θέλει πρώτα από όλα να πάρει τη νίκη επί της Αυστραλίας (2/8, 14:30, ΕΡΤ1 και LIVE από το SPORT24) στην 3η και τελευταία αγωνιστική και στη χειρότερη των περιπτώσεων να κλείσει την παρουσία της στον όμιλο στο -13 (σσ. αν πάρει νίκη με 1 πόντο επί των Μπούμερς και η Ισπανία κερδίσει τον Καναδά) ή στο -10 (σσ. αν επικρατήσει με 3+ πόντους της Αυστραλίας και ο Καναδάς πάρει το ματς με την Ισπανία).

Λίγο πριν ριχτεί σε αυτή τη μάχη, η επίσημη αγαπημένη θα δει με μεγάλο ενδιαφέρον την αναμέτρηση της Ιαπωνίας με τη Βραζιλία (2/8, 12:00) για το Group B. Σε αυτό το παιχνίδι, το ιδανικό σενάρια για την Εθνική, είναι η ομάδα που θα πάρει τη νίκη να μην το κάνει με μεγάλη διαφορά, η οποία θα απειλείσει τη δική της διαφορά πόντων. Αυτή τη στιγμή η Ιαπωνία είναι στο -24, ενώ η Βραζιλία στο -25.

Οι τελευταίοι αγώνες για το Group C θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα αργότερα, στις 3 Αυγούστου, οπότε, Σερβία και Νότιο Σουδάν θα γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζονται, ώστε, να διεκδικήσουν την πρόκριση στα νοκ-άουτ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group A

  1. Αυστραλία - Ελλάδα 2/8, 14:30
  2. Καναδάς - Ισπανία 2/8, 18:15

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group B

  • Ιαπωνία - Βραζιλία 2/8, 12:00
  • Γαλλία - Γερμανία 2/8, 22:00

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Group C

  • Πουέρτο Ρίκο - ΗΠΑ 3/8, 18:15
  • Σερβία - Νότιο Σουδάν 3/8, 22:00

Ο διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος βρίσκεται στη Λιλ και μαζί με τη ΔΕΗ ακολουθεί την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ TEAM USA ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ