ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες, Μπογκντάνοβιτς: "Ήθελα να νικήσουμε και κόντρα στους διαιτητές"

Ολυμπιακοί Αγώνες, Μπογκντάνοβιτς: "Ήθελα να νικήσουμε και κόντρα στους διαιτητές"
MILAD PAYAMI/FIBA.BASKETBALL

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς εξέφρασε σε έντονο ύφος τα παράπονά του για τα σφυρίγματα των διαιτητών στον ημιτελικό της Σερβίας απέναντι στην Team USA.

Στον απόηχο του σπουδαίου ημιτελικού ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς άσκησε σκληρή κριτική για τη διαιτησία, χωρίς ωστόσο να θεωρεί πως αυτή ήταν η αιτία του αποκλεισμού των Ορλόβι.

Ο Σέρβος γκαρντ δεν ήταν ο μόνος που άφησε αιχμές για τη διαιτητική τριάδα, καθώς λίγο νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Τα παράπονα του 32χρονου γκαρντ δεν περιορίστηκαν μόνο σε κάποια σφυρίγματα, αλλά και γενικότερα στον τρόπο που οι διαιτητές προσέγγισαν το παιχνίδι. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Προσπαθήσαμε να τους μιλήσουμε, εκείνοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να μας απαντήσουν. Απλά έφευγαν μακριά. Αλλά είναι εντάξει. Η Team USA δεν χρειάζεται αυτού του είδους τη βοήθεια εναντίον μας. Εμείς δεν είχαμε αυτή τη βοήθεια όταν εκείνοι μας κρατούσαν με δύο χέρια".

Η στάση των διαιτητών αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για τον Μπογκντάνοβιτς καθώς ανέφερε ότι "αν και θα μπορούσαν να έχουν σφυρίξει διαφορετικά, δεν είμαι ο τύπος που θα μιλήσει για τη διαιτησία και ήθελα να κερδίσουμε και εναντίον τους".

Παρόλα αυτά όμως, ο "Μπόγκι" δεν θεωρεί οτι η διαιτησία ήταν ο λόγος της ήττας. "Παίξαμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει μερικά σουτ ακόμα και να είχαμε "σώσει" μερικές ακόμα κατοχές στο τέλος, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ".

Κλείνοντας, ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς έδωσε το σύνθημα για το παιχνίδι του χάλκινου μεταλλίου (10/8), όπου οι Σέρβοι θα αντιμετωπίσουν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γερμανούς, οι οποίοι ηττήθηκαν στον άλλο ημιτελικό από την οικοδέσποια Γαλλία με 73-69.

"Σε δύο μέρες, θα πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε μάχη για το χάλκινο μετάλλιο. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς απέναντι στη Γερμανία, αλλά θα πρέπει να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι που μπορούμε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Όλα τα νέα και ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι είναι εδώ! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και παρακολούθησε live την εξέλιξη των αθλημάτων και την κατάταξη των μεταλλίων στο Olympic Games
Matchcenter.

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24, αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ